יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה לשבת עם בצק מקדים
ראשי » חלות מעוצבות » חלה לשבת עם בצק מקדים

חלה לשבת עם בצק מקדים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בינואר 2014 50 תגובות

חלה לשבת עם בצק מקדים. עד שלא תכינו פעם אחת את החלה הזו עם הבצק המקדים, לא תבינו את ההבדלים בינה לבין האחרת שמכינים ללא בצק מקדים. מרקם כל כך שונה שאתם חייבים להכין כדי להבין

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

האמת היא שאני לא כל כך בנוייה להכנת דברים עם שלבים מוקדמים. אני מאוד ספונטנית במטבח. נכנסת יום שישי בבוקר ובין מה שתכננתי בהתחלה לבין התוצאה הסופית בדרך כלל אין קשר. תמיד נראה לי שהאוכל לא יספיק אז אני מכינה עוד משהו וכיוון שהפייבוריטים שלי זה קינוחים ועוגות אז אני מכינה מגוון של עוגות, עוגיות וקינוחים – שיהיה.יש דברים בסיסיים כמו דג מרוקאי ולחם בית שחייבים להיות על השולחן ביום שישי בערב, כל השאר יכול להיות מגוון. אז כיוון שכל יום שישי אני אופה חלות, ואני חייבת לגוון אז כל פעם אני מאלתרת לי מתכון אחר, עושה נסיונות- עם ביצים, בלי ביצים, עם שמן, בלי שמן (כן ממש בלי טיפת שמן), התפחה ראשונה ארוכה או קצרה מאוד…..בקיצור כבר ניסיתי הכל וחייבת לציין שתמיד יוצא מוצלח וטעים, עם מרקמים שונים אבל טעים. אבל, רק לפני מספר שבועות החלטתי לנסות להכין לחם עם בצק מקדים(פוליש). ראיתי בהמון מקומות שמכינים את הלחם הביתי עם בצק מקדים וחשבתי לעצמי "מה זה כבר יכול להוסיף"?  לא חשבתי שזה כל כך משמעותי… וטעיתי בגדול!!! המרקם של הלחם שיוצא כשמכינים את הפוליש הוא אחר ושונה לגמרי מהלחם ה"רגיל" שאני מכינה בדרך כלל. אוורירי יותר, מלא יותר, רך במידה המדוייקת……משהו אחר לחלוטין! אז כן, צריך להכין יום לפני את הפוליש אבל זה לוקח בדיוק שנייה וחצי אז גם לי שאני לא אוהבת הכנות מוקדמות זה לא כזה נורא ואני ממש לא מוותרת על זה היום. הייתי חייבת את כל ההקדמה הזו לאנשים כמוני שלא חושבים שזה כזה משמעותי – אתם חייבים לנסות. המתכון שלי ללחם הוא תמיד אותו בסיס שאני מכינה כבר שנים, השינוי היחיד הוא הפוליש שהוספתי לכל התהליך. את המתכון לפוליש לקחתי מהאתר של "הנחתום". לא ניסיתי משם מתכונים אבל בהחלט שווה להיכנס לאתר ולקחת טיפים ויש שם המון מתכונים לכל סוגי הלחמים.
כך אני מכינה חלה מארבע רצועות
 חלת טורבן שנתקלתי בה באתר מתוקים שלי

חלה שהרכבתי משש חליות קטנות מארבע רצועות ועוד אחת שגלגלתי סביב עצמה כדי לקבל עגולה למרכז.
משקל כל רצועה לחליות הקטנות – 50 גרם.

חלה לשבת עם בצק מקדים

חומרים ל- 2 חלות ענקיות או 3 גדולות

לבצק מקדים (פוליש) בחורף – להכין יום לפני . בקייץ – מספיקות 4-5 שעות
  • ½1 כוסות קמח (210 גרם)
  • 1 כוס מים מהברז 
  • ¼ כפית שמרים יבשים
הכנת הפוליש
לערבב הכל יחד ולהשאיר מכוסה מחוץ למקרר לפחות 12 שעות בחורף ו – 5 שעות בקייץ.
חומרים לחלות
  • פוליש
  • 800 גרם קמח (אם השתמשתם לפוליש מחבילת קמח חדשה אז לשים את יתרת הקמח)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 5-7 כפות סוכר (תלוי במתיקות שאוהבים)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף גדושה מלח
  • כ 1- ½1 כוסות מים 
אופן הכנת החלות
  1. לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב היטב.
  2. להוסיף את הפוליש, את  הסוכר, שמן וביצים ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה תוך הוספת מים בהדרגה.
  3. להוסיף מלח וללוש 10 דקות רצוף.
  4. הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק.
  5. לרסס קערה גדולה בשמן ולשים את הבצק להתפחה. לרסס גם את הבצק. לכסות בניילון נצמד או בשקית גדולה ולהתפיח במקום חמים שעתיים. (בחורף אני משכיבה את הבצק לישון מתחת לפוך).
  6. לחלק את הבצק – אם רוצים שתי חלות ענקיות (קליעה של 4) אז מחלקים לשמונה חלקים שווים.
  7. לתת לבצק מנוחה של 10 דקות. לקלוע מכל 4 יחידות בצק צמה או כל צורה ולהניח בתבנית עם נייר אפייה להתפחה של 30-40 דקות בקייץ ובחורף אפילו שעה.   
  8. למרוח ביצה, לפזר שומשום או קצח או פרג ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40 דקות או עד שהחלות שחומות ויפות. 
  9. להוציא מהתנור ולצנן על גבי רשת כשהחלות מכוסות במגבת מטבח.
עוד משהו בקטנה
  • כשמוסיפים את המים, להוסיף כל פעם ממש מעט ולתת למיקסר לעבוד כדי לראות כמה מים חסר. לפעמים הבצק רק נראה יבש ואחרי לישה קצרה רואים שאין צורך בעוד מים. כמות הנוזלים היא המלצה ואינה מדוייקת כיוון שכל קמח סופח כמות אחרת של מים, לכן להוסיף בהדרגה. הבצק צריך להיות גמיש ונוח ולא דביק.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים
    חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים
  • חלה מתוקה - פרחים בזיגוג סירופ דבש (פרווה)
    חלה מתוקה - פרחים בזיגוג סירופ דבש (פרווה)
  • פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
    פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
  • לחם חלב יפני - הוקאידו
    לחם חלב יפני - הוקאידו
חלה לשבת חלה עם בצק מקדים חלות לשבת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

50 תגובות

  1. sarale הגב 16 באפריל 2021 בשעה 16:49

    הי הלוחשת לאוכל….
    רציתי לשתף שיצאו חלות מדהימות ממש מקמח כוסמין לבן (היה צריך להוסיף עוד מים) הן יצאו במשקל נוצה…שזה מדהים כמה שהן תפחו!
    אני אפיתי בחום של 200/ 240 כדי לקבל קריספי מבחוץ ורך מפנים.
    תודה על מתכון נפלא הכי טוב ממה שאני מכירה ומכירה הרבה…
    תודה ענקית!
    שבת שלום!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:14

      איזה כייף לשמוע שרל'ה
      תודהה

  2. תמר הגב 12 באוקטובר 2020 בשעה 2:12

    היי, נראה מעולה מתה להכין!!
    אני תמיד מכינה חלות משתי קילו בשביל הפרדת חלה אז אני מכפילה את הכמויות המתכון. רציתי לשאול לגבי הפוליש, אם גם אותו צריך להכפיל את הכמויות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2020 בשעה 8:14

      היי תמר,
      עקרונית לא חובה להכפיל את הפוליש. את יכולה להכין כמות אחת אבל למען הסדר הטוב ושלא יהיו לך פקשושים עם כמות המים בבצק עצמו אני ממליצה להכפיל.

  3. סמדר הגב 9 באוקטובר 2020 בשעה 21:06

    יצאה לי החלה המושלמת בעולם. תודה רבה❤

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 9:12

      איזה כייף לשמוע סמדר.
      תודה שחזרת לעדכן
      חג שמח

  4. נטלי הגב 11 בדצמבר 2019 בשעה 23:08

    אם אני רוצה לעשות 2 קילו קמח מה הכמויות של הבצק המקדים? ומה לגבי יתר הכמויות של המצרכים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בדצמבר 2019 בשעה 18:53

      היי נטלי,
      מכפילים את כל הכמויות

  5. טלי הגב 23 בספטמבר 2019 בשעה 0:07

    מתנצלת. כנראה הייתי צריכה לרענן שוב את הדף. רואה את התשובה. תודה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2019 בשעה 0:12

      הכל בסדר טלי

  6. טלי הגב 23 בספטמבר 2019 בשעה 0:06

    היי שלחתי שאלה… למה לא רואים ואין תשובה…

  7. טלי הגב 22 בספטמבר 2019 בשעה 14:41

    היי. כבר שנים מכינה חלות לשבת ועדיין לא מאושרת מהתוצאה… אולי עכשיו הגיע הרגע…
    שאלונת.. אני יכולה להכין את הבצק מקדים בחמישי אחרי צהרים… אחרי 5 שעות להכין את הבצק, להתפיח לילה במקרר ולאפות השישי. אפשרי??
    אגב. הבנתי נכון שהבצק מקדים לא נכנס למקרר לא בקיץ ולא בחורף??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2019 בשעה 15:44

      היי טלי, אני בטוחה שאם תכיני את הלחם הזה תהיי מרוצה מאוד.
      אני מכינה בקייץ מאוחר בלילה את הבצק המקדים ומשאירה בחוץ. לא קורה כלום. בחורף אני מכינה מוקדם יותר. אפשר להכין את הבצק ולהתפיח במקרר אבל למחרת תוציאי מהמקרר ותתני לו לחזור לטמפרטורת החדר לפני שאת ממשיכה לעבוד איתו. בגדול זה לא מקצר תהליכים. אם מכינים ישר מהמקרר הבצק יוצא פחות רך ואוורירי.

  8. אלעד הגב 21 ביולי 2019 בשעה 14:22

    בדר"כ אני לא רושם תגובות אבל אישתי הכינה ביום שישי האחרון את החלה עם הבצק מקדים, יצא פשוט מדהים, אוורירי וטעים.
    תודה, מתכון מעולה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2019 בשעה 16:38

      תודה רבה אלעד ואיזה כייף שרשמת תגובה. זה מחזק אותי שהמתכונים טובים.

  9. שרה הגב 18 במאי 2019 בשעה 23:53

    מבקשת להצטרף לקבוצה
    ת ו ד ה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2019 בשעה 17:54

      היי שרה. את צריכה לבקש בפייסבוק

  10. moka הגב 11 במרץ 2019 בשעה 8:15

    תודה. נראה נפלא. האם ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר?
    ואם כן, כמה זמן ניתן לשמור ואיך ממשיכים בהכנה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במרץ 2019 בשעה 13:06

      היי מוקה,
      תודה רבה. אפשר להכין בצק ולהתפיח לילה במקרר. למחרת להוציא לשעה מהמקרר ולהמשיך רגיל

  11. לינוי הגב 21 בינואר 2019 בשעה 23:37

    היי יהודית ,נשמע מתכון מעולה , אשמח לדעת לגבי הפוליש האם ניתן להכין כמה ימים לפני כן והאם זה דורש טיפול יום יומי כמו מחמצת ולאחר 12 שעות בחוץ לשים במקרר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2019 בשעה 7:12

      היי לינוי. זה לא מחמצת. מכינים כמה שעות לפני ממש כמו שכתוב במתכון.

  12. לוי צביה הגב 23 באוקטובר 2018 בשעה 17:41

    היי יהודית! הכנתי לחמניות שיצאו כל כך טעימות!!!!!!!!!!! כל כך רכות מבפנים!!!!!!!!! וקריספיות בחוץ!!!!!!!!!!!!!! רציתי לשאול באם אפשר לערבב עם קמח כוסמין או מלא? תבורכי ותודה !!!!!!!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2018 בשעה 19:41

      איזה כייף לשמוע. תודהה צבייה. אפשר להחליף חלק בקמח כוסמין. אין בעייה

      • מירי הגב 28 באוקטובר 2018 בשעה 9:46

        היי יהודית המקסימה!
        אני רוצה להכין לחמניות עם קמח 80% כוסמין.האם המתכון הזה מתאים?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוקטובר 2018 בשעה 17:57

          היי מירי. אין בעייה להכין עם 80% כוסמין

  13. ארני הגב 19 באוקטובר 2018 בשעה 11:28

    שלום לך
    תודה על המתכון
    אף פעם לא הכנתי חלה ומאוד רוצה לנסות
    אם ארצה להכין חצי מהכמות, גם את הפוליש צריך לחלק ?
    וכמה שמרים היית שמה בפוליש לחצי כמות
    תודה
    סופשבוע נעים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2018 בשעה 16:51

      היי ארני. פשוט תחלקי הכל לחצי

    • ניצן הגב 16 באפריל 2021 בשעה 2:01

      היי נראה מדהים ברמה גבוהה ביותר..שאלה קטנה.. בכל פעם שאני עושה בצק עם ביצים בתוכו זה טעים מאוד באותו יום ויום למחרת יש למאפה ריח לוואי של ביצים..לכן בדרך כלל אני מעדיפה בצקים שמבוססים על מים..מה הסיבה ואיך אפשר למנוע זאת? תודה רבה:)

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:14

        היי ניצן,
        אני משתמשת בביצי משק טריות ואין שום ריח של ביצים. את לא חייבת לשים ביצים. אפשר בלי

  14. דורית הגב 23 ביולי 2018 בשעה 16:46

    החלות נראות מעולות!! ניסיתי להכין את הפוליש וכמות המיים לא נראית מספיקה. הוספתי מעט. האם המרקם של הפוליש הוא בצקי או נוזלי? כמו כן, האם ניתן לאפות בטורבו? תודה רבה, דורית.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2018 בשעה 16:54

      היי דורית. הפוליש בצקי דביק מעט. זה בסדר אם הוספת מים. לפעמים מזג האויר וסוג הקמח עושים את ההבדל. אין צורך בטורבו כי זה רק מייבש את המאפים

      • דורית הגב 23 ביולי 2018 בשעה 23:36

        תודה רבה!!!

  15. תמר שי הגב 8 ביולי 2018 בשעה 9:23

    מבקשת לקבל מתכונים למייל או להצטרף לקבוצה אם יש כזו. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביולי 2018 בשעה 15:18

      היי תמר. אני אכניס את המייל שלך ותוכלי לקבל התראות כשאני מעלה מתכון ויש לי בפייסהוק קבוצה שנקראת הלוחשת לאוכל. את מוזמנת להצטרף אליה בכייף

  16. קרן אגם הגב 12 במאי 2017 בשעה 13:03

    יהודית האלופה, חייבת לנסות עם הבצק המקדים.
    החלות שלך נראות מדהימות.
    שבת שלום אהובה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במאי 2017 בשעה 19:12

      תודההה קרן המהממת!! את חייבת לנסות. הבצק המקדים עושה פלאים לחלות. שבת שלום אהובית ♥ ♥

  17. דורית הגב 11 במאי 2017 בשעה 21:50

    נראה מצויין!!
    האם ניתן ללוש במקום מיקסר? ( המיקסר שלי לא מיועד לקילו קמח)
    תודה
    דורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2017 בשעה 21:56

      בהחלט שכן

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2017 בשעה 22:11

      אפשר ידנית

  18. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בספטמבר 2016 בשעה 9:43

    בהחלט אפשר. 50 גרם לכל קילו קמח

  19. אנונימי הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 17:26

    אפשר להחליף את השמרים היבשים בטריים?

  20. יהודית אביב הגב 4 באוגוסט 2016 בשעה 21:04

    שבת שלום אהובה

  21. Dafna shamir הגב 22 ביולי 2016 בשעה 14:15

    עדיף מאוחר מאשר אף פעם! שבת שלום יקירה!

  22. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2016 בשעה 4:42

    היי דפנה . סליחה שלא הגבתי. לא ראיתי את תגובתך. אני שמחה מאודדד שאהבת.

  23. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2016 בשעה 4:42

    היי דפנה . סליחה שלא הגבתי. לא ראיתי את תגובתך. אני שמחה מאודדד שאהבת.

  24. Dafna shamir הגב 12 בינואר 2016 בשעה 18:37

    הי יהודית – יצא מדהים!!!! החלות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, פשוט מתכון מעולה! הבטחתי לנכדה שלי בגדרה שאכין לה כשאגיע לביקור (אולי את זוכרת אותי – אני גרה בארה"ב אבל עוקבת אחרי המתכונים שלך שנים – את אלופה!!!!!)

  25. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בדצמבר 2015 בשעה 16:24

    היי. אני שמחה לשמוע שיצא מוצלח. אני לא מוסיפה כלום. הצבע העמוק זה הביצים שיש במתכון וזמן אפייה מספיק

  26. yosi bon הגב 31 בדצמבר 2015 בשעה 16:23

    יהודית יקרה. ניסיתי את המתכון יצא נהדר…. תודה!!
    לגבי ההברשה למעלה :מה את מוסיפה לביצה שיוצא לך צבע כזה שחום ומבריק?

  27. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 11:07

    תודה אשמח לראות

  28. dafdaf הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 5:54

    יפהפה! אנסה בהזדמנות הראשונה

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
לטובת אלפי העוקבים החדשים ש לטובת אלפי העוקבים החדשים שהצטרפו, קבלו מתכון לגבינת שמנת ביתית מדהימה שמכינים בחצי דקה. 
אחרי שתכינו אותה לא תרצו לקנות יותר גבינת שמנת וגם תוכלו להכין באיזה טעם שתרצו
המתכון בסרטון ויש גם בבלוג. תכתבו בגוגל גבינת שמנת ביתית הלוחשת לאוכל
.
#גבינתשמנת 
#גבינה 
#גבינהביתית
זה פלפלים אדומים לא גמבות אבל אני רגילה להגיד גמבות כי פעם מזמן היו גמבות ועכשיו יש פלפלים אדומים🤔
קיצר המתכון מזמןןן בבלוג.  תקנו פלפלים אדומים, תקנו עוף והשאר בטוח יש בבית ואם לא אז תקנו כי אתם חייבים להכין את הסיר הזה בשישי ואל תשכחו לקנות אקסטרה חלות כי זה חלה לבן אדם😱
תכתבו בגוגל תבשיל גמבות פיקנטי הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
#פלפלים 
#פלפל 
#פלפלאדום 
#עוף
טובבבבב את זה אתם חייביםםםם טובבבבב את זה אתם חייביםםםם לשמור ולהכין בהקדם!! 
חודשים אני כבר רוצה לצלם את המתכון הזה והוא כל פעם נדחק הצידה בשביל מתכון אחר, אבל זהווו צילמתי 🥸
מכירים את תפוחי האדמה המעוכים אז אותם עם רוטב שמנת פטריות מוקרם מושלםם
מראש אני מזהירה שהתמונות לא פוטוגניות אבל אלוהים ישמור איזה טעים זה מטורףףף
המתכון עכשיו עלה לבלוג ותכף מעלה לסטורי לינק
.
#תפוחאדמה 
#תפוחאדמהמוקרם 
#תפוחאדמהמדורה 
#תפוחאדמהמוקרםברוטבשמנתופטריות😍
מאוחר מידי למתכון?? תשמרו ות מאוחר מידי למתכון?? תשמרו ותכינו כי הן מטריפות. 
 הכנתי אותן בעיצוב מדליק שכבר הכנתי לפני כמה שנים ועד היום מלאאא מכינים אותן. 
הפעם הלכתי על שיטת הלחמניות המקולחות ואת הרצועה המלופפת טבלתי גם בשומשום. 
יצאו לחמניות מוששש מוש
המתכון ממש עכשיו עלה לבלוג ותכף אשים לינק בסטורי אז בואו לשם
.
.
#לחמניות 
#לחמניותעננים 
#לחמניותלשבת
אמאל׳הההה אני בטרפת רוטב כו אמאל׳הההה אני בטרפת רוטב כוסברה השבוע🫢🫢
אז הנה מתכון היסטרי ( נשבעת, אפילו שאני אומרת את זה על כל המתכונים שלי😂😂)
והוא כבר בבלוג ותכף בסטורי 
.
#פסטה 
#פסטהירוקה 
#pastalover 
#pastapasta
העם החליט סביח מפורק 😋😋
תשמרו את המתכון כי זה להיט לאירוח.  תשרפו חצילים, תרסקו עגבניות, תכינו טחינה, ביצה קשה, רוטב כוסברה ושום קונפי ופשוט תציירו על הצלחת. 
שאלתי בסטורי איזה מתכון תרצו שיעלה קודם פסטה מטורפת עם רוטב כוסברה אוווו סביח מפורק עם רוטב כוסברה וחברים ואתם בחרתם אותו ובצדק למרות שהפסטה הורסת וגם היא תעלה מחר. 
המתכון עלה עכשיו לבלוג 
תכתבו בגוגל סלט סביח צבעוני מפורק הלוחשת לאוכל
תכף מעלה לינק לסטורי
.
#חצילים 
#סביח 
#סביחמפורק 
#סביחבפיתה 
#טחינהגולמית
רוטב כוסברה פיקנטי או חריף , רוטב כוסברה פיקנטי או חריף , אתם תבחרו את מידת החריפות אבל הוא טעיםםםםם ככה סתם והוא טעים עם בשר, עם דגים, עוף, בעגבניות של הג׳חנון בשבת ובכלל טעיםםםם
הכנתי איתו כמה מתכונים שיעלו השבוע ובינתיים לכו להכין אותו בכלום עבודה
 המתכון עכשיו בבלוג ותכף שמה לינק בסטורי
תכתבו בגוגל רוטב כוסברה הלוחשת לאוכל 
.
#כוסברה 
#רוטב 
#שום
עוגה לשמור ולהכין! פס גבינה עוגה לשמור ולהכין! פס גבינה שהכנתי בספונטניות  ויצאה מושלמת,  כמו ענן גבינתי טעים במיוחד 
אתם אנשים של עוגת גבינה אפוייה או קרה?? גילוי נאות- אני מכורה לעוגות גבינה קרות
המתכון עלה עכשיו לבלוג ותכף יעלה לינק לסטורי
.
.
#עוגתגבינה 
#עוגתגבינהאפויה 
#עוגתגבינהמושלמת 
#cheescake 
#cheescakefactory 
#cheescakes
זאת השעה שלי ביום ואף אחד לא זאת השעה שלי ביום ואף אחד לא ייקח לי אותה🙄
אני מכינה במקינטה קפה טובבב ממש ומקפיאה בתבנית קרח. את הגלידה פיסטוק שלי אני מכינה לבד כמובן וכן, יש מזמן מתכון בבלוג, המים השקופים זה סימפל סירופ( מי סוכר ביחס של אחד לאחד מים וסוכר) וחלב עד הסוף. 
נשבעת שזה מעדן מטורף ואם זה לא היה משמין הייתי שותה כל היום אבל מסתפקת בפעם ביום בשעה ארבע בדיוק 
.
#קפהקר 
#coldcoffee 
#coldcoffeelover 
#coldcoffeelove 
#coldcoffeewithicecream 
#coldcoffeerecipe 
#קפהקרעםגלידה
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס