לחמניות מקמח 100% מלא כי אם כבר אז כבר. יצאו לחמניות רכות רכות, טעימות והרבה יותר בריאות. המתכון הזה מיועד לכל מי שמבקש המרות לקמח מלא וגם לכאלה שרוצים לשפר את התזונה שלהם
בכל פעם שאני מעלה מתכון של לחמניות או חלות השאלה הכי נשאלת היא האם אפשר להמיר לקמח מלא או לקמח כוסמין. אז לקמח כוסמין אין בעייה כי זה ממש אחד לאחד כמו קמח לבן אבל קמח מלא זה כבר סיפור אחר.
אז מה זה בעצם קמח מלא? הקמח המלא מופק מטחינה של גרעין החיטה בשלמותו כולל הסובין (קליפת הגרעין) והנבט (פנים הגרעין). הקליפה – נקראת גם סובין והיא מכילה ויטמינים ומינרלים כגון מגנזיום, זרחן, ברזל, אבץ אשלגן וחלבונים. בקליפה נמצאים גם הסיבים התזונתיים. הסיבים מסייעים בחילוף החומרים, נותנים תחושת שובע לאורך זמן, משתתפים באיזון הסוכר בדם ובסילוק רעלים ושומנים רעים. נבט החיטה – מכיל כמות מרוכזת של ויטמין E ומינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ, מנגן וסלניום. למעשה, הקמח המלא הרבה יותר בריא וצריכתו מקטינה את הסיכון לתמותה ולתחלואה מהמחלות השכיחות בעולם המערבי, כגון: טרשת עורקים, מחלות לב, סוגים שונים של סרטן, סוכרת ,יתר לחץ דם והשמנה.
לחמניות בריאות ביתיות מקמח מלא 100%
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- השתמשתי למתכון בקמח מלא 100% של "נפלאות".
- ניתן להקפיא את הלחמניות עד שבועיים מייד אחרי האפייה.
מצרכים ל – 20 לחמניות בינוניות
- 1 ק"ג קמח חיטה מלא 100% (של "נפלאות")
- 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
- 60 גרם סוכר/סוכר קנים (6 כפות)
- 2 ביצים L
- 100 גרם שמן זית (1/2 כוס)
- 30 גרם מלח (1.5 כפות)
- 480 גרם/מ"ל מים (2 כוסות)
- למריחה: ביצה טרופה
- לפיזור: שומשום
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר את המים, שמרים, סוכר וכוס אחת של קמח, מערבבים ומשאירים לתסוס 10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ – 10-15 דקות לבצק חלק ואחיד. מעבירים לקערה משומנת קלות ומשמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח (בחורף זה ייקח זמן רב יותר). מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים במשקל 90 גרם ומשאירים למנוחה של 10 דקות. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור למלבן ומגלגלים לרצועה באורך של כ – 20-25 ס"מ. מכינים מכל רצועה לחמניית קשר או כל צורה אחרת שאוהבים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה או עד שהלחמניות תפוחות פי 1.5. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כחצי שעה או עד שהלחמניות נראות מוכנות.
ניתן למלא ולגלג מראש ולטגן מאוחר יותר?
או להקפיא ולטגן?
את לא בפוסט הנכון לדעתי