יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
סלט אסיאתי – ירקות ומקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים
ראשי » כל המתכונים » סלט אסיאתי – ירקות ומקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים

סלט אסיאתי – ירקות ומקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 10 באוגוסט 2021 אין תגובות

סלט מקלוני אורז וירקות ברוטב חמאת בוטנים, סלט בסגנון אסיאתי, טעיםםם בטירוף לכל מי שאוהב אוכל אסיאתי עם טעמים בועטים ולא מתנצלים בכלל. מתוק, חריף, חמוץ….הכל בביס אחד מושלם!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
סלט אסיאתי – ירקות ומקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים

סלטים בסגנון אסיאתי הם הכי אהובים עליי, יש לי חולשה אמיתית לכל האוכל האסיאתי ולא משנה מה אזמין במסעדה, תמיד זה יתחיל בסלט אסיאתי טוב. הפעם התחשק לי להכין סלט שהוא ארוחה שלמה – ירקות עם מקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים, ביתית כמובן 🙂

מי שלא מכיר עדיין את מקלוני/אטריות האורז, חייב להכיר דחוף! הן לא דורשות בישול אלא רק השרייה במים קרים שעה והקפצה קלה במחבת כשמכינים פאד טאי ופה בסלט, אחרי שעה של השרייה במים קרים פשוט טבלתי אותן במים רותחים.

את הרוטב אני מכינה על בסיס חמאת בוטנים ועוד כמה מצרכים מהמטבח האסיאתי שכדאי מאוד שיהיו בבית למי שאוהב את הטעמים האלו. לא לוותר על אף אחד ממרכיבי הרוטב. לרוטב דגים יש ריח נוראי, אבללל כשמבשלים איתו או משלבים אותו ברוטב אין זכר לריח והוא זה שנותן את הטעמים המושלמים שאנחנו מכירים מהאוכל האסיאתי. את הכל אפשר לקנות בחנויות שמוכרות מוצרים מהמזרח הרחוק ויש היום בארץ לא מעט כאלה וגם בסופרים גדולים יש היום את המוצרים האלה.

בקיצור, חותכים ירקות לג'וליינים, מכינים את מקלוני האורז ולפני ההגשה מתבלים עם הרוטב, אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי.

סלט אסיאתי – ירקות ומקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • אפשר לחתוך מראש את כל הירקות אפילו יום מראש ולשמור במקרר בכלי אטום עד להגשה. גם את הרוטב אפשר להכין יום מראש ולשמור בצנצנת.
  • אפשר לגוון עם הירקות לפי מה שיש לכם בבית.
  • את כל המצרכים לרוטב אפשר לקנות בחנויות שמוכרות מצרכים מהמזרח הרחוק.
  • סוכר דקלים מגיע בגבישים וצריך להמיס אותו לפני השימוש במיקרוגל או על הגז על להבה קטנה (הסבר בהמשך). אפשר לשים סוכר חום בהיר במקומו, אבל לא ממליצה לוותר עליו, יש לו טעם קרמלי מיוחד שיחד עם שאר החומרים, זה מה שנותן את הטעמים האסיאתיים המדוייקים.

מצרכים לסלט גדול

  • 200 גרם = 1/2 חבילה מקלוני אורז ברוחב 5 מ"מ (קניתי של "אסיה")
  • 1 חסה לבבות קיסר (או את החלק הפנימי של חסה ערבית)
  • 1/8 כרוב סגול
  • 2 גזרים גדולים
  • 1 קולורבי גדול
  • 20 עגבניות שרי (מומלץ שרי תמר)
  • 1/2 חבילה כוסברה טרייה
  • 1 בצל סגול בינוני

לרוטב חמאת בוטנים

  • 1-2 יח' סוכר דקלים (הסבר על הכמות באופן ההכנה)/2-3 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כפות פיש סוס (רוטב דגים)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 מיץ ליים
  • 4 כפיות חמאת בוטנים (אני מכינה ביתית)
  • 2 כפיות תמרינדי
  • 3 פלפל צ'ילי טרי או מיובש

אופן הכנה

מכינים את מקלוני האורז: משרים את מקלוני האורז שעה במים קרים ואפשר גם יותר. לפני הגשת הסלט מסננים את האטריות מהמים הקרים ומוזגים עליהן מים רותחים. משאירים כך כמה דקות טובות עד שהאטריות מוכנות לאכילה. פשוט טועמים ורואים שהן רכות אבל לא רכות מידי אלא נגיסות (אל דנטה) כי זה יותר טעים. כשהן מוכנות, מסננים את המים ושומרים בצד.

מכינים את הירקות לסלט: חותכים את החסה והכרוב הסגול לרצועות דקיקות, את הגזר והקולורבי חותכים לג'וליינים. אפשר עם קולפן ייעודי או במנדולינה. אפשר גם עם סכין אבל זה קצת יותר קשה לחתוך דק. חותכים לחצי את עגבניות השרי, קוצצים את הכוסברה ופורסים לרצועות דקיקות את הבצל הסגול.

מכינים רוטב: נתחיל בהמסת הסוכר. הסוכר דקלים מגיע בצורת גבישים וצריך להמיס אותו. חותכים אותו עם סכין או אפילו בידיים לחתיכות קטנות יותר ושמים בקערית שמתאימה למיקרוגל עם 2-3 כפות מים. מפעילים את המיקרוגל לדקה ובודקים אם הסוכר נמס. כיוון שמתיקות בסלטים זה עניין של טעם, אני ממליצה להתחיל עם גביש אחד ולטעום, אם חסרה לכם מתיקות תוסיפו עוד גביש.

שמים את כל חומרי ברוטב בבלנדר או בשייקר וטוחנים כמה דקות טובות לרוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. אם חסרה מתיקות – מוסיפים סוכר, אם חסרה חמיצות – מוסיפים ליים או תמרינדי. אם חסרה חריפות – שימו עוד צ'ילי וכו' עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים.

הגשת הסלט: מניחים את מקלוני האורז ואת הירקות בקערה גדולה, מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים קלות. מגישים מייד.

*** הערה: מהכמות הזו יוצא לא מעט סלט. אפשר לשמור יום אחד את הירקות ואת מקלוני האורז במקרר בכלים נפרדים כמובן ולאכול שוב למחרת. כל זמן שלא ערבבנו את הכל יחד, זה נשמר מעולה במקרר. את מקלוני האורז אפשר לחמם שוב על ידי השרייה של דקה במים רותחים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מקלובה בסיר לב
    מקלובה אורז עם עוף וירקות
  • סלט אטריות שעועית
    סלט אטריות שעועית עם ירקות, פטריות, תרד וחזה עוף
  • סלט ירקות שורש בתיבול אסיאתי
    סלט ירקות שורש ונודלס בתיבול אסיאתי
  • אורז אחד אחד
    אורז אחד אחד מושלם

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.