מלפפונים חמוצים ביתיים זה הדבר הכי טעים וגם הכי בריא שתכינו. בכלל לכבושים ביתיים יש סגולות בריאותיות ופרוביוטיקה טבעית


זה מתכון שצולם ממש ממש מזמן ולמעשה בלי קשר לצילומים ולבלוג, אני מכינה מיליון שנה מלפפונים חמוצים ובכלל חמוצים. אני יכולה לחסל צנצנות שלמות של חמוצים לבד ומבחינתי כל ירק מתאים להחמצה וטעים לי. את המלפפונים האלה צילמתי שנה שעברה וכשהכנתי שוב לפני כמה ימים, מלא אנשים ביקשו את המתכון ופתאום קלטתי שפרסמתי רק סרטון באינסטגרם ולא העליתי לבלוג. אז מייד מתקנת את המחדל.

במלח או בחומץ?
אפשר לכבוש מלפפונים בשתי שיטות: במלח או בחומץ. ממש ממש בגדול – כשכובשים את המלפפונים במי מלח, המלפפונים עוברים קודם תהליך של תסיסה ואז בשלב הבא תהליך של כבישה/החמצה. כשכובשים מלפפונים במי מלח, בנוסף לחמוצים הטעימים מאודדד נקבל גם נוזל פרוביוטי מאוד בריא שמומלץ אפילו לשתות אותו. אם כובשים את המלפפונים בחומץ, למעשה מדלגים על שלב התסיסה ועוברים ישר לשלב הכבישה/החמצה. גם פה נקבל מלפפונים טעימים אב בלי הנוזל הפרוביוטי הבריא כל כך. אפשר למצוא המון חומרים לקריאה ברחבי הרשת על היתרונות הבריאותיים שיש בכבישת ירקות במי מלח.


מלפפונים חמוצים ביתיים במלח
לצפייה בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי היכנסו לפה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכי טעים זה בייבי מלפפונים הכי טריים וקריספיים.
- חייבים לעקר את הצנצנת לפני השימוש. פשוט מרתיחים אותה כמה דקות כדי להרוג את כל החיידקים שיש עליה וככה נמנע התפתחות של עובש.
- את הצנצנת שומרים במקום מוצל ואחרי כשבוע זה מוכן.
מצרכים
לא משנה כמה מלפפונים תחליטו להכין, יש כלל שאם תיצמדו אליו תוכלו להכין כל כמות שתרצו. ממליצה מאוד על בייבי מלפפונים שיש היום בכל סופר או ירקנייה. תבחרו מלפפונים הכי טריים וקריספיים שיש כדי לקבל תוצאה מושלמת. הכלל הוא: על כל כוס מים רותחים שמים כפית מלח. מקררים את המים לטמפרטורת החדר ורק אז ממשיכים לפי המתכון.
- בייבי מלפפונים (בכמות שתיכנס לצנצנת שבחרתם בצורה נוחה ולא דחוס)
- מים רותחים
- מלח
- 10 גרגרי פלפל אנגלי
- עלי שמיר טרי
- 5 פלפלים סודניים (לא חובה)
- 10 שיני שום טרי (לא שום קפוא)
- צנצנת אטומה היטב
אופן הכנה
מכינים תמיסת מי מלח בכלי ומקררים לטמפרטורת החדר. כמה מכינים? זה תלוי בגודל הצנצנת שלכם. פשוט תבדקו כמה מים נכנסים לצנצנת ותכינו את התמיסה. מסדרים את המלפפונים וכל התוספות בשכבות בצנצנת ומוזגים עליהם את תמיסת המלח שהתקררה. סוגרים כך שהצנצנת תהיה אטומה לחלוטין ושומרים במקום קריר ומוצל. אחרי כ – 7-10 ימים זה מוכן.
לבריאות!