הייתי חייבת לשחזר את הסלט המדהים הזה שאני אוכלת קבוע במסעדה האסיאתית האהובה עליי. את הסלט הזה אני מזמינה תמיד כשאני אוכלת באחת מהמסעדות ששייכות לקבוצה הזאת והוא תמיד כל כך טעים שהייתי חייבת לשחזר בבית


פעם ראשונה שאכלתי את הסלט הזה היה במסעדת נוצ'. את המסעדה הכרתי דרך חברה טובה ומוכשרת – מיתר חומסקי שגם לה יש בלוג מדהים מלא במתכונים לפנתיאון. מאז, אכלתי שם עוד מלא פעמים עם המשפחה ואף פעם לא התאכזבנו. האוכל טעים ממש והשרות מצויין והרי זה כל מה שצריכה מסעדה טובה. אז למה קיסו? זו עוד אחת מהמסעדות ששייכות לאותה קבוצה שממש עכשיו פתחו אחת גם במודיעין – אנזו, שגם שם כבר ביקרנו. אז למען הסר ספק – זה לא שת"פ!! אני אוכלת שם די הרבה זמן וזה תמיד טעים בכל אחת מהמסעדות. את אנזו פחות אהבנו למרות שהיא מהממת ביופיה יש משהו פחות נוח בעיני בסגנון הישיבה במסעדה. הכי טובה בעיני מכל הבחינות היא קיסו. לקיסו הגעתי פעם ראשונה לפני כשבוע אחרי שהצצתי בסטורי של שריתוש החברה האהובה שלי, שגם לה יש בלוג מדהים מלא במתכונים מעולים ולגמרי שווה הצצה. היה אצלה בבית חבר ולמרות שהיא בשלנית על, היא הזמינה ארוחה שלמה מקיסו ואני התעלפתי וישר שלחי לה הודעה שאני מטורפת על האוכל של הקבוצה הזאת. מפה לשם, קבענו ללכת יחד והלכנו! ישבנו שם 6 שעות!!! תוך כדי שאנחנו אוכלות, לא הפסקנו לדבר ויכולנו להמשיך עוד כמה שעות. יש לי אהבה והערכה מיוחדת לשרית המדהימה.

טוב, די חפירות 🙂 בואו נגיע לסלט. אז הסלט הוא סלט שמורכב מירקות שיש לכולם בבית או בסופר הקרוב. משלבים בתוכו טורטייה מטוגנת, אני טיגנתי פיתה ביתית כי בעיני זה טעים יותר ושניצל קריספי. גולת הכותרת היא הרוטב – רוטב חמאת בוטנים מתקתק וטעים במיוחד. את חמאת הבוטנים אני מכינה לבד בבית בקלי קלות אבל תרגישו חופשי להכין עם חמאת בוטנים אחרת טובה ואיכותית. למתכון לחמאת בוטנים ביתית היכנסו לכאן. אז אם אני כאן כותבת את המתכון, תבינו שזה יצא היסטרי!! וזה בכלל סלט שהוא ארוחה שלמה אז בהחלט בכמות יפה יכול לשמש כארוחת צהריים מושלמת.

סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חמאת בוטנים אני מכינה בבית
- והיא טיפ טיפה מתקתקה אז קחו בחשבון כשאתם מכינים את הרוטב. אם אתם מכינים עם חמאת בוטנים קנויה, תבחרו אחת טובה וטבעית ותמתיקו בהתאם לטעם אישי.
- אפשר להכין את כל ההכנות מראש, לשמור במקרר ולהרכיב לפני הארוחה.
- טיפ מעולה: תשרו את כל הירוקים וגם את הכרוב במי קרח כמה שעות ואפשר אפילו כמה ימים במקרר. זה הופך אותם לקריספיים וירוקים במיוחד וכמובן טעימים יותר.
- יש במתכון שבבי תפוחי אדמה. אלה שאמורים להכין מהם פירה אבל ברור שאני לא מכינה מהם פירה כי פירה טעים מכינים רק מתפוחי אדמה אמיתיים. אצלי השבבים האלה משמשים לשניצלים ופעם בשנה בחנוכה לדונאטס הכי טעימים בעולם! ניתן לקנות במשקל בחנויות תבלינים ויש עכשיו גם לחברת מיה בכל סופר.
מצרכים לסלט גדול
- 1/4 כרוב לבן
- 1/4 כרוב סגול
- 10 עגבניות שרי תמר
- 2 גבעולי סלרי (ללא עלים)
- 2 יחידות בצל ירוק (רק החלק הירוק)
- 1/2 פלפל צ'ילי
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 כוס עלי נענע טריים
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- חופן שושמום שחור קלוי
לפיתה קריספית
- 1 פיתה/טורטייה
- 3/4 בקבוק שמן לטיגון
לשניצל קריספי
- 1/2 פרפר חזה עוף
- 2 ביצים
- 1 כפית חרדל
- 1 כף רוטב סריראצ'ה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס שבבי תפוחי אדמה (או עוד פירורי לחם)
- קורט מלח ופלפל שחור לתיבול פירורי הלחם
לרוטב חמאת בוטנים
- 1 כף גדושה חמאת בוטנים
- 2 כפות גדושות מיונז הלמנס
- 1 כף גדושה דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית חומץ אורז
- 2 כפות מירין
- 1 כף שמן שומשום
- כ – 2-3 כפות מים או יותר אם רוצים רוטב דליל יותר
אופן הכנה
מכינים את הירקות לסלט: בעזרת סכין או קולפן רחב פורסים את שני סוגי הכרוב לרצועות. חותכים את העגבניות שרי לרבעים לאורך. בעזרת קולפן מסירים את הסיבים של הסלרי ופורסים אותו. פורסים גם את הבצל הירוק והצ'ילי. מפרידים את העלים של הכוסברה, הנענע והבזיליקום.
מכינים את הפיתה לטיגון: חותכים את הפיתה לרצועות ואז כל רצועה לקוביות. אם מכינים עם טורטייה אז חתוכים לרצועות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הפיתה עד שהן זהובות ומעבירים לרשת צינון.
מכינים קריספי שניצל: פורסים את חזה העוף לרצועות קטנות. טורפים בקערית את הביצים, החרדל, רוטב סריראצ'ה, מלח, פלפל ופפריקה. מכינים קערה אחת עם קורנפלור וקערה אחת עם פירורי לחם, שבבי תפוחי אדמה, מלח ופלפל שחור. מערבבים את רצועות החזה עוף בקורנפלור כך שיצופו היטב, מעבירים לבלילת הביצים, מערבבים היטב ומעבירים לקערה עם פירורי הלחם. מערבבים טוב טוב כך שכל הרצועות יצופו בפירורי הלחם. בשלב הזה ניתן לשמור את הרצועות במקרר ולטגן סמוך לזמן שרוצים לאכול את הסלט. באותה מחבת שטיגנו בה את הפיתות מטגנים את השניצלים עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק. לא למהר להוציא מהשמן לפני שהם מקבלים צבע ממש שחום אחרת זה לא יהיה קריספי.
מכינים רוטב בוטנים: מניחים בכוס של שייקר או בלנדר את כל חומרי הרוטב מלבד המים וטוחנים כמה דקות. בודקים סמיכות וטעם ואם צריך מדללים עם מעט מים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. הרוטב אמור להיות מתקתק.
מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את שני סוגי הכרוב, העגבניות, הסלרי, הבצל הירוק, כוסברה, נענע ובזיליקום. מוזגים את הרוטב ומערבבים בעדינות בעזרת שתי כפות. מוסיפים את הפיתה המטוגנת והשניצלים ומערבבים שוב קלות.
בתאבון!
אין ברוטב שלהם מיונז בוודאות!!
אצלי יש וזה טעים מאוד. אף אחד לא נתן לי מתכון של המסעדה