סלט מקלוני אורז וירקות ברוטב חמאת בוטנים, סלט בסגנון אסיאתי, טעיםםם בטירוף לכל מי שאוהב אוכל אסיאתי עם טעמים בועטים ולא מתנצלים בכלל. מתוק, חריף, חמוץ….הכל בביס אחד מושלם!
סלטים בסגנון אסיאתי הם הכי אהובים עליי, יש לי חולשה אמיתית לכל האוכל האסיאתי ולא משנה מה אזמין במסעדה, תמיד זה יתחיל בסלט אסיאתי טוב. הפעם התחשק לי להכין סלט שהוא ארוחה שלמה – ירקות עם מקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים, ביתית כמובן 🙂
מי שלא מכיר עדיין את מקלוני/אטריות האורז, חייב להכיר דחוף! הן לא דורשות בישול אלא רק השרייה במים קרים שעה והקפצה קלה במחבת כשמכינים פאד טאי ופה בסלט, אחרי שעה של השרייה במים קרים פשוט טבלתי אותן במים רותחים.
את הרוטב אני מכינה על בסיס חמאת בוטנים ועוד כמה מצרכים מהמטבח האסיאתי שכדאי מאוד שיהיו בבית למי שאוהב את הטעמים האלו. לא לוותר על אף אחד ממרכיבי הרוטב. לרוטב דגים יש ריח נוראי, אבללל כשמבשלים איתו או משלבים אותו ברוטב אין זכר לריח והוא זה שנותן את הטעמים המושלמים שאנחנו מכירים מהאוכל האסיאתי. את הכל אפשר לקנות בחנויות שמוכרות מוצרים מהמזרח הרחוק ויש היום בארץ לא מעט כאלה וגם בסופרים גדולים יש היום את המוצרים האלה.
בקיצור, חותכים ירקות לג'וליינים, מכינים את מקלוני האורז ולפני ההגשה מתבלים עם הרוטב, אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי.
סלט אסיאתי – ירקות ומקלוני אורז ברוטב חמאת בוטנים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר לחתוך מראש את כל הירקות אפילו יום מראש ולשמור במקרר בכלי אטום עד להגשה. גם את הרוטב אפשר להכין יום מראש ולשמור בצנצנת.
- אפשר לגוון עם הירקות לפי מה שיש לכם בבית.
- את כל המצרכים לרוטב אפשר לקנות בחנויות שמוכרות מצרכים מהמזרח הרחוק.
- סוכר דקלים מגיע בגבישים וצריך להמיס אותו לפני השימוש במיקרוגל או על הגז על להבה קטנה (הסבר בהמשך). אפשר לשים סוכר חום בהיר במקומו, אבל לא ממליצה לוותר עליו, יש לו טעם קרמלי מיוחד שיחד עם שאר החומרים, זה מה שנותן את הטעמים האסיאתיים המדוייקים.
מצרכים לסלט גדול
- 200 גרם = 1/2 חבילה מקלוני אורז ברוחב 5 מ"מ (קניתי של "אסיה")
- 1 חסה לבבות קיסר (או את החלק הפנימי של חסה ערבית)
- 1/8 כרוב סגול
- 2 גזרים גדולים
- 1 קולורבי גדול
- 20 עגבניות שרי (מומלץ שרי תמר)
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה
- 1 בצל סגול בינוני
לרוטב חמאת בוטנים
- 1-2 יח' סוכר דקלים (הסבר על הכמות באופן ההכנה)/2-3 כפות סוכר חום בהיר
- 2 כפות פיש סוס (רוטב דגים)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 מיץ ליים
- 4 כפיות חמאת בוטנים (אני מכינה ביתית)
- 2 כפיות תמרינדי
- 3 פלפל צ'ילי טרי או מיובש
אופן הכנה
מכינים את מקלוני האורז: משרים את מקלוני האורז שעה במים קרים ואפשר גם יותר. לפני הגשת הסלט מסננים את האטריות מהמים הקרים ומוזגים עליהן מים רותחים. משאירים כך כמה דקות טובות עד שהאטריות מוכנות לאכילה. פשוט טועמים ורואים שהן רכות אבל לא רכות מידי אלא נגיסות (אל דנטה) כי זה יותר טעים. כשהן מוכנות, מסננים את המים ושומרים בצד.
מכינים את הירקות לסלט: חותכים את החסה והכרוב הסגול לרצועות דקיקות, את הגזר והקולורבי חותכים לג'וליינים. אפשר עם קולפן ייעודי או במנדולינה. אפשר גם עם סכין אבל זה קצת יותר קשה לחתוך דק. חותכים לחצי את עגבניות השרי, קוצצים את הכוסברה ופורסים לרצועות דקיקות את הבצל הסגול.
מכינים רוטב: נתחיל בהמסת הסוכר. הסוכר דקלים מגיע בצורת גבישים וצריך להמיס אותו. חותכים אותו עם סכין או אפילו בידיים לחתיכות קטנות יותר ושמים בקערית שמתאימה למיקרוגל עם 2-3 כפות מים. מפעילים את המיקרוגל לדקה ובודקים אם הסוכר נמס. כיוון שמתיקות בסלטים זה עניין של טעם, אני ממליצה להתחיל עם גביש אחד ולטעום, אם חסרה לכם מתיקות תוסיפו עוד גביש.
שמים את כל חומרי ברוטב בבלנדר או בשייקר וטוחנים כמה דקות טובות לרוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. אם חסרה מתיקות – מוסיפים סוכר, אם חסרה חמיצות – מוסיפים ליים או תמרינדי. אם חסרה חריפות – שימו עוד צ'ילי וכו' עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים.
הגשת הסלט: מניחים את מקלוני האורז ואת הירקות בקערה גדולה, מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים קלות. מגישים מייד.
*** הערה: מהכמות הזו יוצא לא מעט סלט. אפשר לשמור יום אחד את הירקות ואת מקלוני האורז במקרר בכלים נפרדים כמובן ולאכול שוב למחרת. כל זמן שלא ערבבנו את הכל יחד, זה נשמר מעולה במקרר. את מקלוני האורז אפשר לחמם שוב על ידי השרייה של דקה במים רותחים.