פסטה עם חצילים, עגבניות שרי ופלפלים, טבעוני, שמתאים לתשעת הימים, למי ששומר על אי אכילת בשר, אבל לא רק, הוא כל כך טעים שאני מתכוונת לאמץ אותו לכל השנה
![פסטה חצילים, עגבניות ופלפלים טבעוני](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/thumbs/13-11-3iewfawe8hx13dewq1kuf4.jpg)
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/6-16-683x1024.jpg)
כמה שאני מכינה תבשילי בשר ועוף, אני מטורפת על תבשילי ירקות, ככה בלי בשר או עוף, עם הטעם הנקי של הירקות. אז הכנתי תבשיל של חצילים, עגבניות שרי ופלפלים שתכננתי שנאכל עם לחם, וברגע האחרון החלטתי להכין פסטה ולהגיש עליה וזה יצא חלום! כל כך טעים שאני הולכת לאמץ את זה לכל ימות השנה ולא רק לתשעת הימים.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/13-11-683x1024.jpg)
תבשיל פיקנטי שמתחיל על הגז וממשיך בתנור ממש כמו שאני אוהבת וכך החציל נשאר קוביות שלמות ולא נמעך.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/17-12-683x1024.jpg)
פסטה חצילים, עגבניות ופלפלים טבעוני
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- התבשיל יוצא פיקנטי בגלל הפלפלים החריפים. אפשר להפחית או להשמיט את הפלפלים החריפים כדי לקבל תבשיל לא פיקנטי.
מצרכים לסיר סוטאז' רחב בקוטר 36 ס"מ שנכנס לתנור
- 1 חציל בלדי גדול
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 1 פלפל חריף ירוק
- 30-40 עגבניות שרי
- 5 פלפלים סודניים יבשים
- 10 שיני שום שלמות
- 1/3 כוס שמן זית +1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית זרעי כמון שלמים
- 3/4 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
- 3 כוסות מים מהברז
להגשה: 500 גרם פסטה
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הירקות: קולפים את החציל פס כן, פס לא, כמו זברה וחותכים לקוביות די גדולות. חותכים לרצועות את הפלפלים המתוקים והפלפל החריף. את העגבניות משאירים שלמות. מחממים בסיר רחב ושטוח שניתן להכניס לתנור 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים לסיר את העגבניות, שיני השום, פלפלים מתוקים, פלפל ירוק חריף ופלפלים סודניים וצורבים במשך כמה דקות עד שהעגבניות מתחילות לאבד מעט מהנפח. מתבלים במלח, פלפל שחור, זרעי כמון, כורכום ופפריקה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות כדי לפתוח את הטעם של התבלינים.
מוסיפים את קוביות החציל, שמים עליו עוד 1/3 כוס שמן זית ומערבבים כמה דקות עד שהחציל עטוף כולו ברוטב. מוזגים 3 כוסות מים ומערבבים. מקמטים נייר אפייה, מניחים על הסיר ומעליו מכסים בנייר כסף. מעבירים לתנור על רשת במרכז התנור להמשך בישול של עוד כשעה וחצי או עד שרוב הרוטב מצטמצם והירקות נראים מוכנים.
מכינים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומוזגים עליה מעט שמן זית. מניחים פסטה על צלחת הגשה, מעליה מניחים מהתבשיל, מזלפים עוד מעט שמן זית לטעם ומתענגים, זה טעים בטירוף.
בתאבון!
שאלה -למה לא רק לטגן פשוט ? למה צריך שעה וחצי בתנור ?
כי אני אוהבת אוכל בתנור והתוצאה שונה לחלוטין מכל דרך אחרת