זהירות! סכנת התמכרות 🙂 קרקרים ביתיים טבעוניים שמכינים ב – 5 דקות, קריספיים וטעימים בטירוף. אם כבר קרקרים, אז רק כאלה ביתיים שאנחנו יודעים בדיוק מה הם מכילים
אם עוד לא יצא לכם להכין קרקרים בבית, אתם לא מבינים מה אתם מפסידים. זה לא דומה ואפילו לא קרוב לתעשייתיים שאתם מכירים שגם הם טעימים עד ש…….מכינים את הביתיים ואז לעולם אי אפשר לחזור לאכול את הקנויים.
בהתחשב בזה שזה לוקח 5 דקות בדיוק להכין ועוד כ – 20-25 דקות זמן אפייה ושיוצאת כמות ענקית ושזה הרבה יותר מזין ובריא כי אתם יודעים בדיוק מה הכנסתם לזה – אין סיבה לא להכין או יותר נכון – חובה להכין! מה שכייף זה שאפשר לשים איזה תוספות שאוהבים ולא חייבים להיצמד לתוספות שאני שמתי. אני אתן בסוף רשימת תוספות שניתן לשים ולגוון את הקרקרים. ועוד ייתרון – הקרקרים טבעוניים, ללא מוצרי חלב וללא ביצים.
קרקרים ביתיים טבעוניים ב – 5 דקות הכנה
לצפייה בסרטון הדגמה כנסו פה לאינסטגרם שלי
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- מהכמות הזו יוצאים המון קרקרים ואפשר לגוון עם התוספות.
- למתכון השתמשתי בקמח כפרי משולב עם מעט לבן. אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא ולבן.
מצרכים להמון קרקרים
- 400 גרם קמח כפרי (שמתי של שטיבל)
- 100 גרם קמח לבן
- 1/2 כוס זרעי פשתן
- חצי כוס גרעיני חמנייה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- חצי כוס שומשום
- 1/2 כוס קינואה
- חצי כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס שמן זית
- 1.5 כוסות מים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים לבצק. הבצק יוצא מאוד דביק וזה בסדר.
מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים ומרדדים אותו בין שני ניירות אפייה לעלה דק מאוד בעובי של 1-2 מ"מ. נעזרים לשם כך במערוך.
מעבירים את נייר האפייה עם הבצק המרודד לתבנית ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חותכים את הבצק למלבנים או מרובעים בגודל הרצוי. מחזירים לתנור להמשך אפייה של עוד כ – 15 דקות או עד שהקרקרים מקבלים צבע זהוב יפה.
מוציאים מהתנור ומצננים לפני שמעבירים לצנצנת.
מכינים כך גם את שאר הבצק.
תוספות אפשריות לגיוון:
שבבי בצל מיובש
פרג שלם
צנוברים
אגוזי מלך קצוצים /אגוזי לוז קצוצים / אגוזי פקאן קצוצים
פפריקה חריפה
פפריקה מעושנת
קרקרים מהממים!
הכנתי לשבועות שיהיה לצד הגבינות על השולחן והם כיכבו.
הייתי ממליצה להוסיף עוד מעט מלח.
תודה על (עוד) מתכון מושלם
היי הילה,
תודה רבה
מליחות זה כמובן עניין של טעם
נשמע ממש לא הגיוני שלוקח להכין 5 דקות. רק לשים את כל החומרים בקערה וללוש לבצק לוקח 5 דקות. איך את גם מרדדת את הבצק ב-5 דקות?
היי כשאת מתכוונת לכוס חד פעמי הכוונה לחד פעמי חם או קר?
היי בת אל
בשום אופן לא כוס חד פעמית!
תמיד כוסות מדידה
במקום קינואה מה ניתן להוסיף ?
תודה
היי שרית, בסוף המתכון יש רשימת תוספות אופציונלית
היי הכנתי עם 100% קמח מלא ויתרתי על הפישתן הוספתי צנוברים שאני כל כך אוהבת
זה ממש אבל ממש ממכר!!!! יצא מעולה!!!!
תודה על עוד מתכון מוצלח.
באופן כללי עושה הרבה מהמתכונים שלך ממש אוהבת.
איזה כייף מזי
שלום לבלוגרית האהובה עלי! האם ניתן להחליף את הקמחים? או, מה יכול להחליף את הקמחים?
מאחת שלא- מבינה- מהחיים-שלה באפייה…
היי ענת ותודההה
את יכולה קמח כוסמין או כל קמח אחר. המתכון סלחן ומעולה כמעט עם כל קמח
היי מה התחליף ללא גלוטן ?
לגבי קינואה ..האם צריך להשרות לפני ?
וממליצה לנסות מעט קקאו .. זה מעיף בטעם .מה דעתך ?
היי קרני,
את יכולה לשים קמח "כרגיל" או קמח תמי.
לא להשרות את הקינואה.
קקאו פחות מתחבר לי אבל את יכולה לנסות ולעדכן
תודה על התגובה