יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
חלה לשבת עם בצק מקדים
ראשי » חלות מעוצבות » חלה לשבת עם בצק מקדים

חלה לשבת עם בצק מקדים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בינואר 2014 68 תגובות

חלה לשבת עם בצק מקדים. עד שלא תכינו פעם אחת את החלה הזו עם הבצק המקדים, לא תבינו את ההבדלים בינה לבין האחרת שמכינים ללא בצק מקדים. מרקם כל כך שונה שאתם חייבים להכין כדי להבין

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

האמת היא שאני לא כל כך בנוייה להכנת דברים עם שלבים מוקדמים, אני מאוד ספונטנית במטבח. נכנסת יום שישי בבוקר ובין מה שתכננתי בהתחלה לבין התוצאה הסופית בדרך כלל אין קשר. תמיד נראה לי שהאוכל לא יספיק אז אני מכינה עוד משהו וכיוון שהפייבוריטים שלי זה קינוחים ועוגות אז אני מכינה מגוון של עוגות, עוגיות וקינוחים – שיהיה. יש דברים בסיסיים כמו דג מרוקאי ולחם בית שחייבים להיות על השולחן ביום שישי בערב, כל השאר יכול להיות מגוון. אז כיוון שכל יום שישי אני אופה חלות, ואני חייבת לגוון אז כל פעם אני מאלתרת לי מתכון אחר, עושה נסיונות- עם ביצים, בלי ביצים, עם שמן, בלי שמן (כן ממש בלי טיפת שמן), התפחה ראשונה ארוכה או קצרה מאוד, בקיצור כבר ניסיתי הכל וחייבת לציין שתמיד יוצא מוצלח וטעים, עם מרקמים שונים אבל טעים. אבל, רק לפני מספר שבועות החלטתי לנסות להכין לחם עם בצק מקדים(פוליש). חשבתי לעצמי "מה זה כבר יכול להוסיף"?  לא חשבתי שזה כל כך משמעותי וטעיתי בגדול!!! המרקם של הלחם שיוצא כשמכינים את הפוליש הוא אחר ושונה לגמרי מהלחם ה"רגיל" שאני מכינה בדרך כלל. אוורירי יותר, מלא יותר, רך במידה המדוייקת, משהו אחר לחלוטין! אז כן, צריך להכין יום לפני את הפוליש אבל זה לוקח בדיוק שנייה וחצי אז גם לי שאני לא אוהבת הכנות מוקדמות זה לא כזה נורא ואני ממש לא מוותרת על זה היום. הייתי חייבת את כל ההקדמה הזו לאנשים כמוני שלא חושבים שזה כזה משמעותי – אתם חייבים לנסות. המתכון שלי ללחם הוא תמיד אותו בסיס שאני מכינה כבר שנים, השינוי היחיד הוא הפוליש שהוספתי לכל התהליך.


חלה מארבע רצועות


חלה שהרכבתי משש חליות קטנות מארבע רצועות ועוד אחת שגלגלתי סביב עצמה כדי לקבל עגולה למרכז.
משקל כל רצועה לחליות הקטנות – 50 גרם.


בצק מקדים שיתווסף לבצק החלות


חלה לשבת עם בצק מקדים

מצרכים ל- 2 חלות ענקיות או 3 גדולות

לבצק מקדים (פוליש) בחורף – להכין יום לפני . בקייץ – מספיקות 4-5 שעות

  • ½1 כוסות קמח (210 גרם)
  • 1 כוס מים מהברז (240 גרם)
  • ¼ כפית שמרים יבשים (1.25 גרם)

מצרכים לחלות

  • כל הבצק המקדים שהכנו מראש
  • 3/4 כוס מים (190 מ"ל)
  • 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
  • 2 ביצים גדולות
  • 6 כפות סוכר (60 גרם)
  • ½ כוס שמן (100 גרם)
  • 800 גרם קמח (אם השתמשתם לבצק המקדים מחבילת קמח חדשה אז לשים את יתרת הקמח)
  • 1.5 כפות מלח (30 גרם)

אופן הכנת החלות

שמים בקערת המיקסר את הבצק מקדים, מים ושמרים ומערבבים. מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש. תוך כדי לישה איטית במיקסר מוסיפים בהדרגה את הקמח וגם את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות רצוף. בסוף הלישה הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק. משמנים קלות קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים קלות גם את הבצק, מכסים בניילון נצמד או בשקית גדולה ומתפיחים במקום חמים כשעתיים. (בחורף אני משכיבה את הבצק לישון מתחת לפוך).

אחרי שעתיים מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם ומעצבים לכדורים חלקים. מכסים עם ניילון ומשאירים למנוחה של 15-20 דקות. יוצרים רצועות וקולעים חלות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה עד שהחלות מכפילות את הנפח. בחורף זה עשוי לקחת גם שעה וחצי ויותר.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב סטטי. מורחים ביצה, מפזרים שומשום או קצח או פרג ואופים כ – 40 דקות או עד שהחלות שחומות ויפות.  מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת צינון.

ניתן להקפיא את החלות למשך שבועיים.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות שמונה
    לחמניות קשר שמונה רכות במיוחד
  • סלט חצילים בטחינה
    סלט חצילים בטחינה שהוא כמו ציור על הצלחת
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
חלה לשבת חלה עם בצק מקדים חלות לשבת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

68 תגובות

  1. ספיר הגב 30 בינואר 2025 בשעה 10:27

    שלום,
    אני מעוניינת להכין ללא ביצים.
    האם יהיה שינוי בשאר הכמויות והמרכיבים אם אכין ללא ביצים ?
    תודה מראש, ושבת שלום!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בינואר 2025 בשעה 15:05

      יש מתכון בלי ביצים:
      https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%97%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%a6%d7%91%d7%95%d7%aa/%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-%d7%91%d7%a6%d7%a7-%d7%9e%d7%a7%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%aa/

  2. בת עמי הגב 10 בינואר 2024 בשעה 12:07

    היי יהודית
    תודה על המתכונים המעולים.
    שווה לנסות אם אין לי מיקסר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בינואר 2024 בשעה 18:40

      בהחלט. פעם לא היו מיקסרים והכינו ידנית. פשוט ללוש אותו זמן בדיוק

  3. חנה הגב 27 באפריל 2023 בשעה 17:01

    משום מה,אחרי שאני אוכלת חלות שהכנתי בבית- אני סובלת מגזים בבטן.
    מה הגורם?
    איך להמנע מזה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באפריל 2023 בשעה 18:28

      גזים? אין לי מושג למה

      • סימה הגב 3 בדצמבר 2023 בשעה 14:39

        גזים בבטן נובעים מהשמרים, הם גם נותנים תחושת כבדות כשאוכלים לחם עם הרבה שמרים

  4. אוסנת הגב 11 באוקטובר 2022 בשעה 19:38

    אם אכניס את הפוליש למקרר, האם צריך לחכות שיגיע לטמפ החדר כאשר צריכה להשתמש בו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באוקטובר 2022 בשעה 19:39

      כן

      • אוסנת הגב 11 באוקטובר 2022 בשעה 22:25

        תודה רבה על הכל וגם על התשובות המהירות (מכורה לאתר שלך!) וחג שמח

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2022 בשעה 8:20

          באהבה וחג שמייח ♥

  5. אוסנת הגב 11 באוקטובר 2022 בשעה 18:20

    קודם כל תודה… אחרי שהלהבת אותי (ויצא הכי מוצלח) לחם מבצק קיפולים עכשיו אני רואה את הפוליש :)שאלה: מה היחס בין הפוליש לבצק הבסיסי? כלומר למידה ואני זקוקה לכמויות אחרות? ראיתי שאצל הנחתום זה היה חמישית מכמות הקמח (כלומר הוא שם 300 ג' קמח בפוליש על 600 בבצק) ואת שמה 200 בפוליש על 800 בבצק… האם יש איזשהו כלל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באוקטובר 2022 בשעה 18:40

      שמחה שאהבת.
      מניחה שיש כללים אבל אני הכנתי אינטואיטיבית וזה יוצא מושלם

      • אוסנת הגב 11 באוקטובר 2022 בשעה 19:39

        תודה רבה ממש

  6. sarale הגב 16 באפריל 2021 בשעה 16:49

    הי הלוחשת לאוכל….
    רציתי לשתף שיצאו חלות מדהימות ממש מקמח כוסמין לבן (היה צריך להוסיף עוד מים) הן יצאו במשקל נוצה…שזה מדהים כמה שהן תפחו!
    אני אפיתי בחום של 200/ 240 כדי לקבל קריספי מבחוץ ורך מפנים.
    תודה על מתכון נפלא הכי טוב ממה שאני מכירה ומכירה הרבה…
    תודה ענקית!
    שבת שלום!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:14

      איזה כייף לשמוע שרל'ה
      תודהה

  7. תמר הגב 12 באוקטובר 2020 בשעה 2:12

    היי, נראה מעולה מתה להכין!!
    אני תמיד מכינה חלות משתי קילו בשביל הפרדת חלה אז אני מכפילה את הכמויות המתכון. רציתי לשאול לגבי הפוליש, אם גם אותו צריך להכפיל את הכמויות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2020 בשעה 8:14

      היי תמר,
      עקרונית לא חובה להכפיל את הפוליש. את יכולה להכין כמות אחת אבל למען הסדר הטוב ושלא יהיו לך פקשושים עם כמות המים בבצק עצמו אני ממליצה להכפיל.

  8. סמדר הגב 9 באוקטובר 2020 בשעה 21:06

    יצאה לי החלה המושלמת בעולם. תודה רבה❤

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוקטובר 2020 בשעה 9:12

      איזה כייף לשמוע סמדר.
      תודה שחזרת לעדכן
      חג שמח

  9. נטלי הגב 11 בדצמבר 2019 בשעה 23:08

    אם אני רוצה לעשות 2 קילו קמח מה הכמויות של הבצק המקדים? ומה לגבי יתר הכמויות של המצרכים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בדצמבר 2019 בשעה 18:53

      היי נטלי,
      מכפילים את כל הכמויות

  10. טלי הגב 23 בספטמבר 2019 בשעה 0:07

    מתנצלת. כנראה הייתי צריכה לרענן שוב את הדף. רואה את התשובה. תודה!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2019 בשעה 0:12

      הכל בסדר טלי

  11. טלי הגב 23 בספטמבר 2019 בשעה 0:06

    היי שלחתי שאלה… למה לא רואים ואין תשובה…

  12. טלי הגב 22 בספטמבר 2019 בשעה 14:41

    היי. כבר שנים מכינה חלות לשבת ועדיין לא מאושרת מהתוצאה… אולי עכשיו הגיע הרגע…
    שאלונת.. אני יכולה להכין את הבצק מקדים בחמישי אחרי צהרים… אחרי 5 שעות להכין את הבצק, להתפיח לילה במקרר ולאפות השישי. אפשרי??
    אגב. הבנתי נכון שהבצק מקדים לא נכנס למקרר לא בקיץ ולא בחורף??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2019 בשעה 15:44

      היי טלי, אני בטוחה שאם תכיני את הלחם הזה תהיי מרוצה מאוד.
      אני מכינה בקייץ מאוחר בלילה את הבצק המקדים ומשאירה בחוץ. לא קורה כלום. בחורף אני מכינה מוקדם יותר. אפשר להכין את הבצק ולהתפיח במקרר אבל למחרת תוציאי מהמקרר ותתני לו לחזור לטמפרטורת החדר לפני שאת ממשיכה לעבוד איתו. בגדול זה לא מקצר תהליכים. אם מכינים ישר מהמקרר הבצק יוצא פחות רך ואוורירי.

  13. אלעד הגב 21 ביולי 2019 בשעה 14:22

    בדר"כ אני לא רושם תגובות אבל אישתי הכינה ביום שישי האחרון את החלה עם הבצק מקדים, יצא פשוט מדהים, אוורירי וטעים.
    תודה, מתכון מעולה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2019 בשעה 16:38

      תודה רבה אלעד ואיזה כייף שרשמת תגובה. זה מחזק אותי שהמתכונים טובים.

  14. שרה הגב 18 במאי 2019 בשעה 23:53

    מבקשת להצטרף לקבוצה
    ת ו ד ה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 במאי 2019 בשעה 17:54

      היי שרה. את צריכה לבקש בפייסבוק

  15. moka הגב 11 במרץ 2019 בשעה 8:15

    תודה. נראה נפלא. האם ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר?
    ואם כן, כמה זמן ניתן לשמור ואיך ממשיכים בהכנה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במרץ 2019 בשעה 13:06

      היי מוקה,
      תודה רבה. אפשר להכין בצק ולהתפיח לילה במקרר. למחרת להוציא לשעה מהמקרר ולהמשיך רגיל

  16. לינוי הגב 21 בינואר 2019 בשעה 23:37

    היי יהודית ,נשמע מתכון מעולה , אשמח לדעת לגבי הפוליש האם ניתן להכין כמה ימים לפני כן והאם זה דורש טיפול יום יומי כמו מחמצת ולאחר 12 שעות בחוץ לשים במקרר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2019 בשעה 7:12

      היי לינוי. זה לא מחמצת. מכינים כמה שעות לפני ממש כמו שכתוב במתכון.

  17. לוי צביה הגב 23 באוקטובר 2018 בשעה 17:41

    היי יהודית! הכנתי לחמניות שיצאו כל כך טעימות!!!!!!!!!!! כל כך רכות מבפנים!!!!!!!!! וקריספיות בחוץ!!!!!!!!!!!!!! רציתי לשאול באם אפשר לערבב עם קמח כוסמין או מלא? תבורכי ותודה !!!!!!!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2018 בשעה 19:41

      איזה כייף לשמוע. תודהה צבייה. אפשר להחליף חלק בקמח כוסמין. אין בעייה

      • מירי הגב 28 באוקטובר 2018 בשעה 9:46

        היי יהודית המקסימה!
        אני רוצה להכין לחמניות עם קמח 80% כוסמין.האם המתכון הזה מתאים?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוקטובר 2018 בשעה 17:57

          היי מירי. אין בעייה להכין עם 80% כוסמין

  18. ארני הגב 19 באוקטובר 2018 בשעה 11:28

    שלום לך
    תודה על המתכון
    אף פעם לא הכנתי חלה ומאוד רוצה לנסות
    אם ארצה להכין חצי מהכמות, גם את הפוליש צריך לחלק ?
    וכמה שמרים היית שמה בפוליש לחצי כמות
    תודה
    סופשבוע נעים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2018 בשעה 16:51

      היי ארני. פשוט תחלקי הכל לחצי

    • ניצן הגב 16 באפריל 2021 בשעה 2:01

      היי נראה מדהים ברמה גבוהה ביותר..שאלה קטנה.. בכל פעם שאני עושה בצק עם ביצים בתוכו זה טעים מאוד באותו יום ויום למחרת יש למאפה ריח לוואי של ביצים..לכן בדרך כלל אני מעדיפה בצקים שמבוססים על מים..מה הסיבה ואיך אפשר למנוע זאת? תודה רבה:)

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2021 בשעה 12:14

        היי ניצן,
        אני משתמשת בביצי משק טריות ואין שום ריח של ביצים. את לא חייבת לשים ביצים. אפשר בלי

  19. דורית הגב 23 ביולי 2018 בשעה 16:46

    החלות נראות מעולות!! ניסיתי להכין את הפוליש וכמות המיים לא נראית מספיקה. הוספתי מעט. האם המרקם של הפוליש הוא בצקי או נוזלי? כמו כן, האם ניתן לאפות בטורבו? תודה רבה, דורית.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2018 בשעה 16:54

      היי דורית. הפוליש בצקי דביק מעט. זה בסדר אם הוספת מים. לפעמים מזג האויר וסוג הקמח עושים את ההבדל. אין צורך בטורבו כי זה רק מייבש את המאפים

      • דורית הגב 23 ביולי 2018 בשעה 23:36

        תודה רבה!!!

  20. תמר שי הגב 8 ביולי 2018 בשעה 9:23

    מבקשת לקבל מתכונים למייל או להצטרף לקבוצה אם יש כזו. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביולי 2018 בשעה 15:18

      היי תמר. אני אכניס את המייל שלך ותוכלי לקבל התראות כשאני מעלה מתכון ויש לי בפייסהוק קבוצה שנקראת הלוחשת לאוכל. את מוזמנת להצטרף אליה בכייף

  21. קרן אגם הגב 12 במאי 2017 בשעה 13:03

    יהודית האלופה, חייבת לנסות עם הבצק המקדים.
    החלות שלך נראות מדהימות.
    שבת שלום אהובה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במאי 2017 בשעה 19:12

      תודההה קרן המהממת!! את חייבת לנסות. הבצק המקדים עושה פלאים לחלות. שבת שלום אהובית ♥ ♥

      • שולמית הגב 24 בספטמבר 2023 בשעה 0:31

        הבצק המקדים מתאים גם לבצק ללחמניות?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2023 בשעה 7:14

          כל בצק של חלות מתאים גם ללחמניות

  22. דורית הגב 11 במאי 2017 בשעה 21:50

    נראה מצויין!!
    האם ניתן ללוש במקום מיקסר? ( המיקסר שלי לא מיועד לקילו קמח)
    תודה
    דורית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2017 בשעה 21:56

      בהחלט שכן

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במאי 2017 בשעה 22:11

      אפשר ידנית

  23. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בספטמבר 2016 בשעה 9:43

    בהחלט אפשר. 50 גרם לכל קילו קמח

  24. אנונימי הגב 14 בספטמבר 2016 בשעה 17:26

    אפשר להחליף את השמרים היבשים בטריים?

  25. יהודית אביב הגב 4 באוגוסט 2016 בשעה 21:04

    שבת שלום אהובה

  26. Dafna shamir הגב 22 ביולי 2016 בשעה 14:15

    עדיף מאוחר מאשר אף פעם! שבת שלום יקירה!

  27. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2016 בשעה 4:42

    היי דפנה . סליחה שלא הגבתי. לא ראיתי את תגובתך. אני שמחה מאודדד שאהבת.

  28. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2016 בשעה 4:42

    היי דפנה . סליחה שלא הגבתי. לא ראיתי את תגובתך. אני שמחה מאודדד שאהבת.

  29. Dafna shamir הגב 12 בינואר 2016 בשעה 18:37

    הי יהודית – יצא מדהים!!!! החלות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, פשוט מתכון מעולה! הבטחתי לנכדה שלי בגדרה שאכין לה כשאגיע לביקור (אולי את זוכרת אותי – אני גרה בארה"ב אבל עוקבת אחרי המתכונים שלך שנים – את אלופה!!!!!)

  30. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בדצמבר 2015 בשעה 16:24

    היי. אני שמחה לשמוע שיצא מוצלח. אני לא מוסיפה כלום. הצבע העמוק זה הביצים שיש במתכון וזמן אפייה מספיק

  31. yosi bon הגב 31 בדצמבר 2015 בשעה 16:23

    יהודית יקרה. ניסיתי את המתכון יצא נהדר…. תודה!!
    לגבי ההברשה למעלה :מה את מוסיפה לביצה שיוצא לך צבע כזה שחום ומבריק?

  32. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 11:07

    תודה אשמח לראות

    • שילי הגב 21 בנובמבר 2024 בשעה 11:56

      היי רציתי להגיד קודם שאני מאוהבת במתכונים שלך
      שאלה הכנתי את הפוליסה עכשיו )12 בצהריים) ואני מעוניינת לאפות מחר בבוקר
      האם זה יותר מידיי שעות או שעדיין אפשר לאפות? ואם כן אז להשאיר בחוץ או במקרר
      תודה רבה

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בנובמבר 2024 בשעה 16:04

        היי שילי תודה רבה רבה ♥
        זה יותר מידי שעות. תכניסי למקרר ותוציאי מחר בבוקר

  33. dafdaf הגב 25 באוקטובר 2015 בשעה 5:54

    יפהפה! אנסה בהזדמנות הראשונה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס