לא תאמינו כמה זה קל להכנה בבית. רוטב טריאקי ביתי מושלם שמכינים משלושה חומרים סה"כ ויוצא רוטב הכי טעים בעולם, בלי טעמי לוואי של חומרים משמרים למיניהם
רוטב טריאקי הוא אחד הרטבים שנוביק שלי הכי אוהב. אין אצלו מוקפץ בלי מלא רוטב טריאקי, אז אמרתי למה לא להכין בבית?? סך הכל שלושה חומרים הכי פשוטים, בישול קצר ויש לנו רוטב טריאקי מושלם שנשמר הרבה מאוד זמן במקרר. הכמות הגדולה של הסוכר הופכת לחומר משמר ממש כמו בריבות ביתיות.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, שם אני מעלה לסטורי שלבים בלייב מהמטבח שלי
אם גם אתם אוהבים להכין רטבים וממרחים בבית אז תשמחו לדעת שכבר העליתי כמה מתכונים כמו של הסחוג המעולה שאני מכינה בדרך מיוחדת, רוטב איולי שום מושלם שמשתלב פגז בהמבורגר הביתי שאני מכינה, ממרח קרם ארטישוק טעים בטירוף, ממרח חומוס ביתי, רוטב צ'ימיצ'ורי מעולה, רוטב פסטו. יש עוד כמה מתכונים שטרם הספקתי להעלות לבלוג אבל יעלו בהמשך.
אני שמה את כל החומרים בקלחת ומבשלת 20-30 דקות
עד שאני מקבלת רוטב סמיך – כמה סמיך? בודקים שיש זרם רציף של הרוטב כשבודקים עם כפית
רוטב טריאקי ביתי מושלם
מצרכים לצנצנת בנפח של כ – 350 מ"ל
- 1 כוס רוטב סויה איכותי (אני קונה של יאמאסה)
- 1 כוס מירין (קונים בסופר באזור של מצרכים מהמזרח)
- 1/2 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
שמים את הסויה, המירין והסוכר בקלחת ומערבבים.
מבשלים 20-30 דקות על להבה נמוכה – בינונית עד שמקבלים רוטב סמיך (בודקים עם כפית שיש זרם קבוע של רוטב).
מקררים, ושומרים בצנצנת מעוקרת במקרר.
הרוטב נשמר במקרר כמה חודשים.
היי,
הרוטב יצא לי מלוח מידי…השתמשתי ברוטבשל יאמסה..איך לשנות את המינון כדי שלאיהיה מלוח או מתוק מידי?
תודה
היי שיר,
מלוח? זה מלא סוכר. איך מלוח?
תיצמדי פשוט למתכון
גם לנו יצא ממש מלוח, על אף שעקבנו בול אחרי המתכון
אין לי מושג איך יצא מלוח. יש במתכון מלא סוכר. אולי סוג הסויה
אכן מתכון אמיתי .בלי כל התוספות הלא רצויות.כל הכבוד.
שמחה שאהבת