תפוחי אדמה מעוכים שאופים בתנור על חום גבוה עד שהם נעשים שחומים, קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. כמו בל"ג בעומר רק בלי מדורה ובלי לכלוך
תפוח אדמה הוא התוספת האולטימטיבית. משתלב מצויין כמעט עם כל מנה עיקרית, אפשר להכין אותו באינסוף וריאציות וסגנונות והוא טעים… ממש טעים ומשביע. בשבילי רוב הזמן הוא מהווה את הארוחה עצמה. הייתה תקופה שהייתי אוכלת המון תפוחי אדמה שריככתי במיקרוגל ומתבלת במלח ופלפל שחור, זורקת מעל שליכטה של שמנת חמוצה ומתענגת לי. זה זיכרון ישן וטעים מתקופת בית הספר היסודי, תקופה בה היה עדיין חדר אוכל בבית הספר. יום רביעי היה היום הכי טעים בשבוע- במרכז השולחן הייתה קערה ענקית עם צ'יפס ובעוד קערה ליד הצ'יפס גבינה לבנה מעורבבת עם שמנת חמוצה. אני לא סגורה על זה שזה היה גבינה ושמנת אבל זה הזיכרון שלי מבחינת הטעמים. היינו שמים ערמה של צ'יפס, מעליו מלא גבינה, מערבבים ואוכלים בהנאה רבה. אני בטוחה שכל מי שלמד איתנו באותה תקופה, אוהב עד היום את השילוב הזה שנראה להמון אנשים מוזר. היום אני ממעטת לאכול צ'יפס מטעמי קלוריות מיותרות אבל אם צ'יפס אז רק עם גבינה ושמנת. תפוחי האדמה האלה שמזכירים במראה ובטעם את תפוחי האדמה של ל"ג בעומר הם כל כך פשוטים להכנה וכל כך טעימים ולא פחות חשוב יפים להגשה.
סה"כ מבשלים תפוחי אדמה במים עד שהם רכים לגמרי, מסננים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה, מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור, מי שאוהב יכול לפזר גם עשבי תיבול ומכניסים לתנור על חום גבוה ל – 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים ונעשים קריספיים.
תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור
אין פה כמויות מדוייקות כיוון שזה יותר רעיון מאשר מתכון. אני מחשבת 2 יחידות של תפוחי אדמה לכל סועד. הרוב אוכלים אחד גדול אבל אני מעדיפה שיישאר מיותר ולא יחסר.
- תפוחי אדמה מזן דזירה לא קלופים ושטופים היטב(האדומים) – לפי מספר הסועדים
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי/מלח גס
- פלפל שחור
- אופציה – עשבי תיבול
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים לחלוטין.
- מסננים מהמים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה.
- מזלפים מעל כל תפוח אדמה שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את תפוחי האדמה עד שהם משחימים ונעשים קריספיים.
עוד כמה קטנות
- אפשר לגוון עם התיבול ולתבל בעוד תבלינים שאוהבים. אנחנו בכל מקרה אוהבים את תפוחי האדמה הצלויים עם מינימום תיבול.
- אפשר לבשל מראש את תפוחי האדמה עד שהם רכים ולפני הארוחה למעוך, לתבל ולאפות.
טוב כרגע נתתי ביס למסך צילום מגרה וטעיםםם מוכשרת 🙂