פירה תפוחי אדמה. כשהוא חלבי אז אין בעייה, הוא טעים ונימוח. הבעייה היא להכין פירה פרווה שיהיה עם טעמים שמזכירים את החלבי. אני מצאתי פטנט
אצלנו כולם בלי יוצא מן הכלל אוהבים מאוד פירה (לא מכירה מישהו שלא אוהב) את הפירה שלי אני מכינה כמו שהילדים שלי אוהבים. נכון שלפירה יש כללים משלו אבל אנחנו שומרים כשרות ולא אוכלים בשר וחלב יחד, אז הייתי צריכה למצוא פתרון שייתן מענה לצורך שלנו בפירה חלק ונימוח כמו במסעדות אבל לא חלבי.
ממש לא מזמן קיבלתי הביתה מוצרים טבעוניים של אלפרו שביניהם היה גם חלב אורז. כבר כתבתי על המוצרים האלה והם נגמרו מזמן…. מאז כבר הספקתי לקנות עוד כמה וכמה פעמים את חלב האורז שהפך להיות דייר קבע אצלי בבית ואותו אני שמה בפירה. הפירה מקבל טעם ומרקם מדהימים עם חלב האורז (נסו ותיווכחו), מרקם שמזכיר את טעם החמאה שאנחנו כל כך מחפשים בפירה.
פירה תפוחי אדמה
מצרכים ל-5-6 מנות
- 10 תפוחי אדמה אדומים מזן דזירה בגודל בינוני
- 150 גרם מרגרינה מחמאה (מי שלא שומר כשרות שישים חמאה)
- 2 מיכלים קטנים חלב אורז של אלפרו (אם לא שומרים כשרות אפשר לשים שמנת מתוקה או חלב)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא.
- לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולמעוך במועך תפוחי אדמה.
- לשים מרגרינה ולערבב עד שהיא נמסה
- להוסיף תוך ערבוב את חלב האורז.
- לתבל במלח ולערבב היטב.
בשמחה רבה יקירה.
תודה עבור הטיפ הטוב ג'וד יקרה.