אחד הסלטים שאני הכי אוהבת בעולם. עלי הסלרי פריכים ומתקתקים ומשתלבים מעולה עם התפוח. החמוציות מוסיפות עוד מימד של טעם והאגוזים עוד מרקם
זה מסוג הסלטים שאני הכי אוהבת בעולם. בכלל אני מתה על סלרי/כרפס בכל צורה ומרקם – מבושל עם עוף או קציצות, בסלט חמוצים מהיר.
סלרי הוא ירק של חורף, הוא טעים ומתקתק בגלל כמות המים שהוא מקבל בחורף. בקייץ, הוא מריר ופחות בשרני וטעים. כדאי לקנות סלרי עלים גדול ושמנמן עם צבע ירוק בהיר ושנראה פריך וטרי.
סלט סלרי, תפוחים ואגוזים
- 4-5 כוסות עלי סלרי
- 2 תפוחים אדומים
- חופן חמוציות
- חופן אגוזי מלך
רוטב
- 1 כף סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- 2 כפות זמן זית
- 1 כפית סויה בהירה
אופן הכנה
- שוטפים היטב את עלי הסלרי וקוצצים אותם דק.
- שוטפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
- מתבלים את הסלט סמוך לזמן ההגשה ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל הסלט חמוציות ואגוזי מלך ומגישים.
תודה רבה מדהים טעים מאוד וקל
תודההה
הי יהודית, רציתי לשאול האם אפשר בסלט להשתמש גם בגבעולים של הסלרי? תודה ואם לא אז למה..
היי שרה
אפשר בהחלט
הכנתי לארוחת פסח.
השתמשתי בתפוחים ירוקים במקום האדומים- יצא מעולה!
תודה!
מעולה ליאור
חג שמח