יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
ראשי » טבעוני » לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון

לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 22 באפריל 2020 57 תגובות

לחם ללא לישה במרקם מטורף. לקחתי את המתכון הבסיסי והעליתי אותו שלב, התפחתי אותו מעל 20 שעות, ביצעתי בו קיפולים עם מנוחה בין לבין והרי לכם התוצאה המושלמת!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
התפחה של 24 שעות

מאז הסגר אני מכינה כל יום את הלחם המדהים הזה שבערך חצי מדינה הכינה אותו כבר. הפעם הראשונה שהכנתי אותו הייתה לפני שנתיים (מתכון ללחם ללא לישה עם שבבי בצל כנסו פה) ואני זוכרת את ההלם הראשוני אחרי שטעמתי ממנו. לא האמנתי שיכול לצאת לחם כזה מדהים בלי בכלל התעסקות, בלי מיקסר ובלי לשיה סיזיפית. לא שאני לשה עם הידיים אבל מסכן המיקסר, גם הוא צריך לנוח קצת 🙂 🙂

מה זה בכלל הלחם הזה??

שמעתי עליו וקראתי עליו בכל מיני בלוגים בארץ ובחו"ל, אבל הייתי סקפטית, התבדיתי ובגדול!! זה אחד הלחמים הכי טובים שתכינו אי פעם. כל מה שצריך זה קמח, שמרים, מלח, מים וסבלנות, כי את הלחם מתפיחים מינימום 12 שעות. אחרי אינספור ניסיונות התוצאה הכי טובה היא בהתפחה של 24 שעות עם עוד כמה שלבים של קיפול הבצק וזה נותן תוצאה מדהימה! אל חשש, הכל ידנית ואין הרבה התעסקות, רק סבלנות לחכות שייצא כבר מהתנור. ברגע שתכינו פעם אחת, אני בטוחה שתתמכרו כמוני.

אני מטורפת על החורים האלה בלחם

הכנתי מהבצק הזה גם באגטים מושלמים שיוצאים קריספיים ומזכירים יותר את הבאגט רוסטיק שמוכרים במאפיות. אותו תהליך בדיוק רק מחלקים את הבצק לארבע ועם ידיים מקומחות מותחים לצורת באגט. מתפיחים את הבאגטים לפחות שעה – שעה וחצי לפני שאופים. אפייה על חום של 200 מעלות.

מכינים בצק הכי פשוט שבעולם, לא לשים בכלל אלא רק מערבבים את החומרים, מכסים ומאחלים לו לילה טוב כי הוא הולך לשינה ארוכה. אין צורך להכניס למקרר, מתפיחים מחוץ למקרר בין 12 ל – 24 שעות

ככה נראה הבצק אחרי כ- 22 שעות

מקפלים את הבצק לתוך עצמו פעמיים בהפרש של שעה בין קיפול לקיפול (ראו סרטון למטה)

בפעם השלישית מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק בלי להוריד את הנפח. בעדינות מעצבים לכדור מקומח קלות ובינתיים מחממים את התנור לחום הכי גבוה. מחממים גם את סיר הג'חנון טוב טוב וזה ידמה מעין טאבון לוהט. אם אין סיר של ג'חנון – כל סיר ברזל עם מכסה יהיה טוב ואני מאמינה שזה ייצא טוב בכל סיר עם הולכת חום טובה

תראו איזו בועה מטורפת, רמז לבועות שיש בתוך הלחם

מעבירים בזהירות את הבצק לסיר הג'חנון הלוהט, סוגרים עם המכסה ומעבירים לתנור על על רשת במרכז התנור. מנמיכים את החום ל- 180 מעלות ואופים שעה

אחרי שעה מורידים את המכסה של הסיר, הלחם עדיין לא מוכן והוא בהיר מידי. מחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות, עד שמתקבל לחם שחום וקריספי בטירוף

הופכים על רשת צינון ועכשיו עוד קצת סבלנות – חובה לקרר מעט את הלחם לפני שפורסים אותו

לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון

לפני שמתחילים

  • עקרונית לפי כל המתכונים ברשת, מתפיחים את הלחם הזה בין 12-18 שעות. אני תמיד הכנתי את הבצק בלילה ואפיתי בבוקר ויצא מעולה! אבל, אני חייבת לעשות ניסויים ושדרוגים במטבח והחלטתי להתפיח אותו בערך 20-22 שעות ולבצע בו קיפולים שיכניסו בו עוד אוויר. התוצאה מטורפת הרבה יותר מהמתכון הראשוני.
  • מהמתכון הזה יוצא לחם אחד שבקלות מתחסל על ידי שני מבוגרים. אני ממליצה בחום להכפיל כמויות. זמן התפיחה נשאר אותו דבר.
  • אפשר לשלב בלחם הזה כל תוספת שאוהבים – אגוזים, זיתים, שבבי בצל, שום, עשבי תיבול וכו'. את התוספת מומלץ להוסיף בשלב הראשון של הכנת הבצק.
  • את הלחם אופים בסיר עם הולכת חום טובה. אפשר לאפות כמוני בסיר ג'חנון שאגב אם אין לכם כדאי לקנות כי הוא משמש לעוד המון דברים חוץ מאשר ג'חנון ולחם ללא לישה. מכינים בו עוגות שמרים ועוגות גבינה. בגלל הגובה שלו, יש לעוגות לאן לעלות ויוצאים מאפים יפהפיים ואווריריים.

מצרכים ללחם עגול בינוני (סיר ג'חנון בקוטר 24 ס"מ)

  • ½3 כוסות קמח (אפשר קמח רגיל או קמח ייעודי ללחם)
  • ½ כפית שמרים יבשים
  • ½1 – 1 + 3/4 כוסות מים (תלוי בספיגת הקמח)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • סיר שנכנס לתנור (אני הכנתי בסיר ג’חנון ויצא מעולה)

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח ושמרים. מוסיפים  את המים והמלח ומערבבים קלות רק עד שנוצר בצק דביק מעט. מכסים בניילון ומתפיחים 12-22 שעות.
  2. מרטיבים מעט את הידיים ומקפלים את הבצק לתוך עצמו (תיעזרו בסרטון). מכסים ומשאירים למנוחה של שעה. חוזרים על פעולת הקיפול עוד פעם אחת ושוב מנוחה של שעה.
  3. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים ומעבירים אליו את הבצק מבלי להוריד לו את הנפח.
  4. מעצבים לכדור בלי להוריד לבצק את הנפח ומניחים לו לנוח בזמן שמחממים את התנור לחום הכי גבוה במשך חצי שעה יחד עם הסיר כשהוא ריק.
  5. מוציאים את הסיר מהתנור, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות, מעבירים אל הסיר את כדור הבצק, בזהירות כי הסיר רותח ,סוגרים את הסיר ואופים שעה.
  6. אחרי שעה, פותחים את המכסה של הסיר, ואופים עוד כ – 15 דקות  עד להזהבה יפה של הלחם.
  7. מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים על גבי רשת צינון כשהלחם הפוך.
  8. מצננים את הלחם לפני שפורסים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • עוגת קוקוס
    עוגת קוקוס רכה במיוחד וקלה להכנה
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • מוקפץ בקר
    מוקפץ עם רצועות בקר ודפי שעועית
לחם ללא לישה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

57 תגובות

  1. אתי הגב 23 בפברואר 2021 בשעה 11:11

    היי לחם אליפות , פשט וקל, אני מכינה כמה ככרות וחשבתי להקפיא כדי שתמיד יהיה , זה אפשרי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בפברואר 2021 בשעה 11:48

      היי אתי,
      תודה רבה
      עקרונית תמיד אפשר להקפיא ולחמם כשרוצים לאכול. זה יוצא מעולה אחרי הקפאה

  2. צביה הגב 3 בינואר 2021 בשעה 23:13

    אם אני רוצה להמיר את.הכמות של השמרים למחמצת .. מה כמות המחמצת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בינואר 2021 בשעה 9:40

      היי צבייה. מחמצת זה עולם שלם ואי אפשר ככה על רגל אחת

  3. אופירה הגב 21 באוקטובר 2020 בשעה 8:47

    היי שוב יהודית יקרה,
    הולכת להכין:)) אין לי קמח לחם ואני מעדיפה להכין עם כוסמין לבן על פני קמח לבן רגיל. ייתכן ואצטרך להוסיף עוד טיפה מים לדעתך? ועוד, מהי בעצם המטרה של הקיפולים? חוששת שאם לא אעשה זאת נכון אגרום לקריסה של הבצק בתוצאה הסופית שהרי יש מעט שמרים בלחמים מסוג זה. תודה:)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2020 בשעה 9:50

      היי אופירה יקרה,
      קמח כוסמין עובד בדיוק כמו קמח לבן. אין צורך לשנות כלום. הקיפולים מטרתם לתת לנו לחם אוורירי מלא בועות.
      במתכון המקורי לא עושים את זה וזה יוצא גם מצויין. לשיקולך. אין פה סכנה של להרוס את הבצק
      בהצלחה יקירה

  4. שני הגב 7 בספטמבר 2020 בשעה 10:44

    קודם כל תודה על מתכונים מעולים!!!
    במתכון ציינת להתפיח בחוץ 12 שעות . זה תקף גם בחום הקיצוני כרגע?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בספטמבר 2020 בשעה 11:19

      בשמחה רבה שני
      בהנחה שיש בבית מזגן אז כן ואני מכינה גם בלי מזגן. יוצא מעולה

  5. Ophira הגב 4 באוגוסט 2020 בשעה 21:28

    יהודית יקרה,
    התפחה בחוץ..גם בחום הזה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באוגוסט 2020 בשעה 21:59

      כן אופירה אין בעייה כי הבית ממוזג. אם את חוששת תתפיחי במקרר

  6. שרה הגב 21 ביולי 2020 בשעה 19:04

    אין לי סיר גחנון מה לעשות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2020 בשעה 23:50

      אני ממליצה לך לקנות שרה

  7. Limor הגב 6 במאי 2020 בשעה 22:20

    הי,האם ניתן לאפות על אבן שמוט
    במקום סיר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 במאי 2020 בשעה 0:04

      לא במקרה הזה. עקרונית אפשר אבל לא יהיה את אותו אפקט והזמנים יהיו שונים

    • הילה הגב 17 במאי 2020 בשעה 0:06

      האם ניתן לאפות מקמח כוסמין מלא?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במאי 2020 בשעה 8:29

        היי הילה,
        לא ניסיתי אבל מאחרים שניסו הלחם פחות אוורירי ומאוד דחוס. לשיקולך

  8. דרורה הגב 2 במאי 2020 בשעה 9:26

    עשיתי את הלחם יצא מושלםםםם, אין מילים בפי, רב תודות על המתכון המעולה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 במאי 2020 בשעה 10:07

      איזה כייף לשמוע

      • הדס הגב 26 במאי 2020 בשעה 19:51

        אפשר קמח מלא?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 במאי 2020 בשעה 21:22

          היי הדס,
          ה ייצא לך מאוד מאוד דחוס. תערבבי חצי חצי

  9. מעיין הגב 30 באפריל 2020 בשעה 21:07

    היי
    את הלחם את אופה בתוך סיר
    אז איך אופים את הבגטים?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 במאי 2020 בשעה 10:51

      בתבנית לבאגטים אות תבנית תנור רגילה

      • אורי הגב 5 בדצמבר 2020 בשעה 23:45

        את הבאגטים מכינים בת.בגאטים בתוך תבנית רגילה? בלי כיסוי? מבחינת זמנים כמה זמן אופים? תודה מראש..

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בדצמבר 2020 בשעה 8:06

          היי אורי,
          אני אעשה פוסט על באגטים. אני אופה בתבנית מיוחדת לבאגטים. בלי כיסוי. אתה מראה שזה מוכן

  10. גל הגב 30 באפריל 2020 בשעה 0:33

    וואווו נראה מטורףף

    את הלחם אופים בחום עליון תחתון או שבמצב טורבו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באפריל 2020 בשעה 9:04

      היי גל,
      אם לא כתוב טורבו – זה מצב רגיל

  11. טל הגב 28 באפריל 2020 בשעה 17:22

    שלום.

    הכנתי את הבצק למחר
    איפה בתנור מניחים את הסיר עם הלחם?
    בתחתית בלי רשת או על רשת בשליש התחתון ?

    תודה רבה (:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2020 בשעה 17:37

      מניחים על רשת באמצע

      • Tal הגב 28 באפריל 2020 בשעה 18:06

        תודה רבה, הבלוג שלך מעולה כל כך, מצאתי אותו ממש עכשיו, פשוט תענוג

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באפריל 2020 בשעה 22:56

          תודה רבה טל, איזה כייף לשמוע.
          חג שמח ♥

      • לנה הגב 29 באפריל 2020 בשעה 16:52

        שלום יהודית,

        את הבצק משאירים בחוץ גם ללילה עד האפייה או במקרר?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 18:38

          כן

  12. סיגל הגב 26 באפריל 2020 בשעה 15:56

    הי יהודית, עכשיו אפיתי את הלחם והוא יצא מקסים וטעים אך מה שהפריע לי זה שהקרום לא יצא קריספי אלא רך…האם כך צריך להיות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באפריל 2020 בשעה 16:14

      היי סיגל,
      הקרום יוצא מאודדד קריספי. בפעם הבאה תאפי עוד קצת עד שיהיה קריספי ושחום

  13. טליה ג הגב 26 באפריל 2020 בשעה 8:02

    הי יהודית, תודה על כל המתכונים. לצערי, זה פחות הלך… סיר הג'חנון שלי כנראה לא התאים למשימה. אחרי אפיה של שעה – הוא לא הסכים להיפתח ונאלצתי להשאיר אותו מחוץ לתנור שיתקרר קצת עד שאוכל לפתוח אותו, ובסוף האפיה לא הצלחתי להוציא את הלחם מהסיר ושוב הייתי צריכה לחכות שיתקרר קצת. הלחם יצא צמיגי מכל הלחות שספג ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באפריל 2020 בשעה 9:27

      היי טליה,

      תקלה טכנית. נסי שוב כי הלחם הזה מדהים.
      בהצלחה רבה

  14. ענת הגב 25 באפריל 2020 בשעה 11:16

    הי יהודית, האם צריך לשמן את הסיר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2020 בשעה 11:48

      היי ענת. לא צריך לשמן. אם היה צריך מן הסתם הייתי כותבת 🙂
      שבת שלום ♥

  15. טלי הגב 23 באפריל 2020 בשעה 17:57

    הי, הכנתי את הבצק, אבל לא אצליח לאפות אותו בתוך 24 שעות. אשמח לדעת אם ניתן להשאיר את הבצק (בשלב ההתפחה הראשונה, לפני קיפול ראשון) יותר מ 24 שעות? (נניח לכ-36 שעות) ואם כן, האם רצוי להכניס אותו למקרר עד הקיפול הראשון? תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2020 בשעה 18:20

      היי טלי,
      לא ניסיתי אז אין לי תשובה מוחלטת.

      אני הייתי מכניסה למקרר מעכשיו ועד לזמן שאני רוצה להכין (שלושה ימים עם כמות השמרים הזו זה בסדר גמור. מכיוון ואת מתפיחה מלא זמן לדעתי אפילו אין צורך בקיפולים

    • עירית הגב 16 ביוני 2020 בשעה 9:49

      ניסית?

  16. אסנת הגב 23 באפריל 2020 בשעה 12:01

    איך אפשר לאפות את הבאגטים אם אין לי תבנית כמו שאת מציגה בתמונה? וכתבת שעה וחצי התפחה – זה במקום ההתפחה הארוכה או אחרי שמעצבים לבאגט? תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2020 בשעה 15:32

      לאפות על תבנית רגיל

  17. אילנה הגב 22 באפריל 2020 בשעה 23:10

    נראה מעולה. גם בהכנת הבגטים צריך לשמור על הנפח? אם כן, איך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 23:15

      היי אילנה,
      את הבאגטים אני מעצבת ומתפיחה שעה וחצי לפחות לפני האפייה

  18. שרונה הגב 22 באפריל 2020 בשעה 15:37

    האם ניתן להכין עם מחמצת ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 16:06

      אני מניחה שכן. תנסי ותעדכני

  19. שרהלה הגב 22 באפריל 2020 בשעה 13:37

    מה גודל סיר הג'חנון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 13:46

      היי שרלה,

      24 ס"מ. עדכנתי בפוסט.תודהה

    • מיה הגב 29 באפריל 2020 בשעה 19:51

      היי, נראה מעולה! אפשר להחליף חלק מהכמות לקמח מלא? ואם כן אז באיזה יחס?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 23:36

        היי מיה
        לא ניסיתי אבל הייתי שמה רק חצי כמות קמח מלא

  20. בשמת קינן הגב 22 באפריל 2020 בשעה 11:02

    יהודית שלום

    נראה מעולה, אני הולכת להכין עכשיו.
    האם ההתפחה הארוכה היא במקרר או בחוץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 11:52

      מהמם. לקרוא טוב, הכל כתוב

  21. ליאה ויינשטיין הגב 22 באפריל 2020 בשעה 10:35

    הי יהודית,
    הלחם נראה ונשמע מדהים, כמו כל המתכונים שלך.
    רציתי לשאול אותך אם ניסית או אפשר להכין את הלחם עם קמח כוסמין מלא.
    תודה רבה
    ליאה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 10:41

      היי ליאה,

      לא ניסיתי אבל נראה לי שאין בעייה להכין עם כוסמין

  22. ניצה ה הגב 22 באפריל 2020 בשעה 9:58

    וואו וואו!!
    הולכת לנסות.נראה מ ד ה י ם !!!
    גם הבאגטים !!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 10:41

      איזה כייף ניצה. מחכה לתמונות

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס