ימי שישי בצהריים אצלנו בבית מלווים בהמון מנות מגוונות שלבסוף בצלחת או בכריך מרכיבות את הביס המושלם! כרובית מטוגנת בטמפורה זה אחת התוספות הכי טעימות ובעונה אני לא מוותרת עליה
ימי שישי בצהריים אצלנו בבית מלווים בהמון מנות מגוונות שלבסוף בצלחת או בכריך מרכיבות את הביס המושלם! כרובית מטוגנת בטמפורה זה אחת התוספות הכי טעימות ובעונה אני לא מוותרת עליה. בנוסף אני מכינה גם שניצלים, קציצות תפוחי אדמה מטוגנות הכי טעימות שתכינו, חומוס מבושל, סלט חצילים, סלט מטבוחה וחמוצים מהירים וביחד זאת הארוחה הכי מושלמת בעולם! הבעייה שבערב אין מקום לדג המרוקאי 🙂 אבל אנחנו לא מוותרים על ארוחת הצהריים המושלמת הזאת.
כרובית מטוגנת בטמפורת בירה קריספית במיוחד
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- את הטמפורה אני מכינה עם בירה לבנה, במקרה שלי שמתי קורונה אבל אפשר לשים במקום בירה מי סודה קרים מאוד.
- חשוב לשים את הטמפורה עם הכרובית במקרר כדי לקבל אקסטרה קריספיות בטיגון. הכרובית הקרה והשמן החם הם אלה שיתנו את הקריספיות הכל כך אהובה עלינו.
- הטמפורה מתאימה לכל ירק שתבחרו.
מצרכים לכרובית שלמה בינונית
- 1 כרובית בינונית
- מים רותחים + כף מלח להשריית הכרובית
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח (רצוי קמח עוגיות כי הוא דל בגלוטן)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס קורנפלור/קמח תפוחי אדמה
- 185 מ"ל בירה/מי סודה קרים מאוד (שמתי בירה קורונה)
- 1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- לטיגון: 1/2 ליטר שמן חמניות/קנולה
- 2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
אופן הכנה
מכינים את הכרובית: מפרקים את פרחי הכרובית לפרחים גדולים יחסית ומניחים בקערה. מוזגים עליהם מים רותחים ומלח ומשאירים כך שעה ומסננים. מאדים או מבשלים את הכרובית למשך כ – 7-10 דקות ורק עד שהיא רכה אבל עדיין יציבה ולא מתפרקת. מקררים היטב.
מכינים את הטמפורה: שמים ביצים בקערה וטורפים אותן. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקורנפלור וטורפים קלות, מוזגים עליהם את הבירה וטורפים תוך כדי עד שמתקבלת בלילה במרקם של טחינה סמיכה. מתבלים במלח, פלפל, כורכום, אבקת שום ופפריקה וטורפים היטב. מוזגים את הבלילה על הכרובית, מערבבים בעדינות עם הידיים כך שכל הכרוביות יצופו היטב בבלילה, מכסים ומעבירים למינימום שעה למקרר.
מטגנים: מחממים שמן לטמפרטורה של 180-190 מעלות. מניחים את פירורי הלחם בקערה. מערבבים שוב את הכרובית בטמפורה ומגלגלים כל פרח כרובית בפירורי הלחם. מעבירים מייד לשמן החם ומטגנים כמה דקות מכל הכיוונים עד להזהבה יפה. מעבירים לרשת צינון וממשיכים כך עם כל הכרוביות עד שמסיימים.
בתאבון!