יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
בייגלה מתוק בזיגוג סירופ סוכר
ראשי » חלות מעוצבות » בייגלה מתוק בזיגוג סירופ סוכר

בייגלה מתוק בזיגוג סירופ סוכר

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 29 בדצמבר 2020 6 תגובות

בייגלה מתוק שמכינים אצלנו בפורים וידוע שאצלי כל יום פורים, אז הכנתי 🙂 :).
לרוב מכינים אותו עם אניס ושומשום, אני פחות מתחברת לטעמים האלה אז בחרתי למרוח עליו סירופ בניחוח וניל מטריף. הוא נקרא בייגל בשל הצורה העגולה שלו, אבל לא מזכיר בייגל במרקם או בטעם, אלא יותר מן מאפה שמרים מתוק, במרקם דחוס וטעים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בייגלה מתוק בזיגוג סירופ סוכר

את המתכון לבייגלס האלה הכנתי לראשונה לפני 9 שנים (כן!) כשהבלוג עוד היה באתר תפוז ז"ל. את הבייגלס האלה מכינים המרוקאים בפורים, אבל כידוע לכם, אצלי כל יום פורים, אז הכנתי 🙂 🙂 כמובן שהמרוקאייות המבוגרות לא מורחות סילאן ומפזרות כמוני סוכר גבישי, אבל אלו בדיוק השדרוגים שאני אוהבת לעשות למתכונים המסורתיים. במקור מכינים את הבצק של הבייגלס עם שומשום וזרעי אניס. אני פחות מתחברת פה לאניס אז הכנתי בלי, אבל כן מרחתי סירופ סוכר עם מחית וניל.

הבצק לא דומה או מזכיר את הבייגלס שאנחנו מכירים. יש כאן כף אחת של שמרים על קילו קמח, מה שמייצר בצק פחות אוורירי ודחוס יותר וכך זה צריך להיות. זה רך וזה טעים אבל לא אוורירי והבצק לא מכפיל את עצמו בהתפחה. את הבייגלס גוזרים עם מספריים כדי ליצור צורה של מעין כתר.

אני בחרתי גם למרוח בסירופ סוכר מחוזק במחית וניל ולפזר סוכר גבישי כדי להעשיר עוד יותר את הבייגלס.

בייגלה מתוק בזיגוג סירופ סוכר

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • הבייגל הזה יוצא במרקם דחוס יותר, הבצק לא מכפיל את הנפח וכך זה צריך להיות.
  • את הבייגל הזה מכינים המרוקאים בפורים ואצל בעלי זה נקרא בויוס.
  • כל המצרכים נשקלו במשקל ונמדדו בכפות מדידה אוניברסליות

חומרים לבצק (40 מיני בייגלס במשקל 50 גר' או 20 במשקל 100 גרם)

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3/4 כוס שמן (150 גרם)
  • 1.5 כפות מלח (30 גרם)
  • כ – 1.5-2 כוסות מים (400-450 מ"ל – תלוי בספיגת הקמח)

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כפית מחית וניל(לא חובה)

למריחה לפני אפייה

  • 1-2 כפות סילאן
  • 4-5 כפות חלב שיבולת שועל/חלב רגיל/חלב סויה/חלב קוקוס

לפיזור: סוכר גבישי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)

אופן ההכנה

 מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, סוכר וניל ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש 5 דקות. לבסוף, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש  עוד 5 דקות לבצק חלק וגמיש לא דביק בכלל ואפילו קצת יבש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה.

מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים 10 דקות על להבה בינונית. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים להבה ומוסיפים מחית וניל. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים בייגלס: מחלקים את הבצק ל- 40 כדורים במשקל 50 גרם למיני בייגלס או 20 כדורים במשקל 100 גרם לבייגלס גדולים יותר. 

מכל חלק יוצרים רצועה באורך של כ – 20 ס"מ וסוגרים לבייגל עגול. מכינים כך את כל הבייגלס ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. הבייגלס לא כל כך תופחים, כך שאין צורך במרווחים גדולים. בעזרת  מספריים חורצים מסביב לבייגלס  חריצים (לא עד הסוף אלא רק כדי ליצור מעין קישוט).

מתפיחים את הבייגלס שעה.

מורחים את הבייגלס בסילאן מהול בחלב שיבולת שועל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ – 20 דקות או עד להזהבה. 

מייד כשהבייגלס יוצאים מהתנור מורחים אותם בסירופ סוכר ומפזרים סוכר גבישי.

הבייגלס טעימים כשהם קרים לחלוטין וגם יום למחרת. אפשר להקפיא עד חודש.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
    עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
  • פחזניות בלגיות
    פחזניות בלגיות - וואפל בלגי מבצק רבוך
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
בייגלה מתוק בייגלס

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. אמיר הגב 6 במרץ 2025 בשעה 9:03

    היי
    באיזה קמח מומלץ להשתמש?
    (לבן רגיל, לחם, רב תכליתי…)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במרץ 2025 בשעה 12:21

      לחם יהיה מצויין

  2. עינת הגב 29 בדצמבר 2020 בשעה 19:49

    לא כתבת מה עושים עם הסירופ סוכר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בדצמבר 2020 בשעה 21:25

      תודה עינת
      תוקן

  3. שירלי הגב 29 בדצמבר 2020 בשעה 19:00

    המתכון נראה מעולה, לא רשמת לגביי הסירופ, מתי למרוח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בדצמבר 2020 בשעה 21:25

      תודהה רבה שירלי.
      תוקן

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס