מתכון ותיק שלי שעלה רק לאינסטגרם והגיע הזמן שיתפרסם גם בבלוג. יש ברשת מתכון לצ'יפס מקליפות תפוחי אדמה שיוצא מדהים. ואז חשבתי לעצמי למה בעצם לא להכין מכל תפוחי האדמה באותה שיטה? וזה יצא מטורף!! אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי


הכנתי את הצ'יפס המטורף הזה במרץ 2024. פרסמתי אותו באינסטגרם והוא התפוצץ והגיע למיליוני צפיות ומאות אלפי לייקים בכלום זמן. משום מה לא פרסמתי אותו בבלוג וזה מחדל רציני ביותר אבל בר תיקון כי תמונות צילמתי כבר אז וכל מה שנותר זה לכתוב מתכון. כנסו פה לסרטון שפרסמתי אי אז באינסטגרם.


צ'יפס תפוחי אדמה בתנור עם טריק לקריספיות מושלמת
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תכינו כמות גדולה כי לתפוחי האדמה יש נטייה להתכווץ באפייה וזה פשוט כל כך טעים שזה מתחסל בשניות.
- אין פה כמויות מדוייקות כיוון שזה רק תפוחי אדמה כך שאפשר להכין כמה שרוצים.
מצרכים
- תפוחי אדמה אדומים (כאלה שמתאימים לטיגון)
- שמן זית איכותי
- מעט מלח ים אטלנטי
- מעט שום גבישי
- להגשה: שמנת חמוצה
אופן הכנה
מחממים תנור על חום של 160 מעלות על מצב טורבו. שוטפים היטב את תפוחי האדמה. בעזרת קולפן ירקות פשוט קולפים את כל תפוח האדמה לרצועות. מניחים את הרצועות על נייר אפייה משומן ומומלח קלות. מזלפים שמן זית וממליחים גם את רצועות תפוחי האדמה, מתבלים בשום גבישי ומערבבים עם הידיים היטב. משטחים על התבנית בשכבה אחת וצולים בתנור למשך כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. הופכים וממשיכים לצלות עוד כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מזהיבים ונעשים קריספיים. מגישים עם שמנת חמוצה.
בתאבון!