אחד הרטבים הכי טעימים שיש ומשדרג כל ארוחה או כריך שתכינו. סה"כ מחומרים הכי זמינים ופשוטים, מקבלים רוטב טעים שנשמר הרבה זמן במקרר
ממרח/רוטב כזה יהיה לי תמיד במקרר. הוא מחזיק המון זמן, הוא מלא בטעמים ומשדרג כל ארוחה או כריך והוא יכול לשמש גם כמשרה לעוף שלם בתנור, לחזה עוף או פרגיות שצולים על מחבת או בתנור ועוד. סה"כ מחומרים די זמינים מכינים רוטב טעים בטירוף שאני אישית אוהבת למרוח על לחם כפרי טרי ולאכול בלי שום תוספת כלשהי. לרוטב/ממרח הזה יש אינסוף גרסאות ובמקור הוא מגיע אלינו מארגנטינה, שם הם מורחים את הרוטב על בשר צלוי על הגריל. במקור שמים כבסיס פטרוזיליה, שום ואורגנו. אני בחרתי לשים פטרוזיליה וכוסברה כבסיס כי אני מאוד אוהבת את הטעם החזק של הכוסברה. הרוטב מחזיק המון זמן במקרר. חשוב!! לא מומלץ להחליף את החומץ בלימון כי אז הרוטב יחזיק מקסימום יומיים ויתקלקל.
רוטב צ'ימיצ'ורי טעים במיוחד
מצרכים לצנצנת בינונית
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי
- 3-4 שיני שום
- 1/2 בצל לבן/סגול
- 1/3 כוס שמן זית
- 1-2 כפות חומץ בן יין לבן
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
שמים במעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, פלפל צ'ילי, שום ובצל וטוחנים בפולסים. מוסיפים שמן זית, חומץ בן יין וממשיכים לטחון לתערובת גסה. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ואם אוהבים טעם חמצמץ יותר מוסיפים עוד חומץ.
הכנתי היום, בלי הפלפל.
יצא מעולה!!
כשאכלתי -אז שמתי בקערית קצת והוספתי מיץ מלימון.
ויצא מופלא!
תודה 🙂
כייף לשמוע
הי,
רציתי להכין ממרח זה לערב סוכות. הבנתי שאפשר לותר על פלפל צילי אדום. בכל אופן האם ניתן להחליף בפלפל ירוק חריף או שזה יותר מידי חריף יחסית לצילי.
תודה
היי שלומית
מקווה שהסתדרת
שלום יהודית,
אם אין לי פלפל צ'ילי אדום – מה את ממליצה לי לשים במקום?
היי הילה,
את יכולה לקנות :), את יכולה לשים פלפל אדום ואת יכולה לוותר
האם אפשר במקום חומץ בן יין חומץ רגיל?
מן הסתם זה משפיע על הטעם
היי האם אפשר להקפיא את הרוטב המוכן?
היי ריקי,
אפשר בהחלט