יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת
ראשי » טבעוני » כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת

כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 12 ביוני 2020 10 תגובות

כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת.
אחד הנשנושים היותר טעימים ובריאים שאפשר להכין. זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש, ממש כמו פופקורן

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת
צילום – נטע ליבנה

כרובית זאת אהבה אמיתית! אני יכולה לנשנש כרובית בכל שעה ביום, בכל מצב צבירה – מבושלת, אפוייה, מטוגנת או טרייה, אני פשוט אוהבת כרובית בכל מצב. עכשיו תדמיינו את הכרובית האהובה, רק בפרחים קטנטנים, מתובלים, צלויים בתנור בטכניקה מגניבה שהופכת אותם לקריספיים וטעימים כל כך שאי אפשר להפסיק לנשנש, ממש כמו פופקורן.

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנטנים – צילום – נטע ליבנה

השבוע נפגשתי עם נטע המקסימה מהבלוג הבריא "המטבח של נטע". אפשר להגיד הרבה דברים ולהעביר ביקורות בלי סוף על הרשתות החברתיות, אבל אני מתה על זה שדרך האינסטגרם והפייסבוק יוצא לי להכיר מלא אנשים שבמקרה אחר לא הייתי נפגשת איתם בכלל וזה כייף גדול מבחינתי. ככה הכרתי את נטע, קשקשנו מידי פעם בפרטי והופ קבענו להיפגש ליום של אפייה שנמשך כמה שעות טובות (הזמן טס כשנהנים) וסיכמנו שחייבות להיפגש שוב כי הרגיש לנו שלא מיצינו. רק לשם הפרוטוקול – נטע היא דיאטנית קלינית, מאמנת כושר ובשנים האחרונות גם מתכונאית, סטייליסטית וצלמת מזון. אז אוטומטית המוח שלי עבר למוד בריא והכנתי לנו סלט קינואה לנשנוש בין לבין.

  • מניחים בקערה עם מים רותחים ל – 5 דקות
  • מתבלים ומערבבים

יום לפני דסקסנו לנו נטע ואני והחלטנו שאני אכין כרובית פופקורן ונטע תכין כדורי בצק עוגיות. מה זה כרובית פופקורן? פרחים קטנטנים של כרובית, מתובלים וצלויים בתנור בטכניקה של טיגון אבל לא בשמן עמוק וגם אפוייה בתנור (בכל זאת מגיעה אליי דיאטנית , אז אני מתחשבת 🙂 :)) מחממים תבנית אפייה למשך מינימום חצי שעה על חום גבוה, מוציאים את התבנית ומוזגים שמן זית בנדיבות. מעבירים לתבנית בשכבה אחת את הכרובית המתובלת ואופים בתנור על חום של 220 מעלות. אחרי 15 דקות הופכים עם כף וממשיכים לאפות עוד 15 דקות. זה יוצא מהתנור קריספי וטעים בטירוף, טעים וממכר ממש כמו פופקורן.

צילום – נטע ליבנה

ומה נטע הכינה? כדורי בצק עוגיות שאני אישית הופתעתי מכמה שהיו טעימים ומיוחדים. נכון שכדורי בצק עוגיות נשמע מושחת, אבל לא תאמינו, מכינים את זה משיבולת שועל, חמאת בוטנים, דבש ושוקולד מריר ואיזה טעיםםםם זה יצא.

כנסו פה למתכון כדורי בצק בריאים של נטע

כדורי בריאות טעימים בטירוף – צילום – נטע ליבנה

כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • אפשר לתבל את הכרובית בכל תבלין שאוהבים, היא מקבלת באהבה כל טעם.
  • את הכרובית פופקורן אופים בתבנית תנור רגילה בלי נייר אפייה כדי לקבל מקסימום חום שידמה טיגון.
  • מחממים את התנור לפחות חצי שעה לפני שאופים את הכרוביות.

מצרכים לכרובית שלמה

  • 1 כרובית גדולה
  • מים רותחים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ים אטלנטי לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה שום גבישי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה אורגנו מיובש
  • 2 חופנים של פירורי לחם

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 220 מעלות כשיש בתוך התנור את התבנית שבה נאפה את הכרובית. לא מרפדים בנייר אפייה את התבנית. הרעיון הוא שהכרובית תעבור מעין טיגון עדין בתנור והתבנית ללא נייר אפייה תוליך חום הרבה יותר טוב.

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנטנים ושמים בקערה. מוזגים על הפרחים מים רותחים כך שכל הכרוביות יהיו בתוך המים, משאירים כך 5 דקות ומסננים את הכרוביות.

שמים את פרחי הכרובית המסוננים ממים בקערה ומוזגים 2-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי, שום גבישי,פלפל שחור, אורגנו מיובש ופירורי לחם. מערבבים היטב עם כף או עם הידיים. טועמים כדי לוודא שלא חסר תיבול.

מוציאים את התבנית הרותחת מהתנור ומוזגים מייד 1/3 כוס שמן זית. מעבירים על השמן את הכרוביות בשכבה אחת ומכניסים מייד לתנור. אופים במשך 15 דקות, מוציאים מהתנור והופכים את הכרוביות עם כף. מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות או עד שהכרוביות מקבלות צבע שחום ונעשות קריספיות.

מגישים מייד. הכרוביות הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אבל טעימות גם אחרי יום מהמקרר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תבשיל קארי ירוק עם כרובית וחזה עוף
    תבשיל קארי ירוק עם כרובית וחזה עוף
  • כרובית חומוס ופרגיות בלימון כבוש
    פרגיות עם כרובית וחומוס בלימון כבוש בתנור
  • סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי
    סלט ירקות עם קינואה וברוקולי טרי
  • סלט כרובית עם בטטה, חומוס ואפונה קריספית
    סלט כרובית עם בטטה, חומוס ואפונה קריספית
פופקורן כרובית

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. לירז משולם הגב 1 באוקטובר 2022 בשעה 11:22

    אפשר להשתמש בכרובית של סנפאוסט?
    זה משנה משהו מתהליך ההכנה? )האם עדיין צריך להשרות במים חמים?(

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2022 בשעה 12:04

      אפשר ואז לדלג על שלב ההשרייה כי היא מבושלת כבר

  2. ג׳ודי איזנשטט הגב 14 בדצמבר 2021 בשעה 16:39

    ניראה מהמם וטעים והעיקר מבחינתי קל להכנה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בדצמבר 2021 בשעה 14:22

      היי ג'ודי,
      זה קל וטעים מאוד

  3. ירדנה הגב 14 ביוני 2020 בשעה 12:25

    הי, נראה טעים…
    אפשר לוותר על פירורי הלחם?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 ביוני 2020 בשעה 12:59

      אפשר הכל רק שזה משפיע על המרקם והטעם

  4. לילך הגב 13 ביוני 2020 בשעה 13:47

    האם אפשר להחליף את הפירורי לחם למשהו אחר? אני בתזונה קטוגנית… וזה השילוב הכי כיף ששמעתי עליו, אוהבת פופקורן ואוהבת כרובית!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 ביוני 2020 בשעה 21:02

      היי לילך, אם זה עקרוני את יכולה לוותר עליהם. הפירורים זה בעיקר בשביל לספוח את הנזולים ובכך לייצר קראנץ'.
      אם יש תחליף שאת בדרך כלל שמה במקום פירורי לחם אז כנראה יתאים גם לפה.

  5. נטע הגב 12 ביוני 2020 בשעה 8:54

    היה מושלם!!
    מחכה כבר לפעם הבאה ?❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2020 בשעה 11:33

      גמנייי אהובה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס