סלט סביח על פיתה מהירת הכנה במחבת. לא סביח כהלכתו אבל זה מה שיפה באוכל שמכינים בבית, אפשר לשחק איתו ולהכין וריאציות עם חומרים שאנחנו אוהבים.
הפיתות/לאפות במחבת זה השוס במתכון הזה, שהן מהירות הכנה ומושלמות!!
זה לא סביח כהלכתו אבל מה שיפה באוכל שמכינים בבית זה שאפשר להכין אותו בדיוק כמו שאוהבים. את הסלט הזה שקראתי לו סלט סביח ואת הפיתות האלה שהכנתי על מחבת מכינים תוך בערך שעה (כן!) מהרגע שמתחילים. יוצאות פיתות/לאפות מושלמות בכלום זמן וכלום עבודה והן אלה שהופכות את הסלט הזה מסתם סלט סביח לסלט סביח מושלם בטירוף וטעיםםם. כיוון שבימים הזויים אלו אנחנו רק שני אנשים בבית, הכנתי כמות של 4 פיתות. אפשר כמובן להכפיל כמויות ואפילו להקפיא אותן. אצלי זה עובר ארוחת צהריים בקלות, אבל כמובן שזה מתאים לארוחת בוקר, צהריים או ערב.
מכינים בצ'יק צ'ק בצק הכי פשוט וקל בעולם, אפילו לא הפעלתי את המיקסר כדי להכין אותו. שמים אותו למנוחה של חצי שעה ובזמן הזה מכינים את שאר מרכיבי הארוחה. שמים חציל על מנגל גז או על הגז עצמו, מכינים סלט ירקות, טחינה וביצים קשות שבעצם יוצאות רכות וטעימות. מי שלא אוהב ביצה רכה, שיבשל אותה זמן ארוך יותר. אפשר כמובן להוסיף לסלט גרגרי חומוס, אפילו מקופסת שימורים, אני בחרתי הפעם בלי. מכינים הכל ומרכיבים סמוך לזמן שרוצים לאכול. *** רק שתדעו שחלק נשאר ואכלנו אחרי שעתיים שוב וזה עדיין היה מעולה.
אני אוהבת לסדר את הסלט על צלחת מרכזית. אפשר כמובן להכין מנות אישיות עם פיתה אחת בכל צלחת.
מסדרים שלוש פיתות על מגש או צלחת רחבה
מכינים סלט ירקות מתובל ומניחים על הפיתות
מעל הסלט מניחים שליכטות של חציל שרוף ומפזרים מלח גס
מוזגים על החציל טחינה
מניחים ביצים קשות – רכות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים פטרוזיליה ובצל ירוק ומגישים מייד
הנה סרטון הכנה
ביס מושלםםם
סלט סביח על פיתה/לאפה מהירת הכנה במחבת
לפני שמתחילים
- את הפיתות אופים על מחבת. הלהבה חייבת להיות מאוד גבוהה אחרת הן עלולות להתייבש. האפייה היא בערך 30 שניות מכל צד ומכניסים מייד לשקית כדי שהפיתה תישאר רכה וגמישה.
- אני אופה את הפיתות על מחבת ענקית שיש לי. לפני שתשאלו, זאת מחבת שהייתה מולטישף שהתקלקל ופירקנו לו את הגוף חימום. אם אין לכם מחבת גדולה, תכינו על סיר גדול הפוך או תכינו פיתות קטנות יותר.
- הטריק שלי לבצק מהיר הכנה זה שימוש במים חמימים בבצק שמזרז את התפיחה. אותו טריק בדיוק של הפיצה מהירת ההכנה שלי.
- אפשר כמובן לשים בסלט ובמנה עצמה איזה ירק שאוהבים, אפשר לטגן חצילים במקום חצילים שרופים, אפשר להוסיף גרגרי חומוס מבושל, בצל סגול וכו'. בקיצור, הרעיון הוא שכל אחד ישים על הפיתה את מה שהוא אוהב.
פיתות על מחבת – 4 פיתות בקוטר של כ – 25-30 ס"מ
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס מים חמימים (קצת יותר חמים מפושרים)
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף שמן זית – לשימון הבצק לאחר ההכנה
סלט ירקות
- 2 עגבניות גדולות
- 2 מלפפונים
- 2 בצל ירוק
- לתיבול: מלח, פלפל שחור, שמן זית, מיץ לימון טרי
חצילים שרופים
- 2 חצילים בינוניים
- מלח
- מיץ לימון
טחינה
- 1/3 כוס טחינה
- 1/3 כוס מים קרים
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ לימון
- 1 שן שום
ביצים קשות- רכות מושלמות
- 3-4 ביצים
- קורט מלח
- מים לבישול הביצים
אופן הכנה
מכינים בצק לפיתות: שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים תוך כדי לישה ידנית (אפשר גם במיקסר). מוסיפים מלח ולשים 5-6 דקות. הבצק דביק מעט וזה בסדר. לקראת סוף הלישה מקמחים מעט את הבצק ולשים לבצק חלק. מניחים בקערה, מורחים במעט שמן זית, מכסים עם ניילון ושמים למנוחה של חצי שעה.
אחרי חצי שעה מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. ומניחים למנוחה של 5 דקות. בשלב הזה זמן מנוחה עושה טוב לבצק והוא יתמסר לנו בקלות.
מחממים מחבת על הלהבה הכי גבוהה בגז למשך כמה דקות, שתהיה לוהטת.
מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. מניחים על המחבת הלוהטת ואופים בערך 30-45 שניות צד ראשון עד שהוא מזהיב והופכים. אופים צד שני עוד כחצי דקה ומעבירים מייד לשקית ניילון. מכינים כך את כל הפיתות.
מכינים סלט ירקות: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ושמים בקערה גדולה. כמה דקות לפני הארוחה מתבלים את הסלט במלח, פלפל שחור, שמן זית ולימון.
מכינים חצילים שרופים: שורפים את החצילים על מנגל גז או על אש ישירה על הגז עד שהם משחירים היטב ומתרככים. מקררים 2-3 דקות וקולפים מייד את החצילים. מעבירים את החצילים הקלופים למסננת, רצוי פלסטיק, ומניחים מתחתיה כלי שיקלוט את הנוזלים של החציל. משאירים כך לפחות 10 דקות ומעבירים לצלחת. מועכים קלות את החציל ומתבלים במלח ולימון.
מכינים טחינה כל אחד לפי טעמו, אני הכנתי כך: שמים כמות שווה של טחינה ומים קרים ומערבבים לבלילה חלקה. מתבלים במלח, פלפל שחור, לימון ושום כתוש ומערבבים.
מכינים ביצים קשות – רכות: מביאים מים בכמות שתכסה את הביצים לרתיחה עדינה (בעבוע עדין). מכניסים למים את הביצים והמלח ומרגע שהכנסנו למים מודדים 8 דקות בדיוק. אחרי 8 דקות שופכים את המים הרותחים ושוטפים את הביצים עם מים מהברז. קולפים בעדינות את הביצים.
מרכיבים את הסלט: מרכבים את הסלט ממש כשרוצים לאכול. מניחים 3 פיתות על מגש או צלחת רחבה, מערימים את הסלט עם הנוזלים שלו כי הפעם זה ירטיב לנו את הפיתה וזה טוב לנו. מניחים שליכטות של חצילים שרופים, מפזרים עליהם מלח גס, מזלפים טחינה, מסדרים את הביצים, מתבלים אותן במלח ופלפל שחור, מפזרים עלים של פטרוזיליה ועוד קצת בצל ירוק ומגישים מייד.
האם ניתן להכין בסיר גריל?
היי עינב,
לא
הי. האם ניתן להכין עם קמח כוסמין מלא לפי המתכון הזה? בדכ כשאני מחליפה את הקמח יוצא יבש וקשה… יש לך טיפ אולי?
לא ניסיתי אבל כוסמין לבן זה אותו דבר כמו קמח רגיל אז בטוח יהיה מצויין
מתכונים נפלאים יש לך הלוחשת לאוכל
תודה רבה ♥
תענוג גדול, הכנתי לפות עם מעורב סלט טחינה ועמבה – חגיגה חגיגתית
איזה כייף לשמוע
מתכונים נפלאים… מדוייקים…. ייש כוח… ותודה שאת משתפת .❤
כייף לשמוע ציפי. תודה רבה