לחמניות בריוש במרקם מטריף בזכות רכיב אחד מיוחד בבצק. רוצים לדעת מה הסוד? כנסו לפוסט ותגלו וגם מלא מלא דוגמאות ללחמניות בצורות שונות והכל מצולם ויש אפילו סרטון שלם של הדגמה
הרעיון להכין לחמניות עם חלב מרוכז מסתובב לי בראש די הרבה זמן. אני מכינה חלב מרוכז בבית על בסיס קבוע. את כל הגלידות שלי אני מכינה איתו כי אני לא אוהבת את הקנוי שבעיני יש לו טעמי לוואי. ואזזזזזזזז קפץ לי פתאום רעיון להכין בצק שמרים עשיר, מעין בריוש עם חלב מרוכז. כי למה לא בעצם?? הוא יכול רק להעשיר את הבצק ולהפוך אותו לעוד יותר עסיסי ממה שהוא כבר וצדקתי! יצא בצק מדהים שממנו הכנתי כמה וכמה מאפים, חלק לחמניות מהממות בתוך תבניות קטנות שאיך שראיתי אותן ידעתי בדיוק מה אני הולכת לאפות בהן וחלק עם נוטלה בצורה מגניבה שראיתי ממש מזמן אצל Thida Bevington באינסטגרם.
הכנתי לחמניות אישיות בתבניות קטנות מהממות (13*6 ס"מ) שישר איך שראיתי אותן התאהבתי בהן
ואלה עם נוטלה – חלום!!
וגם כאלה
אמנם ערכתי סרטון עם כל השלבים אבל גם צילמתי תמונות שלבים למי שאין סבלנות לצפות בסרטון. בגדול מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. משני חלקים נכין לחמניות ממולאות נוטלה ומשאר הבצק נכין לחמניות אישיות בצורות מגניבות.
נתחיל עם לחמניית רולדות – מחלקים את הבצק ל – 4 כדורים במשקל 30 גרם כל כדור. מגלגלים כל כדור למעין רולדה ומניחים בתבנית.
לחמניית ארבעה כדורים – שוקלים 4 כדורים במשקל 20 גרם ומניחים בתבנית
לחמניית צמה מ- 4 רצועות
ככה תכינו לחמנייה מ- 4 רצועות, בתמונה זו חלה אבל זה אותו עיקרון
לחמניית תלישה – שוקלים 5 כדורים במשקל 20 גרם, מרדדים ומקפלים לשניים. מניחים בתבנית עם הצד הפתוח כלפי מעלה
לחמניית שבלולים -שוקלים 4 כדורים במשקל 20-25 גרם, מגלגלים לרולדה וחותכים באמצע. מניחים בתבנית כשהחלק היפה, עם צורת השבלול כלפי מעלה
לחמניות בריוש עם רכיב מיוחד בבצק
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- את הבצק מכינים יום מראש על מנת שיהיה הרבה יותר נוח לעבוד איתו.
- ניתן למלא בכל מלית שאוהבים. גם מלית גבינה תתאים פה.
- אפשר לעצב איזה צורה שאוהבים.
מצרכים ל – 5 לחמניות אישיות בתבנית בגודל 13*6 ס"מ, 3 עוגות אישיות עם נוטלה ועוגה אחת באורך 30 ס"מ
- 500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים(10 גרם)
- 150 גרם חלב מרוכז (אני מכינה בבית)
- 3 ביצים גדולות (185 גרם)
- 80 מ"ל חלב (1/3 כוס מדידה)
- 1 כף מחית/תמצית וניל (15 מ"ל)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית נוטלה
- 160 גרם נוטלה
- 50 גרם חמאה
סירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, חלב מרוכז, ביצים, חלב ומחית/תמצית וניל. לשים על מהירות נמוכה 5-7 דקות. מוסיפים מלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות או עד שכל החמאה נטמעת בבצק והוא נעשה חלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים שעה. אחרי שעה מעבירים למקרר לפחות ל- 8 שעות או למשך הלילה.
מכינים מלית נוטלה: שוקלים בקערית 160 גרם נוטלה. ממסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים אותה עם הנוטלה למלית חלקה.
מכינים סירופ סוכר: שמים בקלחת מים וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 5-7 דקות, עד לקבלת סירופ מעט סמיך. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה. מקררים לחלוטין.
מכינים מאפים: מוציאים את הבצק שהיה לילה במקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים. משני חלקים מכינים מאפים ממולאים נוטלה ומכל השאר 5 לחמניות בתבנית קטנה בגודל 13*6 ס"מ.
יש לנו ארבעה חלקים. מהחלק ראשון מכינים מאפה קלוע באופן הבא: מרדדים את הבצק למלבן ומורחים חצי ממנו עם מלית הנוטלה. מקפלים את החלק הלא מרוח על החלק המרוח ומרדדים שוב למלבן גדול יותר. בעזרת גלגלת או סכין חותכים את המלבן לאורכו ל- 6 רצועות. מכל 2 רצועות יוצרים לחמנייה אישית. תיעזרו בסרטון כדי ליצור את הקליעה או פשוט תקלעו איך שבא לכם, זה בכל מקרה יהיה טעים.
מהחלק השני יוצרים עוגה אחת ארוכה – מרדדים את הבצק למלבן ומורחים במלית נוטלה. מגלגלים לרולדה ופורסים אותה ל – 8. בעזרת שיפוד או צ'ופ סטיק לוחצים במרכז כל חלק ומניחים בתבנית. גם פה תיעזרו בסרטון.
עכשיו נותרו לנו שיני חלקי בצק שאותם נחלק כל אחד לשלושה חלקים ומהם ניצור את הלחמניות בתבנית הקטנה. כמובן שאם אין לכם תבנית, אתם יכולים ליצור צורות אחרות אבל תתאמצו להשיג תבנית כי זה יוצא מושלם בתוכן. את הלחמניות תכינו לפי הדוגמאות למעלה ויש גם הדגמה בסרטון.
מכסים ברפיון עם נייר אפייה ומתפיחים 30-40 דקות או עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
את הלחמניות הגדולות יותר הממולאות בשוקולד אופים בחום של 160 מעלות כ – 15-20 דקות, רק עד לקבלת צבע זהוב יפה. מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ סוכר קר.
מעלים את חום התנור ל – 170 מעלות ואת הלחמניות בתבנית אופים כ- 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מקררים, מחלצים מהתבניות ומפדרים באבקת סוכר. אפשר כמובן למרוח סירופ גם על הלחמניות.
הלחמניות ללא השוקולד הכי טעימות ביום הכנתן אבל טריות גם למחרת. הלחמניות הממולאות שוקולד נשארות טריות 3 ימים גם בזכות הסירופ שמרחנו עליהן.
היי יהודית יקרה
רוצה להכין את הלחמניות בצורה של לחמניית המבורגר. כמה לחמניות יצא עם המתכון הזה?
המתבגר רוצה כריכים מושחתים עם לחמניית בריוש
אשמח לעזרתך
תודה
היי יולי
אפשרי כלחמניית המבורגר בהחלט
הי
הכנתי בלי תוספות מתוקות, נאכל עד הסוף עם השקשוקה.
רציתי לשאול,האם אפשר להקפיא כשעושים עם השוקולד?
תודה
איילת
יש מלא מתכונים שמתאימים לאוכל.אפשרא ךהקפיא עם השוקולד
ואו נראה מדהים! והבלוג שלך פשוט מהמם! התמונות של כל המאפים הללו כל כך יפות שזה נראה כמעט בלתי אפשרי להגיע לתוצאות כאלו ?
רציתי גם לשאול,
אם ארצה להכין לחמניות כאלו אבל לאפות אותן בתבניות אינגליש סטנדרטיות, האם תוכלי לעזור לי לחלק את כמות הבצק אחרת? ניסיתי וקצת התבלבלתי..
בהתחשב בעובדה שכן ארצה להכין את החלה/עוגה הארוכה עם נוטלה וגם הקטנות יותר עם נוטלה.
תודה ומקווה שהייתי די מובנת ??
היי ליה,
תודה רבה!
פשוט תחלקי את הבצק ל -3-4 חלקים ומכל חלק תעצבי עוגה אחת
בוקר נפלא!
הכנתי את הבצק יחד עם בת השנתיים וחצי שלי. היא הלכה לישון בהתרגשות כי אמרתי לה מה נכין איתו בבוקר 🙂
אני מתכוונת לנסות לאפות בתבנית אינגליש שייק, כי לא הספקתי למצוא תבניות קטנטנות… את חושבת שזה אמור להשפיע על זמן האפייה? תודה מראש!
היי שני,
איזה כייף לכן.
בטח. מאפה גדול אופים זמן ארוך יותר. אולי כפול מזמן אפיית הקטנות. ממליצה להיות צמודה לתנור ולהציץ כל פעם עד שיהיו מוכנים ואז תלמדי את הזמן המדוייק
בהצלחה♥
מעדכנת שיצא מצוין! גם ממש ממש טעים וגם כיף ומתאים להכנה עם ילדים. תודה רבה!
היי שני,
איזה כייף לשמוע
תודה על העדכון
החלןת מהממות. והתבניות גם, איפה אפשר להשיג אותן?
תודה רבה סיגל, יש בחנויות של חד פעמי או בחנויות אפייה. הן ממש קטנות
תודה, התבניות הן חד פעמיות? והגודל מצויין, אוהבת ככה שהן קטנות
היי סיגל,
כן, חד פעמיות אבל מהסוג האיכותי. הן קשיחות ומוליכות חום מעולה
תוכלי להראות דוגמא של התבניות ולציין גודל?
היי מיטח
הגודל מצויין בפוסט
היי! קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים!!!
מוזר אבל קראתי את הפוסט כמה פעמים ופספסתי את המקום בו מצוין גודל התבניות… עייפות של אמא לתינוק שלא ישן?! 😉
בכל אופן, יש לי תבנית אינגליש קייק – האם אוכל להכין בה כמות כפולה במקום 2 תבניות קטנות?
היי שני יקרה,
תודה רבה רבה.
צודקת. עדכנתי את המתכון. זה 13*6 ס"מ
יהודית אפשר לקבל מתכון לבריוש פרווה ולא חלבי,אולי טריק אחר שגם יהיו מוצלחים,תודה
היי דינה, אין תחליף לטעם החלבי ובכל זאת, את יכולה להכין חלב מרוכז פרווה עם חלב קוקוס ובמקום חמאה לשים שמן קוקוס. מתכון לחלב מרוכז טבעוני יש בפוסט של החלבי
בהצלחה
מתכונים נהדרים ניסיתי כמעט את כולם ויצאו סוף. יש לך מתכון דומה אבל פרווה?
איזה כייף ורדה,
תמיד אפשר להמיר לפרווה אבל זה לא יהיה אותו טעם. חלב מרוכז יש מתכון טבעוני בבלוג וחמאה ממירים למרגרינה או שמן קוקוס
וואוווו. הבצק נראה סוףףףף.
תודה ששיתפת❤️
תודה רבה שרה. באמת בצק מושלם
שבת שלום
וואו!!! את אלופה!!!
תודההה אבי
גאה בך
תמשיכי ללחוש כי את אלופה תבורכי אהובתי
את פשוט אגדה אין כמוך ולא יהיה
תודה רבה ורד ♥ ♥
מורידה בפנייך את הכובע.אני לא יודעת היכן את גרה.אבל אוהבת את ראשך האומנותי.כי אני כאומנית רב תחומית.שמציגה בעולם.אוהבת שחושבים גם מחוץ לקופסה.לכן אוליי יום אחד תראי מה אני עושה.לא אפיה.יודעת טוב.אבל אומנות.שאפו.בריאות ואשרייך.אנשים מוכשרים לעולם לא משועממים
תודה רבה שמחה יקרה ♥ ♥
נראה מדהים, מגרה וממש רוצה להכין גם אבל בלי המרכיב הסודי… בעיה??♀️
היי ענת,
אז תכיני מתכון אחר. למשל את הלחמניות וניל המדהימות שלי: https://bit.ly/2BPUsVE
כיצד את מכינה חלב מרוכז?
היי אנה,
יש לינק בתחילת המתכון