עוגיות מבצק פילו ופיצוחים (טבעוניות). עוגיות טעימות ובריאות. בצק פילו קריספי ממולא בפיצוחים. כל ביס מתפצפץ בפה ואי אפשר להפסיק לנשנש. מזל שזה בריא כי זה תירוץ טוב לנשנש בלי הפסקה 🙂
אני מתה על בקלאווה, הקראנצ'יות המתוקה והפיצוחים המלוחים משתלבים לי בדיוק בטעמים שאני אוהבת. כבר הכנתי בקלאווה מטריפה גם מבצק שומשום שמאות אנשים הכינו אותו והוא הפך לאותו מתכון מתגלגל שלא זוכרים מה מקורו. אבלללל אני (ועוד לא מעט אנשים) יודעת בדיוק מה המקור, כי כשפיתחתי את הבצק זה קרה בכלל בטעות. הכנתי בצק שיצא לא משהו בכלל, היה ממש דביק וכמעט זרקתי אותו כי הייתי בטוחה שלא ייצא ממנו כלום ואז החלטתי לתת לו צ'אנס נוסף ולהכניס למקרר לכמה שעות. אמרתי לעצמי, מקסימום אחרי קירור אם לא ייצא טוב, אזרוק אותו. יצאו עוגיות מדהימותתת שהפכו לבנות בית בכל כך הרבה בתים ואני הכי גאה ביצירה הזו.
אז כאינטרפרטציה לבקלאווה האהובה, ימי הסגר המתמשכים והצורך בנשנושים קצת פחות משמינים, החלטתי להכין עוגיות פיצוחים עם בצק פילו, ממש כמו בקלאווה רק בלי הסירופ שמזלפים אחרי האפייה אלא רק אבקת סוכר בקלילות והן טעימות גם בלי אבקת סוכר. נכון שזה לא ממש דיאטתי אבל זה הרבה פחות משמין מבקלאווה רגילה שנטבלת בסירופ סוכר. את הדפים מרחתי בשכבה דקה של שמן קוקוס, כך שזה מתאים גם לטבעוניים.
את הפיצוחים טחנתי גם יחד עם שמן קוקוס וסוכר חום בהיר. הטעם שהשמן קוקוס נתן לכל העסק הזה מדהים! בריא כבר אמרתי? תירוץ טוב לנשנש בלי סוף .
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
סרטון הדגמה לא הכי מוצלח אבל יעזור למי שמתקשה לעבוד עם בצק פילו
עוגיות מבצק פילו ופיצוחים (טבעוניות)
לפני שמתחילים
- בצק פילו מפשירים כמה שעות במקרר לפני שמתחילים לעבוד איתו.אני תמיד מוציאה לילה מראש.
- בבצק פילו אין בכלל שומן וכשהוא בא במגע עם אוויר הוא מתייבש מהר. לכן, כשעובדים עם הבצק חייבים לכסות אותו במגבת ולעבוד בזריזות..
- את העלים שמכינים איתן עוגיות משמנים היטב בשמן קוקוס, שמן זית/קנולה או בחמאה אם אין בעייה שזה יהיה חלבי. בכל מקרה הדפים חייבים שומן כלשהו. אני בוחרת את סוג השומן לפי סוג המתכון. למתוק תמיד אשתמש בחמאה או שמן קוקוס, למלוח אשתמש בשמן זית.
- תערובת הפיצוחים מספיקה לחבילה שלמה של פילו. יוצאות המון עוגיות קטנטנות. אפשר להכין את העוגיות ולהקפיא, הן מעולות אחרי הקפאה.
- אפשר להשתמש בחלק מהדפים והפיצוחים ולהקפיא חזרה לפעם הבאה. לא לחזור על פעולת ההפשרה וההקפאה יותר מפעם אחת.
- הפיצוחים יכולים לשמש גם להכנת בקלאווה בסירופ סוכר.
- אפשר לשים איזה פיצוחים שאוהבים, אבל לשמור על יחס הכמויות שסך הכל תהיה תערובת של 500 גרם פיצוחים.
- אם לא אוהבים קוקוס – לא חובה לשים, אפשר לשים עוד פיצוחים באותה כמות.
- בחורף שמן הקוקוס מתגבש וצריך לחמם אותו קצת במיקרוגל כדי שיימס ונוכל למרוח על הדפים. בקייץ הוא הופך לנוזלי מהחום אז אין צורך לחמם.
חומרים להמון עוגיות
- 1 חבילה בצק פילו שהופשר כמה שעות או לילה במקרר.
- 400 גרם פיצוחים מעורבים (שמתי בוטנים מלוחים קלויים, אגוזי מלך לא קלויים, אגוזי ברזיל לא קלויים, קשיו קלוי, פקאנים לא קלויים)
- 100 גרם פתיתי קוקוס
- 1/2 כוס שמן קוקוס (לתערובת הפיצוחים)
- 1/2-3/4 כוס שמן קוקוס מומס במיקרוגל (למריחה על הדפים)
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
אופן הכנה
מכינים את המלית: שמים במעבד מזון את כל סוגי הפיצוחים וטוחנים גס. מוסיפים את פתיתי הקוקוס.
מעבירים לקערה ומוסיפים 1/2 כוס שמן קוקוס ו – 1/3 כוס סוכר חום. התערובת צריכה להיות במרקם של חול רטוב. בשלב הזה טועמים ואם אוהבים מתוק יותר, אפשר להוסיף עוד קצת סוכר בהתאם לטעם האישי.
מכינים את העוגיות: עובדים על נייר אפייה. מניחים על נייר האפייה שני דפי בצק, מורחים צד ראשון בשמן קוקוס כך שכולו יהיה מרוח היטב, הופכים את העלים ומורחים שמן גם מצד שני (תיעזרו בסרטון למעלה).
בעזרת כף, מניחים לרוחב הדפים שורה של תערובת הפיצוחים. משאירים רווח של 1 ס"מ בצדדים.
מקפלים את הצדדים כדי שהפיצוחים לא יברחו החוצה ומגלגלים לרולדה הדוקה.
מורחים את הרולדה במעט שמן קוקוס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת סכין חותכים את הרולדה לעוגיות כמעט עד הסוף, זה יקל עלינו בחיתוך אחרי האפייה.
מכינים כך את כל שאר הבצק ומניחים בתבנית (אין צורך לשמור כל כך מרחקים אחת מהשנייה כי הן לא תופחות).
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הרולדות 20-25 דקות או עד שהן משחימות יפה.
מוציאים מהתנור, מצננים ופורסים עד הסוף לפי הסימנים שעשינו לפני האפייה.
מפדרים באבקת סוכר ולא מפסיקים לנשנש……..אמרנו בריא לא??
האם אפשר לעשות. עם עלי סיגר במקום?
אפשר כנרת אבל המרקם והטעם הרבה פחות טעימים. עלי סיגר מוצלחים יותר בטיגון ופחות באפייה
לא טעות. זה המון פיצוחים והכמות מדועעקת. לגבי השמן לבצק זה משוער אבל יש המון דפים אז משתמשים ברוב אם לא בהכל.
את בטוחה בכמויות? לא קצת יותר מדי שמן?
בהחלט. את יכולה למרוח את הדפים בחמאה או שמן רגיל. את הפיצוחים לטחון עם סירופ סוכר שמכינים מסוכר מים ולימון
ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשומן אחר? במשפחתי יש אלרגי לקוקוס.
תודהה דפנה. אי אפשר להפסיק לנשנש. צרה צרורה ??
יהודית זה נפלא, קניתי שמן קוקוס אנסה את זה, נשמע ממש טעים ❤️