לאפה מושלמת על מחבת. מחומרים הכי בסיסיים ומינימום עבודה מקבלים את הלאפה הכי טעימה שתכינו. תכניסו לתוכה או תניחו עליה כל דבר שמתחשק לכם, החל משווארמה ועד סלט סביח
אין יותר פשוט וטעים מאשר להכין את הלאפות האלה שבקלות מכינים על מחבת. בצק כל כך פשוט וקל והפיתות יוצאות טעימות בטירוף וממכרות. האמת שאני מכינה אותן כבר שנים, אבל מעולם לא העליתי לבלוג. תקופת הקורונה פינתה לי מלא זמן להכנה של כל מיני דברים שבדרך כלל הייתי מכינה לארוחת ערב ואז צילומים לא באים בחשבון. חודשיים בבית ומזג אוויר מושלם לצילומים והנה התוצאה.
לאפה על מחבת
לפני שמתחילים
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- את הלאפות אופים על מחבת גדולה. הלהבה חייבת להיות מאוד גבוהה אחרת הן עלולות להתייבש. האפייה היא בערך 30 שניות מכל צד ומכניסים מייד לשקית כדי שהלאפה תישאר רכה וגמישה.
- אני אופה את הלאפות על מחבת ענקית של מגנוס שיש לי שמידי פעם היא בהנחה של 15% עם קוד הקופון שלי – yehudit15. המחבת בקוטר 40 ס"מ והיא מעולה גם לקרפים, גם לפנקייקים, למופלטה, פיתות ועוד.
- הטריק שלי לבצק מהיר הכנה זה שימוש במים חמימים בבצק שמזרז את התפיחה. אותו טריק בדיוק של הפיצה מהירת ההכנה שלי.
- הכמות פה היא ל – 4 פיתות די גדולות. אני מאוד ממליצה להכפיל כמויות כי זה מתחסל בשנייה.
- כאן הנחתי על הלאפה סלט סביח טעים בטירוף בגרסה שלי.
מצרכים ל – 4 פיתות בקוטר של כ – 25-30 ס”מ
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס מים חמימים (קצת יותר חמים מפושרים)
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף שמן זית – לשימון הבצק לאחר ההכנה
אופן הכנה
שמים בקערה קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מים תוך כדי לישה ידנית (אפשר גם במיקסר). מוסיפים מלח ולשים 5-6 דקות. הבצק דביק וזה בסדר. לקראת סוף הלישה מקמחים מעט את הבצק ולשים לבצק חלק. מניחים בקערה, מורחים במעט שמן זית, מכסים עם ניילון ושמים למנוחה של חצי שעה.
אחרי חצי שעה מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. ומניחים למנוחה של 10 דקות. בשלב הזה זמן מנוחה עושה טוב לבצק והוא יתמסר לנו בקלות.
מחממים מחבת על הלהבה הכי גבוהה בגז למשך כמה דקות, שתהיה לוהטת.
מקמחים משטח עבודה וגם את כדור הבצק ומרדדים אותו לעלה דק. מניחים על המחבת הלוהטת ואופים בערך 30-45 שניות צד ראשון עד שהוא מזהיב והופכים. אופים צד שני עוד כחצי דקה ומעבירים מייד לשקית ניילון. מכינים כך את כל הפיתות.
הפיתות נשמרות טריות למשך כמה שעות טובות.
אפשר להקפיא מייד אחרי שמכינים ולהפשיר במיקרוגל.
הלאפות יצאו מדהימות! נטרפו במקום!
הכנתי גם מקמח חיטה וגם מכוסמין 80% (לכוסמין היה צריך להוסיף מעט קמח)
טיפ: כדי לשמור על צורת הלאפה – שטחתי על ניר אפיה משומן והפכתי למחבת – יצא מושלם!
נהדרת
ואוו ואוו וואו
פשוט מושלם
טרפתי את הלאפות, הרבה יותר טעים מהמאפיה!!!
(טיפ קטן שעזר לי שיצאו ממש דק – במקום לקמח ולרדד, פשוט מתחתי אותם עם היד דק דק, ואז המשכתי למתוח כשהלאפה פרוסה על מגבת והפכתי ישירות למחבת (כמו שעושים עם כרית לטאבון)
המתכון הראשון שלי מהבלוג ויצא כ"כ מושלם, אני בטוח אמצא כאן עוד דברים טובים…
תודה רבה
טיפ מעולה. האמת שממש בא לי להשיג כרית ללאפות. ובלי קשר מעולה לעשות מה שעובד הכי טוב לכל אחד
תקשיבי יצא נדיר!!!
הייתי חייבת להגיב, כדי לחזק את ידייך לתת מתכונים טובים ומדוייקים שאת מכינה ויוצא טוב.
מפיצה לחברים.
תודה לך!!
תודה רבה רבה ♥
אשמח לדעת אם אפשר להכין מהלילה וןלהקפיא או התפחת בצק ללילה
אפשר להתפיח לילה במקרר
הבצק יצא ממש דביק ולא יצא לי טוב 🙁
הבצק יבש או התוצאה??
היי האם אפשר להכין בטאבון? רוצה להכין עכשיו…
זה לא בצק שמתאים לטאבון אבל את יכולה לנסות
היי האם אפשר להכין מכאבים? רוצה להכין עכשיו…
היי יהודית
אין ברשותי כרגע כוס אוניברסלית,תוכלי בבקשה לתת לי מקבילה לה בחד"פ חם?
כנ"ל לגבי ה 20 גר' שמן…קראתי את התגובות למתכון וממש בא לי…
תודה
מצטערת. אין לי כמויות בכוסות חד פעמיות ממליצה מאוד לקנות כוסות מדידה ויותר חשוב משקל
יצא משגע. טעים ופשוט להכנה. גם יום אחרי עבר חימום קל במיקרוגל והיה נהדר
כייף לשמוע 🙂
הכי מוצלח שאי פעם הכנתי!
תודה רבה רבה!
כולם היו מרוצים, שבעים ומאושרים.
איזה כייףףף לשמוע
כמה זמן לפני ההגשה ניתן להכין את הפיתות ?
כמו כל בצק שמרים, זה הכי טעים באותו רגע אבל אפשר להכין מראש ולהקפיא. בכל מקרה הן נשארות טריות במשך כל היום רק כשזה חם זה הכי טעים ממש כמו כל פיתה
מתכון לגזור ולשמור.
יצא מושלם.
איזה כייף תודההה
רלוונטי להכין בסיר גריל חשמלי? תודה
היי מיכל
לא מתאים במקרה הזה וגם יותר מסורבל
תודה על המתכון.
יצא טעים מאוד אבל יצאו לי קצת עבים, גם כשרידדתי דק מאוד זה תפח על המחבת. מה עושים?
השאלה באיזה גודל של מחבת הכנת אותן??
עם איזה כןס מדידה לעשות של שתיה חמה או קרה?
כוס מדידה אוניברסלית! לא כוס חד פעמית חמה ולא קרה! כל המתכונים שלי זה עם כוסות מדידה אוניברסליים ומשקל
כוס חד פעמית זה 220 מיליליטר, כוס מדידה אוניברסלית, זה 240 מילימטר. אני מניח שזה יעבוד אם תוסיפי כף קמח
למה לעבוד עם כוסות חד פעמיות?? מה הבעייה לקנות כוסות מדידה או משקל ולעבוד מדוייק. כבר מכינים בצק ומתאמצים, אז למה לקחת סיכונים שלא יצליח בדיוק?
בס"ד.
בע"ה אני מאוד רוצה להכין ליום העצמאות.
השאלה אם אפשר להכין יום לפני, להקפיא ואז להפשיר על המנגל או ככה מהשמש?
או שחובה מיקרוגל?
תודה רבה!!!
על המנגל זה יתייבש לך. פשוט להוציא מהמקפיא ולהפשיר
המתכון הכי קל והכי מושלםםםםםםם
הייתי בטוחה שבעלי יאכל 2 וישבע אבל….אני פתאום קולטת אותו אוכל אותם לבד בלי כלום"אמאלה עננים" זה מה שהוא אמר!!!!!!
יווו איזה כייף לשמוע. אצלי קבוע
לפי איזה כוס
תמיד כוס מדידה אוניברסלית
מאיפה מביאים מחבת כזו גדולה?
היי מירון,
זה מולטישף שפירקתי לו את הגוף חימום
ניסיתי אין ספור מתכוני לאפות ופעם ראשונה שיצא לי ככ טעים ומקורי..לא עברו יומיים מהפעם הראשונה שניסתי את הכמות המדוייקת וכבר הכנתי פעם שניה והפעם לאור ההצלחה בכמות כפולה
תודה רבה!
איזה כייף לשמוע רננה
הכנתי עכשיו ויצא מדהים, לאפה אמיתית וממש קל.. תודה
איזה כייף לשמוע
שיחקת אותה. הכנתי עכשו שתי נגלות של כפול דהחינו ארבע כוסות קמח. מטורף. ריח משגע מאקם מצוין. לא הייתי מאמינה שכ"כ פשוט וטעים ו…ביתי. כל הכבוד לך על המתכון המצוין..
איזה כייף
היי,
אם אכין את הלאפות בערב ואשמור אותן בתוך שקית, הן יישארו טובות וטריות גם ביום שאחרי?
תודה רבה.
היי שמחה,
לא יהיו טריות למחרת. את יכולה להכין ולהקפיא אותן כדי לשמור על טריות ואז רק לחמם במיקרוגל
איפה נכנס החלק של הסוכר במתכון?
תיקנתי עירית.
תודה רבה על תשומת הלב
יצא פשוט מושלם ?
איזה כייף לשמוע מורן
יצא אחלההההה
תודה נשמה
היי יהודית ,ניתן להכין גם בתנור על חום גבוה?
היי גילי,
לא מומלץ. החום לא מספיק והלאפה תתייבש
האם אפשר להכין את הלאפות גם מקמח כוסמין?
היי סוזן, כן אין בעייה
הכנתי. יצא פצצה!!. רק נראה לי שהרסתי את המחבת. היא מפוחמת לחלוטין… האם יש כלים מיוחדים שמיועדים לחום הגבוהה הזה?
אני עם כריים אינדוקציה
מהמם גלית,
אני לא מבינה באינדוקציה אבל לי יש מחבת רחבה או יותר נכון מולטישף שהתקלקל ופירקנו לו את הגוף חימום ואיתו אני מכינה פיתות
שלום יהודית ,
כמו תמיד – תענוג !!
האם אפשר לעשות גם במולטישפ – חשמלי? (לא מפורק מגוף חימום – חהחהחה)
תודה רבה .
יולי
היי יולי,
תודההה רבה??
אני לא בטוחה שהחום מספיק. חום נמוך מידי והלאפה תצא יבשה ולא גמישה. שווה לנסות או להכין על סיר או מחבת הפוכים
שלום אביבה !
אני נהנה בכל פעם מחדש לקרוא את המתכונים שלך ההסברים והרעיונות היצירתיים דוחפעם אותי לקום ולעשות הכל נראה כל כך טוב.
רציתי את עזרתך במתכון לעוגת קראנץ במילוי עשיר ושופע של שוקולד או קקאו אני לא בטוח מה המילוי שהייתי קונה לפני המון שנים בקונדיטוריות הפרטיות ההונגריות/אשכנזיות של פעם שכבר אינן עוד אני מסתובב עם הריח בראש כבר שנים אך הכל כל כך תעשייתי לעזרה ממך אודה מאוד.
היי ג'ו,אני יהודית אביב 🙂
המלית בקונדיטוריות של פעם היא לא שוקולד אלא תערובת של קקאו, סוכר ומרגרינה. ככה היו מכינים פעם שוקולד לעוגות והאמת יש הרבה מקומות שמכינים כך גם היום.
היום כמובן שמומלץ והרבה יותר טעים להכין עם חמאה. קקאו יש מאוד טעים ואיכותי בחנויות מתמחות באפייה וסוכר חום כהה הוא מעולה.
אני שמה שתי שכבות של מלית – שכבה ראשונה סוכר חום כהה דחוס, קקאו וחמאה. מורחת כשכבה ראשונה ומעל השכבה הזו מורחת בנדיבות נוטלה.
הבצק יצא ממש ממש גרוע. כמות המים רבה מדי יחסית לקמח. הוספתי כוס נוספת של.קמח וזה הקושי עזר. הבצק יצא ממש ממש נוזלי. מאד מאד מאד דביק.
לא פעם ראשונה שאני מכינה לאפות. אבל פעם ראשונה שמנסה את המתכון הזה.
ממש ממש מבאס.
היי ענת,
המתכון מעולה!!! הוכן עשרות פעמים ולא רק על ידי. תבדקי מה את לא עושבה נכון בתהליך ותבדקי שאת עובדת עם כוסות מדידה אוניברסליים
יופי של מתכון! שאלה.. להכניס את הלאפה ישר מהמחבת לשקית? זה לא ירטיב אותה מהאדים?
היי אורלי. תודה רבה. זה לא ירטיב אותה אלא ישאיר אותה רכה כך שאפשר לגלגל אותה