בייגלה ירושלמי נתלש במילוי גבינות ותרד. אם בייגלה ירושלמי הוא טעיםםםם וממכר, תחשבו עכשיו על אותו דבר, רק עם מלא גבינות שוות שהוא מלא בהן….חלום!!
אני רק שומעת את השם בייגלה ירושלמי אני ישר מדמיינת את הביס המושלם – קריספי מבחוץ עם מלאאא שומשום ורך מבפנים. עכשיו דמיינו את הביס הזה כשהוא מלא בגבינות טעימות ותרד שמוסיפים מלא טעם על הטעם המדהים ממילא של הדבר הזה. מצליחים??
אני החלטתי לקחת את הבייגלה הטעים, להכין אותו בצורת שבלולים ולמלא אותם בגבינת חמד ותרד. את גבינת החמד של תנובה אני קונה על בסיס קבוע. מעבר לזה שאני מתה עליה ככה כמו שהיא כנשנוש, אני מכינה איתה את הכנאפה הטעימה שלי שכל מי שטעם אותה התאהב בה.
גבינת החמד עוברת אפייה בצורה מעולה. היא הופכת לאלסטית ועליה אני מוסיפה גם מוצרלה ופרמז'ן שבכלל מוסיפים לחגיגה. הבצק יוצא די דביק וזה יבטיח לנו מאפה רך ועסיסי שיישאר טרי לאורך זמן אחרי האפייה.
בייגלה ירושלמי נתלש במילוי גבינות ותרד
לפני שמתחילים
- את התרד אני לא חולטת או מקפיצה בשמן. אני שמה אותו טרי ופשוט מועכת אותו טוב טוב עם הגבינות. הוא מקבל מרקם כמו של תרד חלוט.
- מומלץ לטעום את תערובת התרד והגבינות לפני שמוסיפים מלח.
- אפשר לאפות את המאפה גם בסיר ג'חנון גדול.
- המאפה יוצא גדול ומשפחתי. אפשר לאפות בשתי תבניות קטנות יותר אם רוצים מאפים קטנים.
- כמו כל מאפה שמרים, הוא הכי טעים כשהוא יוצא מהתנור, אבל טעים גם אחרי כמה שעות.
- לפני ההגשה אפשר לחמם קצת בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
- אפשר להקפיא אחרי האפייה ולהפשיר ולחמם לפני ההגשה.
- אפשר להכין את המאפה עד לשלב ששמים את הכדורים בתבנית. ביום שרוצים לאפות, מוציאים מהמקפיא, מפשירים לחלוטין ומתפיחים. הפעולה הזו יכולה לקחת כמה שעות. אחרי שהבצק תפח אופים רגיל.
מצרכים לתבנית גבוהה/רינג בקוטר 26 ס"מ
- 1/2 ק"ג קמח (מומלץ קמח לחם)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1 ביצה גדולה
- 100 מ"ל חלב פושר
- 100-150 מ"ל מים פושרים(תלוי בספיחת הקמח)
- 1 כפית מלח
למילוי
- 250 גרם גבינת חמד 16%של תנובה (אריזה אחת)
- 150 גרם מוצרלה מגוררת
- 50 גרם פרמז'ן מגורר
- 400 גרם תרד טרי
- 2 יח' בצל ירוק
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח גס
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
מוסיפים סוכר, שמן זית, ביצה וחלב ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה 2-3 דקות.
מוסיפים מלח, מתחילים להוסיף מים בהדרגה, רק עד שמתקבל בצק גמיש, רך ודי דביק.
מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית ומתפיחים 1/2 שעה.
מורידים לבצק את הנפח, לשים עוד 2 דקות ומתפיחים עוד 1/2 שעה.
מכינים את המלית: שוטפים היטב את עלי התרד ושמים בקערה. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה. מפוררים לתוך הקערה את גבינת החמד. שמים כפפה ומועכים את הגבינה והתרד טוב טוב עד שהתרד משתלב עם הגבינה ומצטמצם כאילו חלטנו אותו. מוסיפים את המוצרלה והפרמז'ן המגוררים, מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח גס לפי הטעם ושמן זית ומערבבים היטב.
מכינים שבלולי בייגלה ירושלמי: משמנים קלות משטח עבודה בשמן זית ופותחים את הבצק בעזרת הידיים. הבצק רך מאוד וגמיש ונפתח בקלות. במידה והוא לא מתמסר, יש להמתין 2-3 דקות כדי לתת לבצק להשתחרר ולהמשיך. הבצק צריך להיות מאוד דק. לא נורא אם הוא נקרע מעט, זה בצק שמרים והוא יתפח וייסגר באפייה.
מורחים עם הידיים את המלית על כל שטח הבצק.
חותכים לריבועים בגודל של כ – 12*12 ס"מ (לא חובה לדייק). מגלגלים כל ריבוע לרולדה ומגלגלים אותה לשבלול. טובלים כל שבלול בשומשום משני הצדדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של כ – 3 ס"מ. ממשיכים כך עד שכל התבנית מלאה ואז ממשיכים להניח מעל קומה נוספת של שבלולים (את השבלולים הגדולים יותר שימו למטה ואת הקטנים מעליהם).
מתפיחים 30-40 דקות עד שהשבלולים תופחים וממלאים את התבנית.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
אופים את שבלולי הבייגלה 25-35 דקות, עד שהחלק העליון ממש שחום.
מוציאים מהתנור, מקררים מעט לפני שמשחררים מהתבנית.
מומלץ להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
בוקר טוב,
במידה ולא אוהבים תרד, האם ניתן לוותר ולהכין ללא שינוי במרכיבי המילוי?
כן אבל להוסיף עוד גבינות
תודה על התשובות לכל השאלות!
סוף סוף הכנו את המאפה, והוא יצא מעולה!!!
אין ספק שנכין אותו שוב, כי הוא כל-כך טעים ומיוחד.
תודה!
איזה כייף לשמוע נטע
Hi Yehudit if I’ve frozen this and defrosted completely , how long would you put in oven and on hot? Thanks for a great recipe
180 degrees, as written in the recipe for about 30 minutes or until ready
שלום יהודית.. האם אפשר לשים משהו אחר במקום תרד? ואם כן אז מה האופציות?
תודה רבה
היי שרה,
אפשר בטטה, יוצא מאוד טעים עם בטטה. אפשר עלי סלק במקום תרד
הי יהודית, הרבה שואלים כאן על הקפאה. האם במידה ואני עושה מחר את השבלולים ורוצה להקפיא ולאפות בערב החג, האם אפשרי להקפיא בנפרד כל שבלול ואז בערב החג פשוט להוציא להפשרה איטית ואז להרכיב בתבנית ולאפות? מחפשת להוריד כמה שיותר מטלות מערב החג… ועדיין לקבל תוצאה מצויינת (:
היי גבי,
אני אעדכן בפוסט. אפשר להקפיא אחרי האפייה ואז לחמם לפני הגשה.
אפשר להכין את כל השלבים עד לשלב הכנת הכדורים בתוך התבנית ולהקפיא. ביום שרוצים להגיש מוציאים מהמקפיא, מפשירים ומתפיחים (זה יכול לקחת כמה שעות בגלל שזה קפוא ) ואז לאפות.
יעבוד גם עם מנגולד נכון?
בהחלט!
אפשר במקום בצק בייגל לאפות מבצק עלים?
היי רוחמה,
עקרונית אפשר רק לא את הצורה הזו. בצק עלים זה מתכון אחר לגמרי. הוא מתנהג אחרת באפייה
היי יהודית:))), מתכונים נהדרים!!
האם ניתן לחלק את הכמות כך שיהיה ניתן להקפיא לפני האפייה?
ואז להוציא ולאפות?
את יכולה להכין את המאפה כשבלולים צמודים אבל בקומה אחת ואז לחלק ולהקפיא
זה נראה פשוט מדהים.תודה.
האם אפשר להכין את המאפה,לשים במקרר ולאפות יום אחרי?
היי טל, תודה רבה. לדעתי את יכולה להכין בערב עד שלב ההכנה בתבנית ואז להתפיח לילה במקרר. למחרת להוציא שעה לפני האפייה ורק אז לאפות.
הכנתי, יצא מעולה וטעים!!
הבצק בזמן הלישה היה חלק, אלסטי, נעים למגע ומתמסר לכל פעולה.. ממש כיף לעבוד עם בצק כזה.
לאחר האפייה, היה רך מבפנים וקריספי מבחוץ, ריחני ביותר ? ותפח בצורה יפיפיה !
תודה רבה 🙂
איזה כייףףף לשמוע. אני שמחה ממש שאהבת.
אני אשמח אם תשתפי אותי בתמונות באינסטגרם או בפייסבוק
יהודית יקירתתי.
ראשית תודה על כל המתכונים ועל זה במיוחד.
אני מעוניין לקבל מך אישור על ההנחה שלי שקמח לחם הוא בעצם קמח רגיל (ק"ג) בתוספת כף שמרים יבשים. האם זה נכון,או שיש להוסיף לו שקית אבקת אפיה?
תודה על ההתייחסות לשאלת תם.
היי נתן,
קמח לחם הוא קמח עשיר בגלוטן ומתאים למאפי שמרים.
אבקת אפייה יכולה לשמש כמשפר אפייה ולא תחליף לגלוטן.
כמובן שאפשר לאפות עם קמח רגיל וזה ייצא מצויין.
אפשר לקנות אבקת גלוטן בנפרד ולהוסיף לקמח אבל באמת שלא חובה. הגלוטן מתפתח עם לישה ארוכה. ממליצה לקנות קמח איכותי של חברות טובות על מנת לקבל מאפים מושלמים.
בהצלחה
נראה מעולה! עם מה אפשר להחליף את גבינת החמד למי שגרה בחו״ל? ואם כבר בעינייני החלפת גבינות, יש לך גם רעיון במה להחליף גבינה לבנה לבלינצ׳ס ולעוגת גבינה קלה? תודה!
היי נטע,
כל גבינה מלוחה שאת אוהבת תעבוד פה.
גבינה לבנה את יכולה בקלות להחליף בגבינת שמנת שיש בחו"ל. זה אפילו הרבה יותר טעים.
לעוגת גבינה גם גבינת שמנת.
חג שמח 🙂
היי אביבית, אחלה מתכונים! האם ניתן להקפיא לפני האפייה?
היי קרן,
אני יהודית אביב 🙂 🙂
אפשר אחרי האפייה להקפיא
תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה. אני רוצה להכין את המאפה עוד כמה ימים, אבל אני לא בטוחה שהתרד שלי יחזיק מעמד. האם זה יעבוד גם עם תרד חלוט?
היי נטע, בהחלט כן. ואגב, במקום לחלוט את יכולה להקפיא
אהמ… לא חשבתי על הקפאה. האם לדעתך להקפיא את אותה כמות התרד?
כן, תרד אחרי הקפאה הוא כמו תרד חלוט ואז לא צריך לחלוט
חג שמח ♥