בלינצ'ס גבינה ברוטב דובדבנים. אחת האהבות שלנו בבית זה בלינצ'סים מתוקים ממולאים במגוון מליות גבינתיות ומעל רטבים כמו פירות יער, דובדבנים, שוקולד, מייפל וכו'
בלינצ'סים זה אחד הקינוחים האהובים עלינו. במלית גבינה וצימוקים, שוקולד, קצפת, תפוחים….מתוק, מלוח…הכל הולך והכל טעים לנו. בחג שבועות האחרון הכנתי בלינצ'סים במילוי ריקוטה פרסקה ומעל הכנתי רוטב דובדבנים סמיך וטעים.
בלינצ'ס גבינה ברוטב דובדבנים
לבלינצ'סים – לכמות של כ- 15-20 יחידות
- 1.5 כוסות חלב
- 1 כוס קמח רגיל
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- כפית רום או וניל
- קורט מלח
- 30 גרם חמאה מומסת
למלית ריקוטה
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1 גביע שמנת חמוצה קטן (מנה אישית של 100 גרם)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון
- 1 כפית מחית וניל
לרוטב
- 1 צנצנת דובדבנים חמוצים עם כל הנוזל שיש בצנצנת
- 5-6 כפות גדושות סוכר (או יותר אם אוהבים מתוק יותר)
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
- החביתיות: לשים בקערה את הביצים, רום או וניל, מלח, סוכר וחלב ולטרוף במטרפה ידנית.
- להוסיף קמח מנופה ולטרוף לתערובת אחידה.
- להוסיף חמאה מומסת ולערבב. התערובת צריכה להיות ברמת סמיכות כמו הטחינה של הפלאפליות.
- להכניס למקרר למנוחה של חצי שעה ולטגן במחבת טפלון. לשמן את המחבת כל כמה בלינצ'סים עם מעט חמאה.
- המלית: לערבב יחד את כל חומרי המלית ולשמור במקרר עד לשימוש.
- הרוטב: לשים בקלחת את הדובדבנים והסוכר ולבשל 10-15 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מצטמצם מעט ומתחיל להסמיך. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 2-3 דקות.
מילוי החביתיות והגשה
- להניח מעט מהמלית על החביתיות ולקפל. להכין כך את כל הכמות ולשמור במקרר עד להגשה.
- להגשה: לחמם מעט את הרוטב במיקרוגל ולצקת על החביתית.
כמה קטנות לסיום
- את הרוטב כדאי לחמם לפני ההגשה ולמזוג חם על הבלינצ'ס.
- אני אוהבת לחמם קצת גם את הבלינצ'ס עצמו במיקורגל אבל לא חובה.
ניתן להמיר את החלב בחלב סויה או שיבולת שועל?
היי מירב
בהחלט כן
מגרה ביותר !!! אני אוהבת את השילוב של חם וקר תענוג 🙂