חלה מתוקה עם צימוקים (פרווה). עוד חלה שתתאים בדיוק לראש השנה, היא חגיגית וטעימה במיוחד. הכנתי אותה בשיטת התלישה כך שאין צורך לפרוס אלא לתלוש
עוד חלה מתוקה נוספה לארסנל החלות המתוקות שלי. שנה שעברה הכנתי את זו שהכתה גלים ברשת וקיבלתי עשרות תמונות שלה במהלך החג. השנה הכנתי את המהממת הזו שגם היא עשתה רושם על לא מעט אנשים גם בפייסבוק ובעיקר באינסטגרם וזה המקום להזמין אותכם לעקוב אחריי גם שם.
לפני כמה חודשים, או ליתר דיוק בפברואר, ביקרנו נוביק ואני באמסטרדם המדהימה. אחד הדברים שנוביק הכי אהב זה את הלחמניות ההולנדיות שהיו בארוחת הבוקר. למעשה אלו לחמניות מתוקות עם צימוקים אבל נוביק התאהב בהם והבטחתי לו שאנסה לשחזר את הטעם. האמת, שבעיני הן לא היו כאלה טעימות…רק חביבות אבל אם נוביק אהב אז אני מתייצבת ומכינה.
אז הכנתי בצק מתוק. מחצי הכנתי את החלה המהממת הזו ומהחצי השני הכנתי לחמניות. את החלה הכנתי בשיטת התלישה כך שלמעשה אין צורך לפרוס אותה כי היא כבר פרוסה. כל מה שצריך זה לתלוש ולאכול. החלה והלחמניות האלה יוצאים במרקם מטורף של עננים רכים וממש אי אפשר להפסיק לטעום אותם.
הבצק אחרי תפיחה
מרדדים את הבצק למלבן דק וגדול
חותכים את המלבן לחמישה מלבנים צרים
מניחים את המלבנים אחד על השני ומקבלים 5 שכבות בצק ומלבן אחד ארוך
חותכים את המלבן לריבועים בערך בגודל של 8 ס"מ
מניחים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה
אחרי תפיחה של כשעה
ואלו הלחמניות
חלה מתוקה עם צימוקים (פרווה)
לפני שמתחילים
- החלה/לחמניות הן פרווה ולכן מתאימות לשולחן החג.
- אם רוצים שהן יתאימו לארוחה עצמה, מפחיתים את כמות הסוכר לחצי כוס ולא מורחים בסירופ סוכר.
- חשוב מאוד להשתמש בקמח איכותי. אני משתמשת תמיד בקמח רב תכליתי של סוגת (זו לאאא פרסומת. הוא באמת הכי טוב).
- אפשר להכין את החלה/לחמניות ולהקפיא אחרי האפייה. אחרי ההפשרה לחמם מעט בתנור ולמרוח סירופ סוכר.
- בכל המתכונים שלי אני משתמש בכוסות מדידה אוניברסליים. ממליצה לקנות סט שיהיה לכם וכך נהיה מתואמים על הגרם עם הכמויות.
- החלה נשארת טעימה אפילו שלושה ימים אם היא מכוסה היטב. נשארה לכם חלה ולא בא לכם לזרוק? יופי! תכינו את ה – bread puding המדהים הזה.
מצרכים לכמות של חלה אחת בקוטר 26 ס"מ ועוד 12 לחמניות במשקל 80 גרם כל אחת
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות
- ½ כוס שמן
- ¾1 כוסות מים
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כוס צימוקים בהירים + מים רתוחים להשרייה
למריחה ולפיזור: ביצה טרופה וסוכר גבישי
- ¾ כוס מים
- 1 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
- משרים את הצימוקים חצי שעה במים רותחים. מסננים את המים וסוחטים את הצימוקים.
- שמים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומערבבים.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן ולשים על מהירות נמוכה.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 7 דקות לבצק רך וגמיש.
- מוסיפים את המלח והצימוקים ולשים עוד 3 דקות עד שהצימוקים נטמעים היטב בבצק.
- עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הבצק כשהוא בתוך קערת המיקסר ומתפיחים חצי שעה.
- לשים שוב את הבצק 2-3 דקות ומעבירים לקערה גדולה משומנת קלות. מכסים בשקית או ניילון נצמד ומתפיחים שעה- שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את הנפח.
- משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- להכנת חלה נתלשת: מרדדים עם מערוך את הבצק לעלה דק וגדול. חותכים לחמישה חלקים. מניחים את החלקים אחד על השני. מתקבל מלבן ארוך משכבות הבצק. חותכים את המלבן לריבועים בגודל של כ- 8 ס"מ ומניחים בתבנית משומנת ברווחים קלים כשהצד החתוך כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים 40-60 דקות עד שהבצק ממלא את התבנית.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
- להכנת לחמניות: מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים במשקל 80 גרם ומכדררים לכדור חלק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 4 ס"מ. מתפיחים שעה.
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים את החלה כ- 30 דקות. את הלחמניות אופים כ- 20 דקות או עד שהן זהובות ונראות מוכנות.
- מכינים סירופ סוכר: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד 5 – 6 דקות ומוסיפים מיץ לימון. ממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך מעט ומורחים על החלה כשהיא יוצאת מהתנור.
בוקר טוב יהודית,
האם אפשר להכין חלה קלועה עם הבצק?
בהחלט
האם אפשר להחליף השמן בחמאה וכמה?
היי רינה,
בחלה אפשר להחליף שמן בחמאה. את יכולה לשים 100-120 גרם חמאה רכה (לא מומסת) אחרי לישה של 5-6 דקות. תטמיעי את החמאה בבצק ואם הוא דביק שימי במקרר לתפיחה
הי,האם אפשר להכין עם קמח מלא?
תודה
היי ציפי,
אני לא ממליצה רק על קמח מלא. אולי לערבב חצי חצי
חג שמח
אפשר עם צימוקים כהים?
היי נעמה, אין שום בעייה
היי, תודה על המתכון 🙂 רציתי לשאול אם אני רוצה להוסיף אגוזים, כמה להוסיף (והאם להפחית בצימוקים?) והאם צריך לקלות אותם לפני? תודה רבה, מורן
היי מורן,
אפשר בהחלט. את יכולה במקום חלק מהצימוקים ואת יכולה בנוסף. את יכולה להוסיף 1/2-3/4 כוס. לגבי הקלייה. תלוי איזה אגוזים את רוצה לשים. אגוזי מלך לא קולים. פקאנים ולוז אפשר לקלות. לשיקולך וטעמך האישי
הי, איך אפשר לעצב לתבנית אנגליש קייק שיצא מיוחד? אםשרי לעצב כבורג? או עדיף משהוא אחר
את יכולה לגלגל לרולדה ולחתוך לשושנים
Se pyeden preparar un dia antes y gornearlas el mismo dia?
Saludos afectuosos desde argentina
It is possible. Prepare the dough, let it rise for an hour and put it in the fridge. Before working with the dough, bring it to room temperature and continue as normal.
יאמי ניראה מצויין אני הולכת להכין
תודהה חני. עדכני איך יצא