קצת ריענון מהטיגונים של החג – רביולי סלק שמילאתי ביוגורט יווני, גבינת פטה יוונית ואגוזי מלך טחונים גס. מנה קלה להכנה והכי יפה וטעימה להגשה
אני לא יודעת אם אתם יודעים כמה השילוב של יוגורט יווני 10%, אגוזי מלך ודבש זה שילוב מטריף ומיוחד. ככה מגישים ביוון את היוגורט. אז שילבתי במלית גם גבינת פטה יוונית ואת כל הטוב הזה מילאתי דפי סלק שפרסתי במנדולינה ואז אידתי כמה דקות רק כדי לרכך אותם. מעל זילפתי שמן זית, בלסמי מצומצם ופיזרתי פקאן סיני. יצא וואווו מושלם!
רביולי סלק במילוי יוגורט יווני גבינת פטה ואגוזי מלך
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים
- 1 סלק טרי גדול
- 2 כפות גדושות יוגורט יווני 10%
- 50 גרם גבינת פטה
- חופן אגוזי מלך טחונים
- כפית דבש
להגשה
- שמן זית
- בלסמי מצומצם בטעם תאנים/תות/ענבים
- 2 כפות פקאן סיני קצוץ גס
אופן הכנה
מכינים את הסלק: פורסים את הסלק דק דק במנדולינה. בעזרת קורצן עוגיות בקוטר 4 ס"מ קורצים את הסלק לעיגולים שווים בגודלם. מניחים את דפי הסלק על סלסלת אידוי ומאדים 5 דקות רק עד שהם מתרככים מעט. אפשר לחילופין לבשל את הסלק כשהוא שלם עד שהוא כמעט רך אבל לא רך מידי ואז לפרוס במנדולינה ולקרוץ לעיגולים שווים.
מכינים את המלית: מערבבים יחד את היוגורט, הפטה, האגוזים והדבש, מערבבים ומעבירים לשקית זילוף. מכינים מכינים את הרביולי: מניחים חצי מכמות דפי הסלק על צלחת הגשה שטוחה וגדולה. מניחים מהמלית במרכז וסוגרים בעדינות עם עוד דף סלק. מזלפים מעט שמן זית ובלסמי מצומצם, מפזרים פקאן סיני ומגישים.
בתאבון!