לחמניות מצופות מלאאאא שומשום עם מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים עם טעם של בייגלה ירושלמי. העיצוב המיוחד של הלחמניות יוצר כיסים שלתוכן ניתן להכניס מלא גודיז


הלחמניות האלה הן הלחמניות הכי מגניבות שתכינו והילדים וגם הגדולים יעופו עליהן. מעבר לטעם ולמרקם המושלם, יש להן כיסים שאפשר למלא בגבינות/נקניקים, ירקות או אפילו טבלת שוקולד. חורצ'ק שלי אוהב לשים בכיסים טבלת שוקולד פרה ולחמם כדי שזה יימס מעט וזה טעיםםםםם.
ככה מכינים את הצורה של הלחמניות






את הלחמניות אני טובלת במים שערבבתי עם מולאסה או בעברית "דבשה" שזה בעצם סירופ סמיך כהה, שנוצר כתוצאה מבישול ממושך של מיץ קנה סוכר או סלק סוכר, שמתבצע כשמזקקים את הסוכר הלבן. אפשר לקרוא פה על הסגולות הבריאותיות של המולאסה.




אחרי התפחה מתקבלות לחמניות שמנמנות, עם כיסים קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, ממש כמו בייגל ירושלמי


ככה תמלאו את הכיסים של הלחמנייה



לחמניות בייגלה ירושלמי עם כיסים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- במתכון ובכלל בכל המתכונים בבלוג נעשה שימוש בכפות וכוסות מדידה אוניברסליים ובמשקל.
- אפשר להכין את הצורה של הלחמניות מכל בצק של חלות/לחמניות.
- ניתן להקפיא את הלחמניות המוכנות לשבועיים – שלושה. מומלץ להפשיר ולחמם בתנור על מנת להחזיר את הפריכות.
מצרכים ל – 17 לחמניות
- 450 מ"ל/גרם מים (כוס מים = 240 מ"ל/גרם)
- 15 גרם שמרים יבשים (3 כפיות)
- 120 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 100 גרם שמן זית (1/2 כוס)
- 1 ק"ג קמח מניטובה (של קאפוטו)
- 30 גם מלח (כף וחצי)
לטבילה: 1 ליטר מים מהברז + 1/3 כוס מולאסה /סילאן
לציפוי: 200 גרם שומשום
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את המים, השמרים, סוכר ושמן זית ומערבבים. תוך כדי לישה על מהירות נמוכה מוסיפים חצי מכמות הקמח ואת המלח, ממשיכים ללוש ומוסיפים את יתרת הקמח, לשים במשך 10-15 דקות, עד שמקבלים בצק אחיד, רך וגמיש כמו פלסטלינה. מעבירים לקערה משומנת קלות, משמנים גם את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל – 17 כדורים במשקל 100 גרם, מניחים על משטח משומן קלות, משמנים עם תרסיס שמן גם את הכדורים, מכסים ומשאירים למנוחה של 15 דקות.
יוצרים לחמניות: מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ – 20 ס"מ, מקפלים לחצי כך שמתקבל חצי עיגול ואז שוב לחצי ומתקבל מעין משולש. מכינים כך את כל כמות הבצק.
טובלים את הבצק במים ומולאסה ומצפים בשומשום: מערבבים בקערה אחת מים ומולאסה/סילאן יחד ובצלחת אחרת את השומשום. טובלים כל לחמנייה לשנייה במים ואז מעבירים לצלחת השומשום, מצפים אותה משני הצדדים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה.
מתפיחים ואופים: מתפיחים את הלחמניות כשעה – שעה ורבע או עד שהן תפוחות ומוכנות לאפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 20-30 דקות או עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
מוציאים מהתנור ומקררים על רשת צינון.
בתאבון!
המתכון נראה טעים אש
האם אפשרי שימוש בקמח רגיל/לחם?
אפשר עם כל קמח אבל הכמויות מותאמות לקמח הזה וגם אני ממש ממליצה לפתוח את הראש ולנסות קמחים שונים כי התוצאה אחרת לחלוטין
צודקת !!! קבלי את התנצלותי הכנה.
לא קראתי את המתכון כמו שצריך. שמתי 240 מל של מים במקום 450 ולכן היה חסר לי מים הבצק. הכמות שציינת נכונה .
אפשר להחליף את המולסה במשהו אחר?
אפשר לשים סילאן
תודה על מתכון מצויין. כמות המים במתכון או כמות הקמח במתכון לא נכונה.
על סמך מה את/אתה קובע? הכנת? עם אותו סוג קמח?