החלק הכי אהוב עלי בעוף זה הכנפיים. הן רכות ועסיסיות יותר מכל החלקים. הפעם בתיבול אסיאתי וברוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס ששדרגו אותן עוד יותר


שתדעו שכנפיים זה החלק הכי רך ועסיסי בעוף ומשום מה הוא לא מוערך מספיק וזה נחשב לחלק נחות. אני מטורפת על כנפיים, אבל צרובות ממש טוב ועם רטבים מעניינים. הפעם תיבלת י אותן בתיבול אסיאתי שגם ככה טעים וכשהיו מוכנות מזגתי עליהן רוטב חמאת בוטנים ביתית וקרם קוקוס וזה היה כל כך טעים שחיסלתי כמעט הכל לבד. אז תכינו את המגבונים ותכפילו כמויות כי זה הולך להיות ממש טעים.


את הכנפיים הכנתי על המחבת פסים מהסדרה החדשה של מגנוס – Black Royal. סדרה חדשה שמצטרפת לסדרת השמפניה שגם היא חדשה ומדהימה. שתי הסדרות מאוד איכותיות עם 3 שכבות ציפוי נונסטיק גם חיצוני וגם פנימי מה שמונע הידבקות וגם הסירים מתנקים בקלות כולל כורכום שבדרך כלל קשה או בלתי אפשרי לנקות בלי אקונומיקה. כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון: yehudit
כנפיים על מחבת בתיבול אסיאתי ורוטב חמאת בוטנים
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- רצוי לתבל את הכנפיים כמה שעות מראש על מנת שיספחו את הטעמים.
- הכנפיים טעימות מייד לאחר הכנתן. ניתן להכין אותן מראש ללא הרוטב, לחמם כשרוצים לאכול ולמזוג את הרוטב.
- את הג'ינג'ר אני מקפיאה ומגררת את הכמות שאני צריכה. ככה הוא גם נשמר המון זמן וגם יותר קל לשימוש.
- ברוטב דגים משתמשים לתיבול מאכלים אסיאתיים. הוא מוסיף המון טעם בתיבול, אל תוותרו עליו, יש היום בכל סופר.
מצרכים לכנפיים
- 1 ק"ג כנפיים טריות
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 4 כפות מייפל אמיתי/סילאן
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 2 כפות רוטב דגים (אל תוותרו)
מצרכים לרוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס
- 1/4 כוס חמאת בוטנים טבעית (אני מכינה בבית)
- 1/4 כוס קרם קוקוס
- 3 כפות מירין/סירופ מייפל אמיתי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף רוטב דגים
אופן הכנה
מתבלים את הכנפיים וצולים על מחבת: שמים בקערה את הכנפיים וכל חומרי המשרה, מערבבים ומעבירים למקרר ךמינימום שעה ורצוי כמה שעות טובות כשמידי פעם מערבבים. מחממים מחבת פסים נונסטיק ומרססים מעט שמן. צורבים את הכנפיים על להבה בינונית משני הצדדים עד שהכנפיים שחומות ורכות ומוכנות לאכילה. זה לוקח בערך חצי שעה. מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים את הרוטב.
רוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס: שמים את כל החומרים בשייקר או בלנדר וטוחנים לרוטב חלק. במידה והרוטב סמיך מידי – ניתן להוסיף עוד מעט קרם קוקוס.
בתאבון!