כל פשטידה או מאפה שתכינו עם בצק פילו ישתדרג כמה רמות למעלה! זה כל כך טעים וכל כך פשוט להכנה. הפעם הכנתי פשטידת קישואים ששיצאה טעימה בטירוף ויפהפייה. כשפורסים אותה מתגלות שכבות שכבות ירקרקות של הקישואים וזה מהפנט.
סך הכל פרסתי את הקישואים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן רחב, אפשר גם במנדולינה, הכנתי בלילה עם קרם קוקוס רק כי לא הייתה לי שמנת מתוקה, אבל זה יצא כל כך טעים שאני ממליצה גם לכם להכין עם קרם קוקוס, קצת גבינות טעימות, דפי פילו בבסיס והרבה פרמז'ן.
פשטידת קישואים עם קרם קוקוס וגבינות על דפי פילו
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הפשטידה גם עם קוביות קישואים קטנטנות במקום רצועות או קיושאים מגוררים.
- אפשר להקפיא את הפשטידה גם לפני האפייה וגם אחרי אפייה. היא נשמרת במקפיא עד חודש.
- את דפי הפילו אני מרססת עם תרסיס שמן זית שזה הכי נוח אבל אפשר גם למרוח אותם עם מברשת.
מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 24 ס"מ
- 8 דפי פילו
- תרסיס שמן זית
- 6-7 קישואים בינוניים (700 גרם)
- 1 כפית מלח להמלחת הקישואים
- 1 פחית קרם קוקוס 20-22% (400 מ"ל) או 400 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 1 שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם פרמזן מגורר
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
מכינים את הקישואים: שוטפים את הקישואים, אין צורך לקלוף אותם. בעזרת קולפן רחב או רגיל אם אין רחב פורסים את הקישואים לרצועות דקיקות ומניחים במסננת עם כלי מתחתיה. ממליחים את הקישואים, מערבבים ומשאירים כך חצי שעה.
מכינים בלילה: מערבבים בקערה את הקרם קוקוס/שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, מוצרלה, את רוב הפרמזן (משאירים קצת לפיזור על החלק העליון של הפשטידה), את הביצים, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. טועמים על קצה הלשון ומתקנים תיבול אם צריך.
מכינים את התבנית: משמנים את התבנית היטב בשמן זית ומרפדים אותה עם דפי הפילו. (אפשר להניח מתחת לדפי הפילו נייר אפייה אבל אם משמנים טוב זה לא נדבק) מניחים בכל פעם 2 דפים, מרססים בתרסיס שמן זית וממשיכים עם שאר הדפים עד שכל התבנית מרופדת היטב.
מרכיבים את הפשטידה ואופים: מעבירים את הקישואים לבלילה ובעזרת מלקחיים או כף מערבבים היטב אבל בזהירות שלא לשבור אותם. מוזגים את הבלילה עם הקישואים לתבנית עם דפי הפילו ומפזרים מעל את שאר הפרמזן שהשארנו.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 35-45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה. מקררים לחלוטין לפני שפורסים.
בתאבון!
אחת הפשטידות היותר טעימות!!!!!
כולם עפו (:
וגם קלה להכנה.
תודה!!
איזה כייף לשמוע. גם אני ממש אהבתי
היי יהודית, הפשטידה יצא לי עם אמון נןזלים בפנים אי אפשר היה לחתוך אותה אפילו, למה זה קרה?
כי אולי לא אפית מספיק זמן
אפיתי שעה
זה לא משנה כמה זמן אפית. כל תנור אופה בזמנים שונים ולכן צריך גם להפעיל שיקול דעת ולבדוק שאכן מוכן.
גם קרם קוקוס, גם שמנת מתוקה וגם חמוצה ???
ממש לא ברור.
ציינת שימוש בקרם קוקוס כי לא היתה לך מתוקה.
חבל ????
כתוב לך בפירוש קרם קוקוס אוווו שמנת מתוקה. לא גם וגם