עוד מתכון לתפוחי אדמה כי זה בערך הירק הכי טעים בעולם! כמו גראטן תפוחי אדמה רק טבעוני, בלי שמנת וגבינות וזה כל כך קל להכנה וטעיםםםם
יש לי בבלוג אינסוף מתכונים של תפוחי אדמה כי זה בערך הירק הכי אהוב עלינו בעולם. לא משנה מה אני מכינה, תמיד תהיה תוספת שכוללת תפוחי אדמה בצורה כזו או אחרת. הפעם הכנתי את תפוחי האדמה בסגנון של גראטן רק בלי השמנת והגבינות, מה שהופך אותו טבעוני לחלוטין. השכבה הראשונה והתחתונה יוצאות קריספיות כמו צ'יפס והשכבות האמצעיות רכות ונימוחות והכל יחד – מושלם!
גראטן תפוחי אדמה טבעוני
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
- תשתמשו בתפוחי אדמה טעימים כי זה יעשה את כל ההבדל. אני אוהבת להשתמש בדוד משה שהם ממש טעימים בעינינו.
- חשוב לאפות בתבנית מתכת עם הולכת חום טובה (לא חד פעמית).
- קל לחלץ את תפוחי האדמה מהתבנית כשהם עדיין חמים. כשהם מתקררים הם קצת נדבקים, אבל עדיין אפשר לחלץ עם מרית ישרה.
מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס"מ
- 7-8 תפוחי אדמה בינוניים (אני משתמשת ב"דוד משה")
- 1/3 כוס שמן זית איכותי
- מלח ים אטלנטי לפי הטעם
- טימין טרי
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים אותם לעיגולים בעזרת מנדולינה או סכין חדה לעובי של 2-3 מ"מ (אין צורך לקלף אותם). שוטפים את פרוסות תפוחי האדמה תחת ברז מים ומסננים היטב. מתבלים בשמן זית, מלח ים אטלנטי וטימין. מערבבים היטב עם הידיים ומעבירים מייד לתבנית אפייה. מעבירים לתנור למשך כשעה ורבע – שעה וחצי או עד שתפוחי האדמה העליוניים מקבלים צבע זהוב עמוק.
בתאבון!
שאלה.
לא צריך בישול מוקדם לתפוחי האדמה?
לא אין צורך