תפוחי אדמה בתנור עם כמה טריקים שהופכים אותם לקריספיים וטעימים במיוחד. הבישול, התיבול והאפייה – כל אחד מהשלבים מקבל טיפול אחד מיוחד שבסופם מקבלים תפוחי אדמה במרקם מושלם!


תפוחי אדמה, במיוחד בתנור זה הירק האהוב על נוביק, אבל לא רק עליו ובצדק. הפחמימה הטעימה הזו טעימה בכל מצב צבירה. הפעם במקום לטגן את תפוחי האדמה, כדי לקבל אקסטרה קריספיות, הכנתי אותם בתנור עם טריק מגניב שנתן תוצאה מושלמת.

השלב הראשון הוא לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לפלחים. עכשיו, טריק מספר 1 זה לבשל אותם עם 4-5 כפות חומץ ו – 2 כפות גדושות מלח למשך 10 דקות בלבד. המטרה היא לרכך אותם אבל לא עד הסוף. החומץ ישמור שהם לא יתפרקו לנו בזמן הבישול והמלח ימליח אותם מבפנים. בשלב שני מסננים את המים ומתבלים בתוך הסיר. כדי שכל התבלינים יעטפו טוב טוב את תפוחי האדמה, סוגרים את הסיר ומנערים אותו עם כל התבלינים. שלב אחרון זה להניח אותם בשכבה אחת על תבנית ולאפות. זהו! מקבלים תפוחי אדמה מתובלים וקריספיים במיוחד בלי לטגן אותם.

מיונז, חרדל ואנחנו מסודרים!

תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת
כנסו פה כדי לצפות בכל שלבי המתכון בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- אני אוהבת להכין את תפוחי האדמה האלה עם תפוחי אדמה של "דוד משה", אבל אפשר עם כל זן שאתם אוהבים.
- תפוחי האדמה בכי טעימים כשהם יוצאים מהתנור אבל נשארו טעימים וקריספיים כל היום.
- את תפוחי האדמה אני מבשלת עם חומץ ומלח. החומץ מונע מהם להימעך והם שומרים על צורתם השלמה והמלח חודר לתוכם והם הרבה יותר טעימים כך.
מצרכים ל – 2-3 מנות
לבישול
- 10-12 תפוחי אדמה בינוניים (ממליצה על "דוד משה")
- 4-5 כפות חומץ
- 2 כפות גדושות מלח
לתיבול ואפייה
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים
- 1 שן שום כתושה
- עלי זעתר/טימין טריים
- חופן פירורי לחם
אופן הכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים. אין צורך לקלוף את הקליפה. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים מהברז ושמים במים חומץ ו- 2 כפות גדושות מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 10 דקות. תפוחי האדמה אמורים להתרכך אבל לא עד הסוף. החומץ ישמור שהם יישארו שלמים בזמן הבישול. מסננים את המים מתפוחי האדמה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שמים בצלוחית שמן זית, קורנפלור, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ים אטלנטי, תערובת עשבי תיבול יבשים, שן שום כתושה ומערבבים היטב. מוזגים לתוך הסיר עם תפוחי האדמה. מוסיפים גם את הזעתר/הטימין הטרי, סוגרים את הסיר ומנענעים אותו בשתי ידיים כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בתבלינים (תיעזרו בסרטון כדי להבין את החלק הזה).
מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים עליהם פירורי לחם.
אופים את תפוחי האדמה כשעה או עד שהם נראים מוכנים ושחומים.
רצוי להגיש מייד אבל הם טעימים גם אחרי כמה שעות.
וואו.. נראה סוף!! תודה… אפשר להשתמש בחומץ תפוחים ?
בהחלט כן ליאור וגם בחומץ בלסמי
נראה מעולה!
חייה פירורי לחם או שאפשר לוותר?
היי מריאנה, זה עוד קריספיות. לשיקולך
היי שלום רב, רציתי לשאול האם אחרי בישול תפוחי האדמה יש לשטוף אותם בגלל הריח של החומץ? הטעם לא נתפס בתפוחי האדמה? תודה
היי רחלי, אין ריח
יצא נפלא, טעים והתחסל !!! תודה על מתכון כייפי🙏
איזה כייף גלית
תודההה
וואה נראה מעולנ ועושה חשק.אכיו אותם למום שישי בערב
מהמם אורנה
עדכני איך יצא
וואו! פשוט וואו! צריך לטעום כדי להבין. אי אפשר להעביר במילים. מומלץ! הכנתי ליד מיונז, שום כתוש ומלח.
תודההה טל איזה כייף שאהבת ♥ ♥ ♥
היי יהודית,
האם הבינותי נכון שאת תפוחי האדמה מוסיפים לסיר מים ומביאים לרתיחה יחדיו ולא מכניסים לסיר עם מים שכבר רתחו?
האם את נוהגת להשתמש בתפוחי אדמה אדומים של דוד משה?
היי אורית,
הבנת נכון מאוד.
אני משתמשת בדוד משה לבנים
האם את שמה את זה בתנור על גריל?
היי רובי
תנור רגיל
נרטה מעולה
תודה רבה לינדה
תודה!
אפשר להשתמש בחומץ בלסמי לבישול המקדים?
היי הדס בטח שכן
היי!
נראה יאאאם!
אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטות?
תודה
אפשר בהחלט רק שבטטה אין צורך לבשל בישול מקדים
מה זה תערובת עדבי טיבול ?
היי קרן,
עשבי תיבול יבשים. קונים בחנויות תבלינים. אפשר לשים סוג אחד או לערבב כמה. למשל: טימין, אורגנו, זעתר וכו'.