כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת.
אחד הנשנושים היותר טעימים ובריאים שאפשר להכין. זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש, ממש כמו פופקורן
כרובית זאת אהבה אמיתית! אני יכולה לנשנש כרובית בכל שעה ביום, בכל מצב צבירה – מבושלת, אפוייה, מטוגנת או טרייה, אני פשוט אוהבת כרובית בכל מצב. עכשיו תדמיינו את הכרובית האהובה, רק בפרחים קטנטנים, מתובלים, צלויים בתנור בטכניקה מגניבה שהופכת אותם לקריספיים וטעימים כל כך שאי אפשר להפסיק לנשנש, ממש כמו פופקורן.
השבוע נפגשתי עם נטע המקסימה מהבלוג הבריא "המטבח של נטע". אפשר להגיד הרבה דברים ולהעביר ביקורות בלי סוף על הרשתות החברתיות, אבל אני מתה על זה שדרך האינסטגרם והפייסבוק יוצא לי להכיר מלא אנשים שבמקרה אחר לא הייתי נפגשת איתם בכלל וזה כייף גדול מבחינתי. ככה הכרתי את נטע, קשקשנו מידי פעם בפרטי והופ קבענו להיפגש ליום של אפייה שנמשך כמה שעות טובות (הזמן טס כשנהנים) וסיכמנו שחייבות להיפגש שוב כי הרגיש לנו שלא מיצינו. רק לשם הפרוטוקול – נטע היא דיאטנית קלינית, מאמנת כושר ובשנים האחרונות גם מתכונאית, סטייליסטית וצלמת מזון. אז אוטומטית המוח שלי עבר למוד בריא והכנתי לנו סלט קינואה לנשנוש בין לבין.
יום לפני דסקסנו לנו נטע ואני והחלטנו שאני אכין כרובית פופקורן ונטע תכין כדורי בצק עוגיות. מה זה כרובית פופקורן? פרחים קטנטנים של כרובית, מתובלים וצלויים בתנור בטכניקה של טיגון אבל לא בשמן עמוק וגם אפוייה בתנור (בכל זאת מגיעה אליי דיאטנית , אז אני מתחשבת 🙂 :)) מחממים תבנית אפייה למשך מינימום חצי שעה על חום גבוה, מוציאים את התבנית ומוזגים שמן זית בנדיבות. מעבירים לתבנית בשכבה אחת את הכרובית המתובלת ואופים בתנור על חום של 220 מעלות. אחרי 15 דקות הופכים עם כף וממשיכים לאפות עוד 15 דקות. זה יוצא מהתנור קריספי וטעים בטירוף, טעים וממכר ממש כמו פופקורן.
ומה נטע הכינה? כדורי בצק עוגיות שאני אישית הופתעתי מכמה שהיו טעימים ומיוחדים. נכון שכדורי בצק עוגיות נשמע מושחת, אבל לא תאמינו, מכינים את זה משיבולת שועל, חמאת בוטנים, דבש ושוקולד מריר ואיזה טעיםםםם זה יצא.
כנסו פה למתכון כדורי בצק בריאים של נטע
כרובית פופקורן אפוייה בתנור ממכרת
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- אפשר לתבל את הכרובית בכל תבלין שאוהבים, היא מקבלת באהבה כל טעם.
- את הכרובית פופקורן אופים בתבנית תנור רגילה בלי נייר אפייה כדי לקבל מקסימום חום שידמה טיגון.
- מחממים את התנור לפחות חצי שעה לפני שאופים את הכרוביות.
מצרכים לכרובית שלמה
- 1 כרובית גדולה
- מים רותחים
- 2-3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ים אטלנטי לפי הטעם
- 1 כפית שטוחה שום גבישי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה אורגנו מיובש
- 2 חופנים של פירורי לחם
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 220 מעלות כשיש בתוך התנור את התבנית שבה נאפה את הכרובית. לא מרפדים בנייר אפייה את התבנית. הרעיון הוא שהכרובית תעבור מעין טיגון עדין בתנור והתבנית ללא נייר אפייה תוליך חום הרבה יותר טוב.
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנטנים ושמים בקערה. מוזגים על הפרחים מים רותחים כך שכל הכרוביות יהיו בתוך המים, משאירים כך 5 דקות ומסננים את הכרוביות.
שמים את פרחי הכרובית המסוננים ממים בקערה ומוזגים 2-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי, שום גבישי,פלפל שחור, אורגנו מיובש ופירורי לחם. מערבבים היטב עם כף או עם הידיים. טועמים כדי לוודא שלא חסר תיבול.
מוציאים את התבנית הרותחת מהתנור ומוזגים מייד 1/3 כוס שמן זית. מעבירים על השמן את הכרוביות בשכבה אחת ומכניסים מייד לתנור. אופים במשך 15 דקות, מוציאים מהתנור והופכים את הכרוביות עם כף. מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות או עד שהכרוביות מקבלות צבע שחום ונעשות קריספיות.
מגישים מייד. הכרוביות הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אבל טעימות גם אחרי יום מהמקרר.
אפשר להשתמש בכרובית של סנפאוסט?
זה משנה משהו מתהליך ההכנה? )האם עדיין צריך להשרות במים חמים?(
אפשר ואז לדלג על שלב ההשרייה כי היא מבושלת כבר
ניראה מהמם וטעים והעיקר מבחינתי קל להכנה
היי ג'ודי,
זה קל וטעים מאוד
הי, נראה טעים…
אפשר לוותר על פירורי הלחם?
אפשר הכל רק שזה משפיע על המרקם והטעם
האם אפשר להחליף את הפירורי לחם למשהו אחר? אני בתזונה קטוגנית… וזה השילוב הכי כיף ששמעתי עליו, אוהבת פופקורן ואוהבת כרובית!
היי לילך, אם זה עקרוני את יכולה לוותר עליהם. הפירורים זה בעיקר בשביל לספוח את הנזולים ובכך לייצר קראנץ'.
אם יש תחליף שאת בדרך כלל שמה במקום פירורי לחם אז כנראה יתאים גם לפה.
היה מושלם!!
מחכה כבר לפעם הבאה ?❤️
גמנייי אהובה