צ'יפס אפוי בתנור עם תבלינים טעימים שתורמים גם לטעם וגם לקריספיות.
אפשר לנשנש בלי סוף ובלי ייסורי מצפון. אמנם המטוגנים הכי טעימים, אבל אלה לא נופלים מהם בטעם ובמרקם.
אמנם טיגונים זה החיים ואוכל מטוגן הוא הרבה יותר טעים, אבל צריך גם קצת איזונים והפעם החלטתי במקום לטגן את הצ'יפס, לאפות אותו בתנור. כדי שיהיה ממש טעים תיבלתי אותו בכל מיני תבלינים מעניינים שגם תרמו לקריספיות שלו וגם לטעם.
אם אתם חובבי צ'יפס, אתם ממש תאהבו את הגרסה הזו שיוצאת טעימה לא פחות מאחותה המטוגנת. אני לא קולפת את תפוחי האדמה אלא רק שוטפת אותם היטב, פורסת דק במנדולינה ושוב שוטפת טוב טוב כדי להיפטר מהעמילן שיש בתפוחי האדמה. הסיבה – הם יהיו יותר קריספיים אחרי אפייה.
אני מתבלת ומסדרת בשכבה אחת בתבנית אפייה ואופה על חום של 150-160 מעלות על מצב טורבו למשך 15-20 דקות. שימו לב להוציא אותם בזמן מהתנור כי צ'יפס שרוף זה לא טעים.
זהו, שמים בקערה מרכזית עם רטבים, אני אוהבת מיונז וקטשופ ומנשנשים בלי ייסורי מצפון.
צ'יפס אפוי בתנור מתובל מושלם
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- מומלץ להכין את הצ'יפס האפוי עם תפוחי אדמה מהזן האדום, אבל אפשר עם כל סוג שאתם אוהבים.
- אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה, רק לשטוף היטב.
- הכי נוח לפרוס את תפוחי האדמה במנדולינה. אם אין לכם מנדולינה, תפרסו הכי דק שאפשר עם סכין חדה או קולפן רחב.
- תשתדלו לאפות את תפוחי האדמה בדיוק במידה הנכונה כי אם הם נשרפים הם לא טעימים. כל תנור אופה שונה, לכן בנגלה הראשונה תתזמנו את התנור ל – 10 דקות ותראו מה מצבם ותמשיכו לאפות בהתאם.
מצרכים לקערה גדולה
- 5-6 תפוחי אדמה גדולים (מהזן האדום)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פרג לא טחון
- 3 כפיות שבבי בצל שאלוט (אם אין שימו שבבי בצל רגיל)
- 2 כפיות שומשום שחור
- 2 כפיות שומשום לבן
אופן הכנה
שוטפים את תפוחי האדמה ופורסים הכי דק עם מנדולינה. אם אין מנדולינה, פורסים עם סכין חדה או קולפן רחב. שמים במסננת ושוטפים היטב עד שנפטרים מכל העמילן שיש בתפוחי האדמה.
מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומוסיפים את כל חומרי התיבול. שמים כפפות ומערבבים טוב טוב את התבלינים ותפוחי האדמה כך שהתבלינים יגיעו לכל תפוחי האדמה.
מחממים תנור לחום של 150-160 מעלות על מצב טורבו. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת. אופים כ – 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ונראים מוכנים.
מוציאים ועל אותו נייר אפייה ממשיכים ואופים את כל תפוחי האדמה.
מגישים עם רטבים שאוהבים.