לחם כוסמין ללא לישה עם אגוזים. שילוב של כוסמין לבן ומלא והתוצאה מושלמת.
אין צורך במיקסר! כל מה שצריך כדי להכין את הלחם הטעים הזה, זה קערה וכף! כל כך פשוט להכנה שגם ילדים או אנשים חסרי ניסיון באפייה יצליחו איתו. הפעם התוספת היא אגוזי מלך וכמובן שאפשר עם כל תוספת אחרת שאוהבים.
לחם ללא לישה, כשמו כן הוא. לא צריך מיקסר כדי להכין אותו, אלא רק קערה וכף, אין צורך ללוש כמו שבדרך כלל לשים לחמים, אלא רק לערבב כמה שניות עם כף ולתת לזמן לפתח את הגלוטן. הפעם הכנתי אותו בגרסה בריאה יותר, עם קמח כוסמין לבן מעורב עם מעט קמח כוסמין מלא, בתוספת אגוזי מלך שנתנו לו צבע סגלגל מהמם. את הלחם אופים בסיר ג'חנון שמחממים בתנור לפחות חצי שעה, מה שמדמה מעין טאבון קטן ללחם.
הלחם הזה הפך בתקופת הסגר הראשון ללחם הקבוע שלנו בבית. כל לילה לפני שנכנסתי למיטה, ערבבתי בקערה קמח, שמרים, מלח ומים, כיסיתי והלכתי לישון בידיעה שיש לנו לחם טעיםםם למחר. כדי לגוון וגם כי היו אינסוף בקשות ללחמים מקמחים בריאים יותר, הכנתי עוד כמה גרסאות ללחם הזה שכבר מזמן פיתחתי לי את השיטה שלי להכנה שלו שבעיני נותנת תוצאה הרבה יותר טובה מהמקור.
כנסו כאן לכל המתכונים שלי ללחם ללא לישה
לחם ללא לישה (עם שבבי בצל)
לחם כוסמין ללא לישה עם אגוזים (ללא מיקסר)
פוקצ’ה ללא לישה -מ ד ה י מ ה !!
לחם כוסמין ללא לישה עם אגוזים (ללא מיקסר)
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- המצרכים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
- את הלחם הזה מכינים לילה מראש, כל מה שצריך זה קערה, כף לערבוב וסבלנות.
- מי שרוצה להיות יותר ספונטני – אפשר להכין בבוקר ולאפות בצהריים. במקום כפית שמרים שמים כף. פחות מומלץ אבל יוצא גם טעים מאוד.
- את הלחם אופים בסיר ג'חנון או בסיר ברזל כבד עם מכסה.
- בעיקרון אפשר לערבב את החומרים יחד, לתת מנוחה של לילה ולמחרת לאפות. אבללל, אם רוצים לחם ממש אוורירי וטעים יותר, אז מתאמצים עוד קצת ועושים לו קצת קיפולים ומנוחה לפני האפייה.
- אפשר להכין רק עם קמח כוסמין לבן. לא ניסיתי רק עם קמח כוסמין מלא, לטעמי זה כבד ודחוס מידי.
מצרכים לכיכר לחם אחת גדולה
- 3.5 כוסות קמח כוסמין לבן
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
- 1.5-2 כוסות מים
- 1.5 כפיות מלח
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
מכינים את הבצק לילה מראש: שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים ומערבבים עם כף. מוסיפים מלח ואגוזים קצוצים ומערבבים. אין צורך ללוש, רק לערבב. הבצק אמור להיות דביק. מכסים עם ניילון ומשאירים על השייש כל הלילה.
למחרת בבוקר: להרטיב מעט את הידיים ולקפל את הבצק לתוך עצמו. לתת מנוחה של שעה.
לחזור על פעולת הקיפול עוד פעם לפחות ואם יש לכם זמן אז אפילו פעמיים.
בפעם האחרונה מקפלים על משטח מקומח ונותנים לבצק מנוחה של לפחות חצי שעה.
אופים את הלחם: מדליקים תנור על חום עליון – תחתון על חום של 250 מעלות.
מייד כשמדליקים את התנור מכניסים את סיר הג'חנון לתוכו (בלי המכסה) שיתחמם היטב.
כשהתנור חם מאוד מוציאים את הסיר בזהירות ומקמחים אותו קלות.
בעזרת מרית או כלי שיעזור לכם להרים את הבצק, מרימים אותו לתוך הסיר. סוגרים את הסיר ומניחים על רשת במרכז התנור.
אופים שעה על חום של 250 מעלות. מסירים את המכסה ואופים עוד 15 דקות כשהסיר פתוח.
הלחם צריך להיות מאוד שחום וקריספי מבחוץ.
מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת צינון. מקררים לפחות שעה לפני שפורסים.
שומרים את הלחם בכלי אטום, הוא נשמר טעים גם למחרת.
ערב טוב יהודית
המתכונים שלך נפלאים
מה גודל הסיר ג׳חנון?
תודה
אילה
תודה רבה
נראה לי 26 ס"מ
הי יהודית כל מתכון שלך שניסיתי,הצליח, תודה .
אפיתי את הלחם כוס מין עם אגוזים , הלחם הראשון בחיי, תענוג יצא נהדר,מלבד שהיה קשה להוציאו מהסיר כי חלק קטו
מהתחתית נשרף ונדבק
, שאלתי; האם אפשר לוותר על 15 הדקות הנוספות? כי הלחם היה שחום אחרי שעה,
תודה ויישר כח
היי גבי,
שמחה ממש לשמוע,
אם תקמח טוב את הסיר כלום לא יידבק. אם אתה אופה כמוני בסיר ג'חנון סגור במשך שעה אז אין סיכוי שהלחם שחום אחרי שעה. חייב לאפות גם עם סיר פתוח.
בקיצור, תאפה כמה שצריך עד שיש צבע טוב
יהודית יקרה, השארתי את המסה על השיש למשך לילה אך הלחם לא תפח. מה עשיתי לא בסדר?
היי עימת,
לא תפח בכלל? אולי השמרים שלך לא טובים