סלט בורגול ועדשים שחורות. סלט שהוא ארוחה שלמה. טעים, מזין ובריא וגם ממש ממש יפה להגשה. כדי לקבל קראנצ'יות אני מוסיפה שקדים קלויים מעל ואז הביס מושלם
הפעם הכנתי סלט שהוא למעשה יכול להוות ארוחה שלמה. בדרך כלל אני מכינה סלטים עם עדשים חומות. הפעם הכנתי עם עדשים שחורות שהן הרבה יותר עדינות, טעימות ומצטלמות מהמם. אני חייבת בסלטים משהו קראנצ'י אז כדי להוסיף קראנצ'יות לסלט טיגנתי קצת שקדים פרוסים ופיזרתי מלמעלה. יצא סלט טעים בטירוף וכל כך יפה להגשה, שלא לדבר על זה שהוא בריא מאוד.
סלט בורגול ועדשים שחורות
לפני שמתחילים
עקרונית אין צורך להשרות את העדשים השחורות. בכל זאת וכדי לזרז את הבישול וגם כי בכל מקרה אני משרה את הבורגול, אני משרה גם את העדשים.
- 1 כוס בורגול דק
- 2 כוסות עדשים שחורות
- מים רותחים להשריית הבורגול והעדשים
- 2 גבעולים בצל ירוק
- ½ חבילה פטרוזיליה
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון/ליים טרי
- 50 גרם שקדים פרוסים + ½ כף שמן זית
אופן הכנה
- שוטפים את הבורגול והעדשים בתוך מסננת תחת זרם מים עד שכל הלכלוך יוצא והמים צלולים.
- משרים את הבורגול כשעה- שעה וחצי בכלי עם מים רותחים. שמים את הבורגול בקערה ושמים מים רותחים מעל לגובה הבורגול. עושים אותו דבר עם העדשים.
- כשהבורגול רך ומוכן לאכילה (טועמים) מסננים אותו מהמים.
- מבשלים 10-15 דקות את העדשים עד שהם רכים ומוכנים לאכילה. מסננים אותם מהמים.
- שמים בקערת הגשה את הבורגול והעדשים.
- קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון ומערבבים היטב.
- מטגנים את השקדים בשמן זית, כל הזמן מערבבים על מנת שלא יישרפו.
- מפזרים את השקדים על הסלט ממש לפני ההגשה.
- הסלט במיטבו באותו יום אבל כל עוד לא שמים את השקדים, הוא טעים גם למחרת מהמקרר.
גרסה ללא גלוטן: הכהתי בדיוק ככה אבל החלפתי את הבורגול בקינואה שבושלה במים. מצוין!!! ללא פחמימות והרבה יותר בריא.
מעולה! אני מתה על קינואה ויש לי גם סלטי קינואה בבלוג
מצטערת, יש להוציא את סלט הבורגול מהקטגוריה ללא גלוטן, ברוגול הוא חיטה ויש בו גלוטן לכל ענין
ודבר.
היי ורדה. זו טעות. אני אתקן
באמצע הכנת הסלט ויש לי רק כוס אחת של עדשים שחורות.
האם צריכה להוריד בכמויות התיבול?
היי דגנית. מקווה שהסתדרת
חייבת לומר לך
כמעט כל מתכון שאת מעלה אני שומרת במועדפים…
את מוכשרת ברמות וכייף לקרוא את המתכונים שלך!
איזה כייף לשמוע אפי. תודההה רבה
נהדרררררר. ממש סלט שאני אוהבת. מתאים מאדדדדדדד גם לתקופת החור.
וויני התגעגעתי אלייך