צ'יפס בטטה בתנור עם טריק קטן שהופך אותה לקריספית כאילו עברה טיגון. מעבר לזה שהבטטה כל כך טעימה היא גם מאוד בריאה ומזינה כך שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון
אם יש ירק שלמדתי ממש לאהוב בשנים האחרונות יותר מתפוח אדמה, זה בטטה. היא כל כך טעימה וגם הרבה יותר בריאה ומזינה כך שזה בכלל מעולה. במקום לטגן אני אופה אותם ובזכות טריק אחד קטן הם יוצאים קריספיים ומושלמים לנשנוש ממש כאילו עברו טיגון.
אמנם אני ממש לא צריכה סיבות מיוחדות לאכול בטטה כי היא מאוד מאוד טעימה לי ובכל זאת הנה כמה עובדות בריאותיות על הבטטה: הבטטה היא אחד הירקות הכי עשירים ברכיבים תזונתיים. היא מכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין 6B, במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E (תודה לויקי פדיה על המידע המלמד).
צ'יפס בטטה אפויים בתנור קריספיים במיוחד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר גם לטגן את הבטטה בשמן עמוק במקום לאפות.
- לא לדלג על שלב השריית הבטטה במי הקרח כי זה הטריק לקריספיות באפייה וגם בטיגון.
מצרכים
- 2 בטטות גדולות
- מים עם קרח
- 3 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- טימין טרי
אופן הכנה
קולפים את הבטטות ופורסים דק במנדולינה.
שמים בקערה עם מי קרח ומעבירים לכמה שעות למקרר.
מחממים תנור לחום של 150 מעלות על מצב טורבו.
מוציאים מהמקרר ומייבשים את הבטטות, אני מייבשת במייבש חסה, אפשר גם עם מגבת.
מניחים נייר אפייה על תבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עשבי תיבול. מסדרים את פרוסות הבטטה על התבנית. אין צורך לשמור רווחים כי הבטטה מתכווצת מעט באפייה.
אופים כ – 30 דקות עד שהבטטה מזהיבה ונעשית קריספית.
בדיוק מכינה. לאחר ההכנה היכן ואיך לשמור ומה התוקף?
זה מתאים לאכול באותו יום
הי
תודה על המתכון. תוכלי להסביר בבקשה מה מטרת הטבילה במי קרח למספר שעות?
היי נעם,
בשביל הקריספיות ושומר על הצבע הכתום
צ'יפס בטטה הורסס ❤️❤️❤️
תודההה אהובה
נראה נהדר. סדר הפעולות קצת השתבש- מחממים תנור ואז כמה שעות במקרר ?
צודקת תודה על העירנות. מתקנת