תפוחי אדמה בתנור עם כמה טריקים שהופכים אותם לקריספיים וטעימים במיוחד. הבישול, התיבול והאפייה – כל אחד מהשלבים מקבל טיפול אחד מיוחד שבסופם מקבלים תפוחי אדמה במרקם מושלם!
תפוחי אדמה, במיוחד בתנור זה הירק האהוב על נוביק, אבל לא רק עליו ובצדק. הפחמימה הטעימה הזו טעימה בכל מצב צבירה. הפעם במקום לטגן את תפוחי האדמה, כדי לקבל אקסטרה קריספיות, הכנתי אותם בתנור עם טריק מגניב שנתן תוצאה מושלמת.
השלב הראשון הוא לשטוף היטב את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לפלחים. עכשיו, טריק מספר 1 זה לבשל אותם עם 4-5 כפות חומץ ו – 2 כפות גדושות מלח למשך 10 דקות בלבד, המטרה היא לרכך אותם אבל לא עד הסוף. החומץ ישמור שהם לא יתפרקו לנו בזמן הבישול והמלח ימליח אותם מבפנים. בשלב שני מסננים את המים ומתבלים בתוך הסיר. כדי שכל התבלינים יעטפו טוב טוב את תפוחי האדמה, סוגרים את הסיר ומנערים אותו עם כל התבלינים. שלב אחרון זה להניח אותם בשכבה אחת על תבנית ולאפות. זהו! מקבלים תפוחי אדמה מתובלים וקריספיים במיוחד בלי לטגן אותם.
מיונז, רוטב סריראצ'ה ואנחנו מסודרים!
תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני אוהבת להכין את תפוחי האדמה האלה עם תפוחי אדמה של "דוד משה", אבל אפשר עם כל זן שאתם אוהבים.
- תפוחי האדמה הכי טעימים כשהם יוצאים מהתנור אבל נשארו טעימים וקריספיים כל היום.
- את תפוחי האדמה אני מבשלת עם חומץ ומלח. החומץ מונע מהם להימעך והם שומרים על צורתם השלמה והמלח חודר לתוכם והם הרבה יותר טעימים כך.
מצרכים ל – 2-3 מנות
לבישול
- 10-12 תפוחי אדמה בינוניים (ממליצה על "דוד משה")
- 4-5 כפות חומץ
- 2 כפות גדושות מלח
לתיבול ואפייה
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים
- 1 שן שום כתושה/1/2 כפית שום גבישי
- עלי זעתר/טימין טריים
- חופן פירורי לחם (לא חובה)
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים, לא חייב לקלוף את הקליפה. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים מהברז ושמים במים חומץ ו- 2 כפות גדושות מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 10 דקות. תפוחי האדמה אמורים להתרכך אבל לא עד הסוף. החומץ ישמור שהם יישארו שלמים בזמן הבישול. מסננים את המים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שמים בצלוחית שמן זית, קורנפלור, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח ים אטלנטי, תערובת עשבי תיבול יבשים, שן שום כתושה או שום גבישי ומערבבים היטב, מוזגים לתוך הסיר עם תפוחי האדמה. מוסיפים גם את הזעתר/הטימין הטרי, סוגרים את הסיר ומנענעים אותו בשתי ידיים כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בתבלינים (תיעזרו בסרטון כדי להבין את החלק הזה).
- מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים עליהם פירורי לחם. אופים את תפוחי האדמה כשעה או עד שהם נראים מוכנים ושחומים. אם צריך אז באמצע האפייה הופכים את תפוחי האדמה.
- רצוי להגיש מייד אבל הם טעימים גם אחרי כמה שעות.
שלום יהודית, עוד מתכון שלך שנראה אש ואני רוצה לנסות. אין לי חומץ וגם לא רוצה לקנות בקבוק שלם בשביל זה. יש משהו אחר? תודה מראש
היי נינה,
מעבר לזה שחומץ זה מוצר שמחזיק שנים, אפשר לנקות איתו (מסיר אבנית מהקומקום והמקלחון), מתאים להוסיף במכונה בכביסות לבנות, מתאים לתיבול סלטים ועוד ועוד הוא עולה סך הכל 6 שקלים. אז נראה לי שזה לא בעייה לקנות ואם את עדיין לא מעוניינת לקנות אז תוותרי עליו
רציתי להודות לך על המתכון הקל וטעים בטירוףףף. ואני רושמת את ה אחרי שנים של הכנת תפוחי אדמה בכל מיני מתכונים שונים ומיוחדים. זה המתכון אהוב החדש של משפחתי. תודה רבה!!!
וואוו איזה כייף לשמוע. תודההה
האם אפשר לבשל בלי קליפה?
אפשר
היי יהודית ,
שאלה , יעבוד גם עם פריזיאן ?
ואם כן אפשר בשלמותם ?
תודה רבה !
לא ממש הבנתי את השאלה. את רוצה להוציא עיגולים מושלמים??
סליחה על השאלה : חום תנור 200? 180?
כתוב – 180 מעלות
היי!
נראה כמו אחלה מתכון.
המלצה שלי? במקום חומץ, להוסיף מעט סודה לשתייה. הבסיס יפרק את הפקטין לאפקט הפוך ככה שלא צריך להוסיף קורנפלור לקריספיות.
לא אוהבת סודה לשתייה כי זה משחיר את האוכל
זה המתכון תפוחי אדמה הכי טעים שהכנתי ואכלתי! אליפות! תודה רבה
איזה כייף תודההה
היי המתכון עובד גם עם בטטה?
כן רק שאת הבטטה אין צורך לבשל מראש. קולפים מתבלים ולתנור
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
קמח תפוחי אדמה
אפשר לקבל בבקשה מתכון לרוטב
על איזו תכנית מומלץ לשים בתנור ?
אם לא כתוב במפורש טורבו אז תמיד רגיל
מתכון שגאל אותי משנים של ייסורים 🙂
סופסוף אני מצליח להכין תפ"א בתנור שמזכירים את אלו של סבתי ההונגריה ז"ל.
תודה תודה תודה!!
איזה כייף
הי
עשיתי לפי המתכון שלך בדיוק, ואחרי שהוצאתי מהתנור לטעום יש לתפוחי אדמה טעם לוואי חזק
זה קשור אולי לחומץ? היה צריך לשטוף אותם ולא רק לסנן?
היי מיטל,
לא צריך לשטוף וכן יש מצב ששמת יותר מידי חומץ או סוג לא טעים
האם אפשר להכין ביום שישי לשבת בצהריים?ולחמם על פלטה בשבת?
היי עפרה,
מן הסתם זה לא יישאר טרי וטעים כמו אחרי אפייה
היי יהודית,
אם לדעתך אכין אותם בצהריים ואחמם בערב הם יהיו עדיין קריספיים?
או שזה משמעותי להגיש אותם מיד בסיום ההכנה בתנור?
(או אפשרי לעשות את ההכנה של הבישול ולאפות בערב?)
אשמח לעזרתך 🙂
היי קרן,
את יכולה לבשל אותם, להניח אפילו בתבנית עם תבלינים והכל ובערב לאפות. זה לא יישאר טעים אותו דבר אחרי כמה שעות אז עדיף לאפות תמיד סמוך לארוחה
תודה רבה!
בישלתי אותם בצהריים, סיננתי
ובערב תיבלתי והכנסתי לתנור.
יצאו קריספיים וטעימים ממש. תודה 🙂
היי קרן,
מעולה!
וואו.. נראה סוף!! תודה… אפשר להשתמש בחומץ תפוחים ?
בהחלט כן ליאור וגם בחומץ בלסמי
יהודית היקרה
התפוחי האדמה האלה הם המושלמים בעולם!!!!!!!
תודהה מיטל איזה כייף לשמוע
אפשר לקבל בבקשה מתכון לרוטב
איזה רוטב?
נראה מעולה!
חייה פירורי לחם או שאפשר לוותר?
היי מריאנה, זה עוד קריספיות. לשיקולך
היי שלום רב, רציתי לשאול האם אחרי בישול תפוחי האדמה יש לשטוף אותם בגלל הריח של החומץ? הטעם לא נתפס בתפוחי האדמה? תודה
היי רחלי, אין ריח
יצא נפלא, טעים והתחסל !!! תודה על מתכון כייפי?
איזה כייף גלית
תודההה
וואה נראה מעולנ ועושה חשק.אכיו אותם למום שישי בערב
מהמם אורנה
עדכני איך יצא
וואו! פשוט וואו! צריך לטעום כדי להבין. אי אפשר להעביר במילים. מומלץ! הכנתי ליד מיונז, שום כתוש ומלח.
תודההה טל איזה כייף שאהבת ♥ ♥ ♥
טעים טעים טעים. מושלםםם!
תודה רבה
תודההה
היי יהודית,
האם הבינותי נכון שאת תפוחי האדמה מוסיפים לסיר מים ומביאים לרתיחה יחדיו ולא מכניסים לסיר עם מים שכבר רתחו?
האם את נוהגת להשתמש בתפוחי אדמה אדומים של דוד משה?
היי אורית,
הבנת נכון מאוד.
אני משתמשת בדוד משה לבנים
האם את שמה את זה בתנור על גריל?
היי רובי
תנור רגיל
נרטה מעולה
תודה רבה לינדה
תודה!
אפשר להשתמש בחומץ בלסמי לבישול המקדים?
היי הדס בטח שכן
היי!
נראה יאאאם!
אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטות?
תודה
אפשר בהחלט רק שבטטה אין צורך לבשל בישול מקדים
מה זה תערובת עדבי טיבול ?
היי קרן,
עשבי תיבול יבשים. קונים בחנויות תבלינים. אפשר לשים סוג אחד או לערבב כמה. למשל: טימין, אורגנו, זעתר וכו'.