לכאורה מתכון קל ופשוט שכמעט אין בית שאין בו את הפסטה הזו, אבלללל בחירת פסטה ועגבניות נכונה תקפיץ אותו כמה רמות למעלה
אני לא אדם של תוספות. אני חייבת לחם בארוחה אחרת אני מרגישה שלא ממש אכלתי ואני לא ממש שובעת. פסטות, אורז, פירה הם רק נשנושים בשבילי, טעימים מאוד אמנם, אבל נשנושים. זה כנראה התחיל מהבית, בילדות. כל תבשיל היה עם רוטב ולחם ותוספות לא ממש היו. אני לא זוכרת מהילדות פירה או פסטה או פתיתים ואורז אמא שלי הכינה מידי פעם בימי שישי לארוחת ערב. לעומת זאת, לחם היה תמיד והרבה. כל בוקר הדבר הראשון שהיינו עושים זה ללכת למכולת לקנות לחמים טריים שעד סוף היום היו מתחסלים לחלוטין.
כשהתחתנתי גיליתי עולם חדש של מאכלים ותבשילים דרך החצי שלי שאצלם בבית היו את כל התוספות האלה ועוד הרבה מאכלים שאצלנו בבית לא היו בכלל. למרות שגם ההורים שלי וגם ההורים שלו מגיעים מאותה יבשת צפון אפריקאית, המאכלים של האימהות שלנו שונים בתכלית השינוי, אין אפילו מאכל אחד דומה. כמובן שכל אחת באה מאזור אחר אבל בכל זאת, היה לי מוזר שאצלם בבית לא היה אוכל דומה לזה שאני גדלתי עליו.הילדים שלי לעומת זאת, היו בגנים פרטיים בזמן שאמא שלהם עבדה מחוץ לבית ומה אוכלים בגנים פרטיים?? נכון! פסטה, פירה, אורז, פתיתים וכו'. כיוון שהיה ביקוש לאוכל של הגן, אצלי בבית היו את כל התוספות האלה שעם השנים והילדים שגדלו, שדרגתי אותן כך שיתאימו גם לחך המבוגר.
פסטה ברוטב עגבניות היא לכאורה אחת התוספות הקלות אבל הרבה נופלים בה ולא ממש מצליחים להגיע לטעמים משובחים מכל מיני סיבות כגון: פסטה לא איכותית, עגבניות לא בשלות, שימוש ברסק עגבניות פושטי במקום בעגבניות ועוד. אז אמנם זה מתכון קל ופשוט אבל אם לא משתמשים בחומרים איכותיים וטובים, המתכון הכל כך קל הזה לא יהיה טעים ודווקא בגלל שהמתכון כל כך קל יחסית אני אתן פה כמה טיפים לטעם מושלם:
- תעשו לי טובה ותקנו רק פסטה איכותית תוצרת איטליה. באמת שאין להשוות את המרקם והטעם לשום פסטה אחרת. נכון שזה קצת יותר יקר אבל שווה לחלוטין. אני קונה פסטה מעולה – Rummo, היא נמכרת בכל סופר ורוב הזמן היא במבצע.
- אני ממליצה מאודדד להשתמש בעגבניות משומרות תוצרת איטליה. אני משתמשת רק בעגבניות של mutti. אני חייבת לציין שהן יותר טעימות ומוצלחות מהעגבניות הטריות שמוכרים בסופר. נוביק שלי שהוא חובב בישול איטלקי חקר לפני כמה שנים את הנושא לעומק ומצא כי את העגבניות המשומרות האיטלקיות קוטפים רק כשהן במצב בשלות מקסימלי ותוך 10 שעות הן נכנסות לקופסת השימורים ולמעשה יש להן את הטעם האמיתי של עגבנייה בשלה. בארץ לעומת זאת, קוטפים את העגבניות כשהן ירוקות ולא בשלות ולכן הן חסרות טעם. הטעם של העגבנייה מתקבל בשלב הסופי של ההבשלה, אז נוצרים הסוכרים הטבעיים של העגבנייה שנותנים לה את הטעם המתקתק. הקטיף המוקדם לא מאפשר לעגבנייה לקבל את מקסימום הטעם שיכול להיות לה.
- אני אוהבת לשלב ברוטב הפסטה גם את ה – Passata החלקה וגם את העגבניות המרוסקות.
- אני מבשלת את הפסטה לפי הוראות היצרן שזה אל דנטה (נגיס) וממשיכה עוד 2-3 דקות עם הרוטב כך שזה מגיע לרמת הבישול המדוייקת.
- אני מוסיפה לרוטב 2-3 פלפלים אדומים יבשים חריפים. הרוטב לא יוצא חריף אבל כן יוצא פיקנטי וטעים מאוד.
- הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להפך. אני מתזמנת את בישול הפסטה רק אחרי שהרוטב מוכן.
- את הפסטה המבושלת אני מעבירה לרוטב ומערבבת טוב טוב עד שכולה עטופה ברוטב ומבשלת עוד 2-3 דקות.
פסטה ברוטב אדום
מצרכים לסיר גדול
- 1 אריזת פסטה תוצרת איטליה (500 גרם) (אני קונה של Rummo)
- 2 קופסאות שימורים (800 גרם) של עגבניות מרוסקות ׁׁ(Mutti)
- 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות (Passata) של Mutti
- 2-3 פלפלים סודניים יבשים חריפים
- 6 שיני שום כתושות
- ¼ כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם)
- 1 כפית סוכר
- כ-1 כוס מים רותחים
- 10 עלי בזיליקום טרי
- פרמזן לפיזור (לא חובה. אם מכינים בשרי, מוותרים על הפרמזן)
אופן הכנה
- שמים בסיר רחב וגדול את העגבניות המרוסקות, שיני שום כתושות ופלפלים סודניים ומבשלים על להבה בינונית – נמוכה כ – 10 דקות. מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה וסוכר, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות כשמידי פעם מערבבים.
- מוסיפים לסיר את כל הבקבוק של מחית העגבניות. שמים בבקבוק את כוס המים הרותחים ומנערים אותו כדי לנצל את כל המחית.
- מוסיפים 5-6 עלי בזיליקום שלמים ומבשלים על להבה מאוד נמוכה 35-45 דקות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 12 דקות).
- מסננים את הפסטה ומעבירים אותה מייד לסיר עם הרוטב.
- מוסיפים עוד 5-6 עלי בזיליקום טריים שלמים.
- מערבבים היטב את הפסטה כך שתהיה עטופה ברוטב ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מגישים מייד ומגרדים מעל פרמזן לפי הטעם.
הרוטב עם חתיכות מהעגבניה? אפשר במקום מיץ עגבניות או העיקר שהרסק יהיה כמו פירה. אוהבת רוטב עגבניות אבל בלי חתיכות תודה