ירקות בתנור זאת אהבה אמיתית.
שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול.
לתנור לצלייה, השחמה ובינגו!
מקבלים את התוספת הכי טעימה ויפהפייה שיש
בעיני אין יותר טעים מירקות צלויים בתנור. אני יכולה לחיות על ירקות וכשהם יוצאים חמים מהתנור עם ברק של שמן זית, רכים אך קריספיים בקצוות, אני יכולה לחסל תבנית שלמה לבד.
ימי הקורונה וזה וכל היום אוכלים ואוכלים ואוכלים ואוכלים וזה לא נגמר!!! כשתיגמר הקורונה המדינה תצטרך לממן לאנשים פסיכולוגים ודיאטנים 🙂 זה לא שמשעמם לי, ממש לא! אני עובדת מהבית ויש פי כמה יותר עבודה מאשר בימים רגילים וכשעובדים מהבית הכל מתערבב יחד, אין סדר. כשעובדים מחוץ לבית יש סדר יום ברור – קמים בבוקר, יוצאים לעבודה וכשאת בעבודה אז אין מי שיבקש משהו לאכול ואת לא רק שמה כביסה במכונה או נסחפת לחדשות בטלוויזיה. בקיצור, עובדים הרבה יותר קשה ולא באמת מספיקים הכל.
אז היום החלטתי להכין תבנית של ירקות בתנור מכל הירקות שנשארו לי מליל הסגר. שמתי תפוחי אדמה קטנים, בטטות אחרונות ששרדו את התקופה, גזר (אתם לא מבינים כמה זה טעים), סלק אדום, בצל וגולת הכותרת – דלורית שיצאה טעימה בטירוף וכל כך יפהההה.
קיצר, אפשר לשים איזה ירק שאוהבים, הכל הולך והכל טעים. כנסו פה לאנטיפסטי אחר שהכנתי. מה שחשוב זה לשים ירקות באותו גודל בערך. למשל שתפוחי האדמה והסלק יהיו די שווים בגודלם כדי שיספיקו להתרכך כמו שצריך, באותו זמן.
איך בודקים שהירקות מוכנים?
נועצים קיסם במרכז הירק הכי קשה שיש בתבנית. למשל בתבנית שלי זה הסלק והגזר וגם את תפוחי האדמה בדקתי. אם הם רכים, כל השאר רך בוודאות כך שאין בעייה.
איך יוצרים מניפת ירקות?
הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק את הטריק
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
ירקות בתנור – מניפת ירקות צלויים בתנור
למתכון הזה תוכלו לבחור כל ירק שאתם אוהבים. אני בחרתי ירקות שהיו לי בבית אבל כל ירק מתאים.
מצרכים לתבנית גדולה
- 10 תפוחי אדמה קטנים לא קלופים
- 1 גזר לא קלוף
- 3 סלקים אדומים קטנים קלופים
- 2 בטטה קטנות קלופות
- 1 בצל קלוף
- 1 דלורית קלופה ומנוקה מגרעינים
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גם כמו מלח הימלאיה או מלח ים אטלנטי
- טימין טרי
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הירקות: מניחים על קרש חיתוך שתי כפות עץ עם ידיות שטוחות – זה יאפשר לנו לחתוך את הירקות אבל לא עד הסוף, ליצור צורת מניפה (ראו סרטון הדגמה).
מוזגים לתבנית אפייה שמן זית בנדיבות ומפזרים מלח גס.
מניחים את כל הירקות המוכנים על התבנית. מערבבים את עלי הטימין עם שמן הזית ומורחים על הירקות, מפזרים מלח גס, מכסים עם נייר אפייה ונייר כסף וצולים כשעה וחצי או עד שהירק הכי קשה ששמנו רך ומוכן (בודקים עם שיפוד עץ).
מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל.
צולים את הירקות עוד 10-15 דקות עד שהם נצרבים בקצוות ומקבלים צבע יפה.
מגישים מייד כשהירקות חמים.
היי יקירה, באיזה מצב התנור צריך להיות בהתחלה? תודה
היי הדר,
לא הבנתי את השאלה. כתוב 200 מעלות. זה מהתחלה ועד הסוף
כוונת השאלה כשהתנור על 200 זה במצב טורבו או חום תחתון-עליון?
היי מרים,
אם צריך טורבו זה יצויין במתכון אחרת זה תמיד תכנית רגילה
חג שמח
הכנתי ככה דלורית כבר מספר פעמים. יצא מושלם. תוספת נהדרת לקחת לעבודה. בעצם, בזכותך קניתי דלורית מלכתחילה. תודה על העושר שאת חולקת איתנו
איזה כייף לשמוע
העם הגזרים צריך לבשל לפני קצת ואז לחתוך אותם? ומדוע עם הקליפה ולא ללא
היי איריס,
אין צורך לבשל את הגזר.
עם קליפה