סלט פפאיה תאילנדי. יש לי כל הזמן צורך לגוון באוכל וסלטים. סלטים זה הדבר שאני הכי אוהבת בעולם ואני אוהבת אותם מיוחדים ומגוונים. סלט פפאיה הוא גם טעים, גם צבעוני וגם בריא מאוד
אני כל הזמן מחפשת לגוון בסלטים, אני מטורפת על סלטים ויכולה ממש לחיות עליהם. בשבוע שעבר כשעשיתי את הקנייה השבועית לבית, נתקלתי בפפאיה ירוקה, מושלמת לסלט תאילנדי, מייד שמתי בעגלה וכבר ידעתי איך הולך להיות הסלט. אלא שכל השבוע לא מצאתי רוטב דגים שהוא הכי משמעותי לטעם הסלט ובינתיים הפפאיה הבשילה לה ונעשתה כתמתמה. פפאיה כתמתמה מתאימה יותר למתוקים ופחות לסלטים אבל, לי התחשק סלט וכשקלפתי אותה ראיתי שהיא עדיין לא בשלה לגמרי וניתן לחתוך אותה לרצועות דקיקות שמתאימות לסלט, אז החלטתי להכין בגרסה קצת שונה מהמקור וכן, בסופר הכי לא צפוי מצאתי את הרוטב.
לפפאיה יש המון תכונות בריאותיות כך שמעבר לזה שהסלט מושלם מבחינת הטעמים, הוא גם דל בקלוריות ופצצת בריאות. הפפאיה היא פרי טרופי מדהים, ויש לה יתרונות תזונתיים רבים, היא עשירה בוויטמינים שנותנים דחיפה למערכת החיסונית ועשויה לסייע בהפחתת הסיכון ללקות בסרטן ומחלות לב. הפפאיה עשירה במינרלים, אשלגן, ברזל, זרחן וסידן, עשירה בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים. לפפאיה יש אנזים שנקרא פפאין שהוא מצויין למערכת העיכול והיא מקור מצויין לוויטמין D. מצד אחד, הפפאיה עמוסה בערכים תזונתיים ומצד שני היא מכילה כמות מאוד קטנה של קלוריות, כך שהיא פתרון מצוין לאנשים שמנסים להוריד כמה קילוגרמים עודפים. הרשימה הזו היא חלק קטן מעוד המון תכונות בריאותיות שיש לפפאיה אז אני מקווה ששכנעתי אתכם ללכת לקנות פפאיה, רוטב דגים ולהכין את הסלט הטעים והבריא הזה 🙂
סלט פפאיה תאילנדי
גרסה שונה מהמקור
מצרכים לכ – 3 מנות
- ½ פפאיה ירקרקה/כתמתמה (חצי בשלה)
- 1 גזר גדול
- 1 קולורבי גדול
- 7 יחידות צנוניות
- 1 פלפל צ'ילי
- ½ חבילה כוסברה
- ½ חבילה פטרוזיליה
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1 כף שמן זית
- 1 כף רוטב דגים
- מעט מלח (רוטב הדגים מלוח אז בעדינות עם המלח)
- ¼ כפית פלפל שחור
- קליפות הלימון +מיץ מרבע – חצי לימון טרי
- לפיזור: חופן בוטנים גרוסים.
אופן הכנה
- חוצים את הפפאיה לשניים, לקולפים את הקליפה החיצונית ובעזרת קולפן ג'ולייינים או סכין חדה חותכים את הפפאיה לרצועות דקיקות (את החצי השני מנשנשים או מכינים סלט פירות). את הרצועות מניחים בתוך קערה.
- קולפים את הגזר והקולורבי וחותכים לרצועות.
- שוטפים את הצנוניות ובעזרת סכין פורסים לפרוסות דקות.
- קוצצים דק דק את הצ'ילי.
- קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.
- מניחים את כל הירקות החתוכים בתוך הקערה, מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד.
- מתבלים בשמן זית, רוטב דגים, מלח ופלפל שחור.
- שוטפים היטב את הלימון, בעזרת קולפן קולפים שכבה דקה של קליפת הלימון ובעזרת סכין חדה פורסים את הקליפה לרצועות דקיקות ומוסיפים לקערה. חוצים את הלימון ומתבלים במיץ.
- מערבבים, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים מייד.
עוד כמה קטנות
- הסלט נראה טוב וטעים מייד עם תום הכנתו, לאחר מכן הוא משחרר המון נוזלים ו"נובל".
- אפשר להכין את כל הירקות מראש, לשמור במקרר ולתבל רק סמוך לזמן ההגשה.
- רוטב דגים ניתן לקנות בחנויות שמוכרות מוצרים מהמזרח וגם בסופרים שמביאים מוצרים מהמזרח.
המתכונים שלך אליפות כמה למדתי ממך❤️
הבוטנים בסלט פפאיה הם בוטנים מלוחים או קלויים בלי מלח?
תודההה לימור יקרה,
מלוחים קלויים
חג שמח
נראה מעולה .
הלואי והיה לי זמן להכין את כל המתכונים.
אבל לומד ממך המון .
ואיזה כיף לגוון ולא להיות מקובעים .
איזה כייף לשמוע שאתה לומד המון. תודה רבה וכן, אני אוהבת לגוון