עוד מתכון ללחמניות מושלמות עם עיצוב מדליק שכבר הכנתי לפני כמה שנים, רק שונות מעט. הפעם זה בסגנון בייגל שטובלים במים ואז בשומשום ויוצא מרקם מטורף
לחמניות מושלמות וטעימות במיוחד שמתאימות לארוחה של אחרי הצום למי שצם. הן קלילות ואווריריות במיוחד. אני מכינה אותן באותה טכניקה של החלות המקולחות, טבילה במים ואז בשומשום. הפעם הכנתי אותן בעיצוב כמו פה רק שאת הרצועה אני טובלת גם בשומשופם וכך נוצרת לחמנייה שנראית כמו תכשיט טעים.
לחמניות ביתיות מושלמות
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כדי לראות את שלבי ההכנה כנסו למתכון הזה
- כדי לטבען את המתכון תשמיטו את הביצים ושימו חצי כוס שמן במקום 1/4 כוס
מצרכים ל – 12 לחמניות גדולות
- 1 ק”ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר (120 גרם)
- 130 גרם סוכר (13 כפות מדידה)
- 50 גרם שמן קנולה (1/4 כוס)
- 30 גרם מלח (3 כפות מדידה)
- 400 גרם/מ"ל מים מהברז (1 כוס +2/3 כוס מדידה)
לטבילה: קערת מים וקערת שומשום (200 גרם שומשום)
אופן ההכנה
- שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
- מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
- תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
- משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
- משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 12 כדורים במשקל של 100 גרם ועוד 12 כדורים במשקל של 40 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות.
- מעצבים כל כדור של 100 גרם בצק ללחמנייה ואת הכדורים של 40 גרם לרצועות דקות. את הרצועות משאירים לנוח 2-3 דקות ושוב מאריכים אותן ומדקקים (אחרי שהבצק נח קל יותר לעצב את הרצועות לארוכות).
- טובלים כל רצועת בצק במים ומייד בשומשום ומניחים בצד.
- טובלים לחמנייה במים ומלפפים סביבה את רצועת הבצק עם השומשום, לא הדוק מידי כי אז הרצועה עלולה להיקרע.
- מכינים כך את כל הלחמניות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ אחת מהשנייה. מתפיחים כשעה או עד שהן מכפילות את הנפח.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
- מוציאים מהתנור ומעבירים לקירור על רשת.
- בשלב הזה ניתן להקפיא אותן עד שבועיים מקסימום.
הי
כמה קלורויות ללחמנייה?
הלחמניות מושלמות?
אין לי שמץ של מושג 🙂
המיים שטובלים בהם צריכים להיות רותחים או מהברז?
מהברז
אם אני רוצה ללא גלוטן כמה נוזלים צריך להוסיף?
לא יכולה לענות על משהו שלא נוסה על ידי
מושלמותתת ומיוחדות אלופה !!