לחמניות בית ספר רכות רכות, כאלה שאפשר להקפיא ולהפשיר בבוקר והן נשמרות מעולה!
עם החזרה לבתי הספר לחמניות כאלה הן חובה
כבר מזמן מזמן אני לא שולחת ילדים לבית ספר. האמת, כשנוביק סיים י"ב, אמרתי ברוך שפטרנו מעונשו של משרד החינוך. אני מאלה שלא ממש מבינים מה הילדים שלנו מקבלים ממערכת החינוך. בעיני זה יותר נזק מתועלת. לא לקפוץ, אני אסביר 🙂
מערכת החינוך שלנו כל כך מיושנת ולא מתאימה לחיים האמיתיים שהילדים שלנו מתמודדים איתם היום. העולם הפך לטכנולוגי ברמה הכי גבוהה שיש ובבתי הספר מלמדים עדיין עם לוח וטוש מחיק. הילדים יוצאים לעולם כשאין להם שמץ של מושג בכלכלה בסיסית. לא ייתכן שלא מלמדים בבית הספר התנהלות כלכלית נכונה, יזמות עסקית וכו'. זה היה חוסך כל כך הרבה עוגמת נפש בהמשך, אם ילדים היו מבינים איך מתנהלת כלכלת העולם, מה משפיע על מה ולמה. מצד שני, כמובן שיש ילדים שעולם ההייטק לא מתאים להם וגם להם אין היום מענה בבתי הספר. כל בתי הספר המקצועיים נעלמו כלא היו וכולם חייבים להשתלב במקצועות עיוניים גם אם הם לא מתאימים להם. טוב, בקיצור ממש כי יש לי מלא מה לומר על זה, בית הספר נשאר הרחק מאחור, בעוד הילדים טסים קדימה בקצב מטורף. לכן, לדעתי בתי הספר לא ממש תורמים לילדים שלנו למעט העניין החברתי שהוא חשוב מאוד מאוד בעיני ועם הקורונה זה הפספוס של הילדים.
ובכל זאת, היום חוזרים ילדי בית הספר והגנים למסגרות אחרי תקופה ארוכה מאוד שהיו בבית ולחמניות ביתיות היו אצלי תמיד חלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר שהייתי שולחת עם הילדים. אז מתכון ללחמניות בית ספר רכות רכות וטעימות במיוחד.
לחמניות בית ספר רכות רכות
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- הלחמניות יוצאות ממש ממש רכות ונשארות מעולות גם אחרי הקפאה והפשרה.
- אפשר להכין את אותו מתכון מקמח כוסמין לבן, זה יוצא מעולה.
- אם רוצים לטבען את הלחמניות – מוותרים על הביצים ומגדילים את כמות השמן ל – 3/4 כוס.
מצרכים לכמות של 15-20 לחמניות (תלוי במשקל)
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 4 כפות גדושות סוכר
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כף גדושה מלח
- בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים (400-450 מ”ל)
- למריחה – ביצה טרופה
- לפיזור: שומשום/פרג שלם
אופן ההכנה
מכינים בצק: שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
משאירים את הבצק במיקסר, מכסים את הקערה עם הבצק לחצי שעה.
אחרי חצי שעה לשים שוב 2 דקות.
משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
מעצבים לחמניות: משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 15-20 כדורים. פשוט שוקלים כל כדור ל – 100-120 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות.
מעצבים כל כדור בצק ללחמנייה מאורכת ומניחים בתבנית עם מרווחים קלים להתפחה שנייה של כ – 40 דקות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מורחים ביצה טרופה. אפשר לפזר שומשום או פרג שלם או להשאיר בלי. אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
מוציאים את הלחמניות מהתנור ומעבירים לקירור על רשת.
בשלב הזה ניתן להקפיא אותן. אני לא אוהבת להקפיא ליותר משבוע.
העשה פעם ראשונה …שאני עושה ..מקוה שיצא
היי
נראה מושלם, אני מחפשת כזה מתכון הרבה זמן
איך את מעצבת את הצורה של הלחמניות שיהיה כמו בתמונה?
היי תהילה
פשוט מרדדים עם מערוך ומגלגלים לרולדה
הלחמניות מדהימות! רכות ואוריריות כל כך! פשוט נהדרות! תודה רבה!! ?
תודה רבה לימור יקרה
שבת שלום ♥
הי יהודית,
מסכימה איתך לגמרי לגבי מערכת החינוך!
אבל יש לי עוד הרבה שנים להיות שם עם הבנות אז אני פשוט אכין לחמניות 🙂
שאלה לגבי האפיה, באיזה תוכנית אופים?
תודה
בוקר טוב ולנטינה, תכנית רגילה. לחמניות זה תמיד טוב עם ובלי קשר למשרד החינוך 🙂
שלום יהודית
אני עוקבת כבר זמן מה אחרי המתכונים הנהדרים שלך.
היום הבן שלי ואני הכנו את המתכון של ההמבורגר עם הלחמניות הנפלאות , האיולי , והציפס . הכל יצא נפלא.
אני לא אוכלת בשר אבל הילדים ובעלי התענגו מאוד.
תודה רבה ?
איזה כייף לשמוע שמחה ♥
תודההה
באיזה גודל ביצים את משתמשת?
ודרך אגב, אני אופה כל שבוע לחמניות מקילו קמח בקיצ'נאייד בלי בעיה.
היי מאי,
תמיד בביצים גדולות – לדעתי לארג'. אני פשוט קונה ביצי משק גדולות בלי תווית הגודל. אם סבבה לך עם קיצ'נאייד אז מעולה.
הרבה. מקומות. לא. מציינים. גודל. תבנית. תודה
היי יוסי,
כי לא רלוונטי גודל תבנית במתכון כזה. זה לחמניות. פשוט מסדרים בכל תבנית שיש
אפשר להחליף 200 גר' בקמח מלא?
תודה
היי נורית,
אפשר. מן הסתם המרקם יהיה מעט דחוס יותר
דיונים על מערכת החינוך אני אוהבת אבל יש לי שאלה יותר חשובה? באיזה מיקסר את משתמשת? יש לי מיקסר של קיטצן אייד בן עשר שלא מצליח להתמודד עם קילו קמח. אתמול עשיתי ניסוי נוסף שממש נכשל. המיקסר מתחמם, הבצק עולה למעלה. שוקלת להחליף אותו…
העלית בי חיוך דנה ??
מיקסר של קיצ'נאייד לא מסוגל ללוש קילו קמח. אצלי הוא משמש רק לעוגות וקצפות.
יש לי מיקסר נוסף של קנווד חצי תעשייתי מעולה שסוחב 2 ק"ג קמח בקלות.
הדגם שלי זה קנווד שף xl
1700 וואט
תשובה לדנה,
לי יש קנווד בייתי הם בד"כ מתאימים לחצי ק"ג. מתכונים של 1 ק"ג תמיד אפשר לחתוך בחצי את המתכון.
היי לירון,
יש מלא סוגים של מיקסרים. השאלה כמה אופים וכמה עסוק יהיה המיקסר. אם קונים תמיד כדאי להשקיע במשהו טוב לטווח ארוך
האם ניתן להשאיר את הבצק לתפיחה במקרר ללילה?
היי בלהה
אין בעייה לשים במקרר. רק חייב להביא לטמפרטורת החדר לפני שממשיכים.
היי האם אפשר עם קמח ללא גלוטין
היי אבי,
לא ניסיתי את אלו אבל מניסיון עם מאפים אחרים קמח "כרגיל" עובד מעולה