בייגלה מתוק שמכינים אצלנו בפורים וידוע שאצלי כל יום פורים, אז הכנתי 🙂 :).
לרוב מכינים אותו עם אניס ושומשום, אני פחות מתחברת לטעמים האלה אז בחרתי למרוח עליו סירופ בניחוח וניל מטריף. הוא נקרא בייגל בשל הצורה העגולה שלו, אבל לא מזכיר בייגל במרקם או בטעם, אלא יותר מן מאפה שמרים מתוק, במרקם דחוס וטעים.
את המתכון לבייגלס האלה הכנתי לראשונה לפני 9 שנים (כן!) כשהבלוג עוד היה באתר תפוז ז"ל. את הבייגלס האלה מכינים המרוקאים בפורים, אבל כידוע לכם, אצלי כל יום פורים, אז הכנתי 🙂 🙂 כמובן שהמרוקאייות המבוגרות לא מורחות סילאן ומפזרות כמוני סוכר גבישי, אבל אלו בדיוק השדרוגים שאני אוהבת לעשות למתכונים המסורתיים. במקור מכינים את הבצק של הבייגלס עם שומשום וזרעי אניס. אני פחות מתחברת פה לאניס אז הכנתי בלי, אבל כן מרחתי סירופ סוכר עם מחית וניל.
הבצק לא דומה או מזכיר את הבייגלס שאנחנו מכירים. יש כאן כף אחת של שמרים על קילו קמח, מה שמייצר בצק פחות אוורירי ודחוס יותר וכך זה צריך להיות. זה רך וזה טעים אבל לא אוורירי והבצק לא מכפיל את עצמו בהתפחה. את הבייגלס גוזרים עם מספריים כדי ליצור צורה של מעין כתר.
אני בחרתי גם למרוח בסירופ סוכר מחוזק במחית וניל ולפזר סוכר גבישי כדי להעשיר עוד יותר את הבייגלס.
בייגלה מתוק בזיגוג סירופ סוכר
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- הבייגל הזה יוצא במרקם דחוס יותר, הבצק לא מכפיל את הנפח וכך זה צריך להיות.
- את הבייגל הזה מכינים המרוקאים בפורים ואצל בעלי זה נקרא בויוס.
- כל המצרכים נשקלו במשקל ונמדדו בכפות מדידה אוניברסליות
חומרים לבצק (40 מיני בייגלס במשקל 50 גר' או 20 במשקל 100 גרם)
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן (150 גרם)
- 1.5 כפות מלח (30 גרם)
- כ – 1.5-2 כוסות מים (400-450 מ"ל – תלוי בספיגת הקמח)
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כפית מחית וניל(לא חובה)
למריחה לפני אפייה
- 1-2 כפות סילאן
- 4-5 כפות חלב שיבולת שועל/חלב רגיל/חלב סויה/חלב קוקוס
לפיזור: סוכר גבישי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
אופן ההכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, סוכר וניל ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש 5 דקות. לבסוף, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות לבצק חלק וגמיש לא דביק בכלל ואפילו קצת יבש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים 10 דקות על להבה בינונית. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים להבה ומוסיפים מחית וניל. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים בייגלס: מחלקים את הבצק ל- 40 כדורים במשקל 50 גרם למיני בייגלס או 20 כדורים במשקל 100 גרם לבייגלס גדולים יותר.
מכל חלק יוצרים רצועה באורך של כ – 20 ס"מ וסוגרים לבייגל עגול. מכינים כך את כל הבייגלס ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. הבייגלס לא כל כך תופחים, כך שאין צורך במרווחים גדולים. בעזרת מספריים חורצים מסביב לבייגלס חריצים (לא עד הסוף אלא רק כדי ליצור מעין קישוט).
מתפיחים את הבייגלס שעה.
מורחים את הבייגלס בסילאן מהול בחלב שיבולת שועל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ – 20 דקות או עד להזהבה.
מייד כשהבייגלס יוצאים מהתנור מורחים אותם בסירופ סוכר ומפזרים סוכר גבישי.
הבייגלס טעימים כשהם קרים לחלוטין וגם יום למחרת. אפשר להקפיא עד חודש.
לא כתבת מה עושים עם הסירופ סוכר
תודה עינת
תוקן
המתכון נראה מעולה, לא רשמת לגביי הסירופ, מתי למרוח?
תודהה רבה שירלי.
תוקן