זוכרים את הפיתה קראנצ'?? אז תגידו מזל טוב…..נולד לה אח קטן – באגט קראנצ'. הוא קטנטן, קראנצ'י וטעיםםםםם….. טעים בפני עצמו כנשנוש ועוד יותר טעים כתוספת לסלט עם גבינת שמנת משובחת (לא פחות מ- 30%!!) וכדי להרגיע את המצפון אז אני תמיד משתדלת להכניס לסלטים שלי משהו בריא. אז הפעם הוספתי גוג'יברי….מכירים?? אם לא אז אתם חייבים. גם אני הכרתי אותו רק לא מזמן ומאז נוצרה בנינו מערכת יחסים שגרתית וקבועה (שגרה זה טוב).
"גרגירי גוג'י הם אולי הפרי המזין ביותר על פני כדור הארץ. טעמם מעולה והם מאוזנים היטב כמעט עבור כל סוגי הגוף, הדם והמטבוליזם. הם מהווים מקור מושלם לחלבון; הם מכילים 19 חומצות אמינו שונות (בדומה לאבקת דבורים) ואת כל שמונה חומצות האמינו החיוניות. גוג'י ברי עשוי להכיל 21 או יותר יסודות קורט (העיקריים בהם הם אבץ, ברזל, נחושת, סידן, גרמניום, סלניום וזרחן), כמו גם ויטמין 1B, 2B, 6B וויטמין E".
טוב, אז אני מתה על סלטים!! אני אוהבת אותם בכל מיני וריאציות ואוהבת אותם כארוחה ממש ולא רק כתוספת. ואני אוהבת וחייבת שיהיה בסלט שלי משהו קראנצ'י כמו אגוזים, קרוטונים….משהו קראנצ'י…אני תמיד אוכל את הקשה של הלחם ותמיד העוגיות שלי יהיה קריספיות, את הלחם תמיד מעבירה במצנם…..כי אני אוהבת קראנצ'!! אז הבאגט קראנצ' הוא לגמרי מתאים לי ומשלים לי את הצורך בקראנצ'יות מצד אחד ומצד שני הוא טעיםםםםם, ממש טעים! הוא אגב מגיע בטעמים. בסלט שמתי באגט קראנצ' בטעם שום שהשתלב מעולה עם המתקתקות של הרוטב והפקאנים. פקאנים סיניים הם אחת האהבות שלנו בבית. אני משלבת אותם בעיקר בסלטים והפעם הכנתי מהם גם רוטב לסלט ששדרג אותו פי כמה…
מצרכים לסלט זוגי
- 1 בטטה
- 1 יחידה חסה- לבבות קיסר
- בערך כוס וחצי כרוב לבן
- 1 גזר
- חופן גוג'יברי
- 50 גרם פקאן סיני
- רבע כוס עלי כוסברה טריים
- חצי חבילה באגט קראנצ' בטעם שום
- 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
אופן הכנה
- מתחילים בהכנת הבטטה- לחמם תנור לחום של 170 מעלות. בעזרת קולפן חותכים את הבטטה לרצועות ומניחים בשכבה אחת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל קצת שמן זית ומלח ים אטלנטי. אופים בערך 8-10 דקות עד שהבטטה משחימה קצת בקצוות. מניחים בצד עד להרכבת הסלט.
- שוטפים היטב את החסה, חותכים לרצועות דקות ומיבשים במייבש חסה. שמים בקערה.
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות, שוטפים ומייבשים במייבש חסה. שמים בקערה יחד עם החסה.
- קולפים את הגזר וחותכים לג'וליינים (לי יש קולפן מיוחד. אם אין אז גם קולפן רגיל זה בסדר, פשוט לא יהיו רצועות דקות ואפשר גם עם סכין חדה לחתוך ל"גפרורים").לשים בקערת החסה והכרוב.
- לערבב יחד את החסה, הכרוב והגזר ולהניח על צלחת הגשה.
- לפזר מעל את הגוג'יברי והפקאן הסיני.
- לסדר מעל את הבטטה האפוייה.
- לפזר מעל גם את עלי הכוסברה.
- לשים בשקית זילוף עם צנטר כוכב את הגבינה ולזלף כוכבים קטנים על הבאגט קראנצ'.
- לסדר את הבאגטים מעל כל הסלט ולהגיש יחד עם רוטב פקאן סיני.
מצרכים לרוטב פקאן סיני (יוצאת כמות של 300 גרם)
השתמשתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
- 50 גרם פקאן סיני
- 4 כפות מיונז
- כף דבש
- 1/2 כפית חרדל
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ- 1.5 – 2 קלמנטינות או תפוזים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט מלח (ממש רק לאיזון הטעמים)
- זרזיף לימון (ממש רק לחידוד הטעמים) (אם הקלמנטינה חמוצה דיה אז אפשר לוותר על הלימון)
אופן הכנת הרוטב
- לשים בבלנדר את כל החומרים מלבד מיץ הקלמנטינות.
- להתחיל לערבל ותוך כדי ערבול להוסיף מיץ קלמנטינות עד שמגיעים למרקם ולסמיכות הרצוייה.
- לשמור בצנצנת במקרר עד לשימוש. הרוטב במיטבו בשלושה ימים הראשונים אבל מחזיק במקרר שבוע ואף יותר.
האם אפשר להכין את הבטטה יום מראש? תודה
בוודאי. אין שום בעייה. נשמר אפילו כמה ימים בכלי אטום