יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחם מחמצת שאור עם זיתים שחורים ובונוס- טפאנד זיתים ירוקים וכוסברה
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » לחם מחמצת שאור עם זיתים שחורים ובונוס- טפאנד זיתים ירוקים וכוסברה

לחם מחמצת שאור עם זיתים שחורים ובונוס- טפאנד זיתים ירוקים וכוסברה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 במאי 2015 7 תגובות
 
לפני כשנתיים החלטתי להתחיל לגדל גור מחמצת ואכן, התחלתי לגדל לי גור קטן וחמוד שקיבל טיפול יומיומי בשבוע הראשון כיאה לגור מחמצת חדש ומאז הגור הפך לבוגר ומקבל אוכל כל שבועיים שלושה והאמת לפעמים אני מאכילה גם אחת  לחודש וזה בסדר. לפני שנתיים כשהכנתי את השאור שלי לא צילמתי את השלבים (סורייייייי) אבל אין בעייה להכין כי השלבים מפורטים היטב.


אז מה זה מחמצת שאור?


מחמצת שאור זו תערובת חמוצה שמשלבים אותה בבצק של לחם והיא זו שגורמת לתסיסת הבצק ולתפיחתו. למעשה התערובת תופחת בעזרת שמרי בר ומחליפה את השמרים התעשייתיים. הבצק הזה משמש להכנת לחמי שאור שמה שמיוחד בהם זה הטעם החמצמץ. המחמצת היא לגמרי יצור חי שדורש טיפול ותחזוקה. בהתחלה זה נראה מורכב אבל אם עוברים את השלבים הראשונים והמחמצת מצליחה אז יש לנו מחמצת להרבה מאוד שנים. בעצם כל עוד נאכיל אותה היא תישאר חיה ותוססת ורק תשתבח עם הזמן.


מה זה שמרי בר?


שמרי בר הם פטריות חד תאיות שנמצאות למעשה באוויר הפתוח ומתפתחים במקומות שעשירים בסוכרים כמו למשל על ענבים או שזיפים, קליפת גרעיני חיטה (מהם מכינים קמח מלא).


איך מכינים שאור?


כדי לייצר שאור צריך להתסיס תערובת של קמח ומים עד שיש כמות מספיקה של שמרים בעיסה.


החלטנו להכין מחמצת שאור…מה אנחנו צריכים בתור התחלה?

  • 100 גרם צימוקים שחורים עדיף אורגניים (ליום הראשון).
  • חצי כוס קמח מלא (ליום הראשון)
  • חצי כפית דבש (ליום הראשון) 
  • חצי כפית דבש (ליום השני).
  • חצי כוס קמח רגיל (ליום השני)
  • כוס קמח לבן (ליום השלישי)
  • כוס קמח לבן (ליום הרביעי).
  • 2 כוסות קמח לבן (ליום החמישי)
לא ציינתי כאן  את כמויות המים אלא רק בשלבי ההכנה היומיים, כיוון שזהו חומר זמין ולא מצאתי צורך לציינו.


יום ראשון:

  1. מכינים מי צימוקים: משרים 100 גרם צימוקים שחורים בכוס מים חמימים למשך חצי שעה. לאחר חצי שעה מסננים את המים, חצי מהמים זורקים וחצי שומרים.
  2. לשים בקערה קטנה חצי כוס קמח מלא, חצי כוס מי הצימוקים ששמרנו בצד וחצי כפית דבש. למה קמח מלא? כי על קליפת גרעין החיטה ישנם שמרי בר וכיוון ששמרי בר אוהבים סביבה מתוקה שמנו גם דבש כדי שיהיה להם אוכל להתפתח.
  3. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשהות בטמפרטורת החדר 24 שעות.
צלחנו את היום הראשון? ממשיכים…….
יום שני:
  1. אין כל שינוי בעיסה. מוסיפים לקערה חצי כוס קמח לבן + שליש כוס מים פושרים וחצי כפית דבש.
  2. לערבב הכל לעיסה אחידה ולהשהות שוב ל- 24 שעות.
וממשיכים…….
יום שלישי:
  1. מתחילות להופיע בועות קטנות על גבי העיסה והיא מתחילה לתת ריח חמצמץ.
  2. מוסיפים לקערה 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לבן. מערבבים ומשהים שוב למנוחה של 24 שעות.
מתקדמים…
 
יום רביעי:
  1. בשלב הזה העיסה אמורה להיות כבר לגמרי תוססת עם המון בועות קטנטנות וריח חמצמץ.
  2. מערבבים את העיסה ושופכים חצי ממנה לכלי אחר (את החצי הזה אפשר לתת למישהו אחר שימשיך לגדל ולטפל בשאור משלו או פשוט לזרוק לפח).
  3. לחצי שנשאר מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לבן. מערבבים ומשהים למנוחה של עוד 24 שעות.
הגעתם עד כאן…אתם תכף מסיימים להכין גור שאור משלכם…
 
יום חמישי ואחרוןןןן
 
  1. השאור כבר מאוד תוסס ובעל ריח ממש חמצמץ.
  2. מערבבים את העיסה ומוסיפים לה שתי כוסות קמח לבן וכוס וחצי מים. מערבבים היטב ומשהים למנוחה של עוד 24 שעות. השאור אמור להיות עם המון בועות קטנטנות, מאוד תוסס. מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקרר. השאור כבר מוכן לשימוש וכל עוד נאכיל אותו ונטפל בו כראוי הוא יגדל, ישתבח ויניב לנו לחמי שאור מדהימים.
הטיפול בשאור, הארות והערות:
 
  • בהתחלה השאור דורש טיפול האכלה שבועי. כל שבוע, אם לא מכינים לחם, מוציאים כוס אחת מהשאור, זורקים לפח ומוסיפים לו 3/4 כוס מים וכוס קמח. מערבבים היטב, משהים מחוץ למקרר עד שרואים סימני תסיסה ומחזירים למקרר.
  • היום , אחרי שנתיים אני מאכילה את השאור שלי אחת לשבועיים – שלושה ויצא לי להאכיל אותו גם אחרי חודש והוא שרד.
  • אני מאכילה את השאור בכל קמח שיש לי בבית. זה יכול להיות קמח רגיל, מלא שיפון……..ממש לא משנה סוג הקמח.
  • בחודשיים שלושה הראשונים השאור יצטרך חיזוק של מעט שמרים תעשייתיים. אחר כך אפשר כבר לנסות להכין ללא שמרים בכלל.
  • לחם שאור דורש המון סבלנות כיוון שזמן ההתפחה שלו מאוד מאוד ארוך אבל בסופו של דבר יוצא לחם מטריף ששווה את כל העבודה וההשקעה.
  • אם יש לכם חבר/ה שיש לו מחמצת שאור והוא לא מכין ממנה לחם כל שבוע, הוא יכול לתת לכם את הכמות הדרושה להכנת לחם כי ממילא הוא כל שבוע- שבועיים מוציא כוס וזורק לפח.

ועכשיו המתכון ללחם המטריףףף שהכנתי בשבועות 2015 ובסוף בונוס טפאנד זיתים שהולך מעולהה על הלחם הזה. יש לקחת בחשבון שלוקח יומיים להכין את הלחם הזה אבל התוצאה שווה. אפשר להכין בלי בצק מקדים אבל התוצאה שונה. הבצק המקדים מעניק אווריריות מיוחדת. אני כותבת כאן איך אני הכנתי בדיוק את כל השלבים. כמובן שיש המון מתכונים ודרכים אחרות להכין. אחרי שלומדים איך מתנהג השאור השמיים הם הגבול אבל אם אין ניסיון אז עדיף להיצמד בהתחלה להוראות על מנת לא להתאכזב.

מצרכים

לבצק מקדים:

  • 200 גרם קמח לבן רגיל
  • 200 גרם שאור
  • 120 מ"ל מים
לבצק הלחם:
  • 600 גרם קמח לבן רגיל
  • 400 מ"ל מים מהברז (לפעמים צריך עוד מעט מים)
  • כפית סוכר
  • 1.5 כפיות מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • כוס זיתים שחורים מגולענים פרוסים
אופן הכנה:
הבצק המקדים:
  1. בקערה בינונית לערבב יחד את הקמח, השאור והמים. מכסים בניילון נצמד מניחים 8 שעות בטמפרטורת החדר.
הבצק:
  1. לשים בקערת המיקסר את הקמח, הבצק המקדים והסוכר. מתחילים ללוש ומוסיפים תוך כדי את המים. לשים 5 דקות. הבצק צריך להיות מאוד דביק אבל גמיש ולא נוזלי. (כמות הנוזלים מאוד חשובה לאווריריות של הלחם). אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
  2. מוסיפים זיתים ושמן זית ולשים עוד 2- 3 דקות עד שהכל מתאחד. הבצק בשלב הזה אמור להיות מאוד דביק אבל אלסטי.
  3. מעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית ושמים לילה במקרר (הכנתי את הבצק ב-10 בלילה ושמתי כל הלילה במקרר).
  4. למחרת להוציא מהמקרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר 3- 4 שעות עד שהבצק תופח (הוא לא ממש מכפיל את הנפח אבל תופח יפה).
  5. אחרי שהבצק תפח: לקמח משטח עבודה, להוציא בזהירות מהקערה (לא להוריד לו את הנפח), לחלק לשני חלקים שווים ולגלגל מעט בקמח (לא להחדיר את הקמח אלא רק לגלגל בו את הבצק על מנת שיהיה נוח לעצב אותו).
  6. לעצב את הבצק לאיזו צורה שרוצים, אפשר להניח בתוך תבנית מיוחדת ללחם ואז מקבלים את הלחם בצורה של התבנית. אני מעדיפה בלי תבנית. 
  7. בעזרת סכין חדה או מספריים חורצים חריצים לאורך הלחם.
  8. מתפיחים עוד שעתיים.
  9. מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
  10. אופים את הלחם כחצי שעה עד שהוא מתחיל להזהיב.
  11. מברישים את הלחם במים מהברז וממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד שהלחם שחום והקרום שלו נעשה נוקשה.
בונוס על  זה שהגעתם עד לכאן: טפאנד זיתים וכוסברה
  • פחית שימורי זיתים ירוקים מגולענים
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 3 שיני שום
  • 1/4-1/2 כוס שמן זית
שמים במעבד מזון זיתים, כוסברה ושום ומתחילים לטחון. מוסיפים תוך כדי את שמן הזית וטוחנים לעיסה. כמות השמן תלויה בסמיכות שתרצו את הטפאנד.
שומרים במקרר.
לצורך הכנת הפוסט והשאור נעזרתי באתרים שונים ובמיוחד באתר הנחתום.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שמרים שושנים עם גבינה ופטל
    עוגת שמרים שושנים במילוי גבינה ופטל
  • סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
    סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • טארט ריקוטה ושמנת חמוצה
    טארט ריקוטה ושמנת חמוצה
לחם מחמצת לחם שאור מחמצת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. נפתלי חסידה הגב 13 במאי 2020 בשעה 21:33

    ואהו ממש טעים תודה רבה!

  2. קרני הגב 26 בנובמבר 2019 בשעה 10:41

    היי, מתכון מצויין, יצא מעולה !
    רוצה לנסות גרסה בריאה יותר.
    האם ניתן להשתמש בקמח מלא /כוסמין באותה הכמות או לחלק ,
    כלומר 300 ג' מלא/כוסמין ו 300 ג' קמח לבן ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בנובמבר 2019 בשעה 20:51

      היי קרני, כייף ממש לשמוע. לדעתי שימי חצי חצי

  3. תמר הגב 20 במאי 2018 בשעה 20:43

    הכנתי את הלחם ויצא מעולה!! המון עבודה אבל שווה את המאמץ 🙂 תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2018 בשעה 21:01

      וואו כייף לשמוע. הרבה זמן לא הכנתי

  4. יהודית אביב הגב 25 במאי 2015 בשעה 16:15

    נהדר. אני אשמח לשמוע בהמשךאיך יצא

  5. מורתי הגב 25 במאי 2015 בשעה 5:04

    קוראת בהנאה רושמת לעשייה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס