פשטידה שטעימה לאורך כל השנה אבל די פותרת הרבה בעיות בפסח כשמגוון המאכלים הוא די מוגבל. אישית, אני לא אוהבת את זה שהיצרנים מייצרים עבורנו תחליפים לכל מאכל…פעם היו מצות, שוקולד השחר, גבינה לבנה, ריבת תות והיינו מאושרים עד הגג. לא לחמניות ובטח ובטח לא עם שמרים. אני גדלתי על מסורת וחגים זה חגים על כל המשתמע מכך, כך שממש לא מקובל עליי כל התחליפים שצצים להם כל שנה יותר ויותר. בעיני, זה מאבד מהטעם של החג. אז אצלנו בבית אין קמח שמרים ואין לחמים ולחמניות…ובואו נקרא לילד בשמו – הלחמניות של פסח הן פחזניות, טעימות, אבל פחזניות…לא מרגיש כמו לחמניות אז אני מוותרת…מה שכן, זה חג הפשטידות למיניהן. והפעם נשארה לי חבילת עלי מנגולד או סלק עלים, אם תרצו, אז ישר בישלתי, קיררתי, קצצתי, סחטתי, ערבבתי ואפיתי ולפני שטעמתי צילמתי :)…
כדאי, רצוי ומומלץ לאפות את הפשטידה בסיר / מחבת טפלון איכותית. ככה הפשטידה מתהפכת בקלות וכלום לא נדבק לסיר. אני מתחילה בטיגון קצר על הגז וממשיכה לתנור לחצי שעה.
פשטידה לסיר/מחבת טפלון בקוטר 20 ס"מ
- 1 חבילת עלי סלק + 2 ליטר מים לבישול
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 תפוח אדמה בינוני מגורר דק
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח מצה
- 2-3 כפות שמן זית לטיגון הראשוני
אופן הכנה
- לשים את עלי הסלק בסיר גדול עם מים ולהרתיח 5-7 דקות.
- לשפוך את המים ולשים את עלי הסלק במסננת להגרת הנוזלים.
- לקרר לחלוטין, לקצוץ את עלי הסלק דק ולסחוט משאריות המים.
- לשים את העלים בקערה ולהוסיף את כל שאר המצרכים. לערבב היטב עם כף.
- להדליק תנור אפייה לחום של 170 מעלות.
- לחמם בסיר/מחבת טפלון (שנכנסים לתנור) שמן זית.
- למזוג את התערובת לסיר וליישר עם כף. לבשל 5-7 דקות על אש בינונית ולהעביר לתנור (ללא מכסה) לעוד חצי שעה עד שהפשטידה יציבה.
- להוציא מהתנור, לקרר לטמפרטורת החדר ולהפוך על צלחת הגשה.
** אפשר להכין את אותה פשטידה עם עלי תרד.
ניתן להמשיך לטגן את הפשטידה עוד כמה דקות על האש ואחר כך להעביר לתנור עד לקבלת צבע שחום. כך הפשטידה מקבלת קצת טעם מהטיגון.
אין צורך לשלוק את המנגולד במים חמים. לקצץ דק ולהכין את הפשטידה. הטעם מעולה. לא יורד טעם המנגולד במים החמים. אין שבוע שאיני משתמשת במנגולד ואף פעם לא שלקתי אותו.
אפשר לשים פרורי לחם במקום קמח מצה?
תודה.
בהחלט
האם ניתן להכפיל את הכמות לקבלת פשטידה גדולה יותר?
היי אורנה,
אפשר בהחלט
אפשר בלי הטיגון וישר לתנור?כי אין לי סיר/מחבת שאחכ אפשר להכניס לתנור.אני בד"כ משתמשת בפיירקס
אפשר
היי !
השתמשתי בקמח קינואה יצא נפלא !!!!!!!!!!!!
מעולה אורלי. טוב לדעת
האם ניתן להקפיא?
היי ירדנה,
לדעתי זה יהיה פחות טוב אחרי הקפאה אבל אין בעייה להקפיא
בוקר טוב יהודית 🙂 האם במקום תנור אפשר להפוך ולבשל על הגז ?
היי חגית. כן, אין בעייה
שלום, האם את משתמשת גם בחלק האמצעי הלבן של עלי המנגולד? תודה
היינאירית. אני משתמשת בהכל
שמתי זוקיני במקום תפוח האדמה יצא מעולה!!!!! תודה ❤
היי ענבל. מהמם. רעיון נהדר
נראה נפלא!!!
במה אפשר להחליף את תפוח האדמה?
תודה❤
היי ענבל, את יכולה לוותר עליו או לשים במקומו קישוא גדול או שניים קטנים