יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות בריוש עם רכיב מיוחד בבצק
ראשי » חלות מעוצבות » לחמניות בריוש עם רכיב מיוחד בבצק

לחמניות בריוש עם רכיב מיוחד בבצק

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 באוקטובר 2020 30 תגובות

לחמניות בריוש במרקם מטריף בזכות רכיב אחד מיוחד בבצק. רוצים לדעת מה הסוד? כנסו לפוסט ותגלו וגם מלא מלא דוגמאות ללחמניות בצורות שונות והכל מצולם ויש אפילו סרטון שלם של הדגמה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות בריוש עם רכיב מיוחד בבצק

הרעיון להכין לחמניות עם חלב מרוכז מסתובב לי בראש די הרבה זמן. אני מכינה חלב מרוכז בבית על בסיס קבוע. את כל הגלידות שלי אני מכינה איתו כי אני לא אוהבת את הקנוי שבעיני יש לו טעמי לוואי. ואזזזזזזזז קפץ לי פתאום רעיון להכין בצק שמרים עשיר, מעין בריוש עם חלב מרוכז. כי למה לא בעצם?? הוא יכול רק להעשיר את הבצק ולהפוך אותו לעוד יותר עסיסי ממה שהוא כבר וצדקתי! יצא בצק מדהים שממנו הכנתי כמה וכמה מאפים, חלק לחמניות מהממות בתוך תבניות קטנות שאיך שראיתי אותן ידעתי בדיוק מה אני הולכת לאפות בהן וחלק עם נוטלה בצורה מגניבה שראיתי ממש מזמן אצל Thida Bevington באינסטגרם.

הכנתי לחמניות אישיות בתבניות קטנות מהממות (13*6 ס"מ) שישר איך שראיתי אותן התאהבתי בהן

ואלה עם נוטלה – חלום!!

וגם כאלה

אמנם ערכתי סרטון עם כל השלבים אבל גם צילמתי תמונות שלבים למי שאין סבלנות לצפות בסרטון. בגדול מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. משני חלקים נכין לחמניות ממולאות נוטלה ומשאר הבצק נכין לחמניות אישיות בצורות מגניבות.

נתחיל עם לחמניית רולדות – מחלקים את הבצק ל – 4 כדורים במשקל 30 גרם כל כדור. מגלגלים כל כדור למעין רולדה ומניחים בתבנית.

לחמניית רולדות

לחמניית ארבעה כדורים – שוקלים 4 כדורים במשקל 20 גרם ומניחים בתבנית

לחמניית כדורים

לחמניית צמה מ- 4 רצועות

ככה תכינו לחמנייה מ- 4 רצועות, בתמונה זו חלה אבל זה אותו עיקרון

לחמניית צמה מארבע רצועות

לחמניית תלישה – שוקלים 5 כדורים במשקל 20 גרם, מרדדים ומקפלים לשניים. מניחים בתבנית עם הצד הפתוח כלפי מעלה

לחמניית תלישה

לחמניית שבלולים -שוקלים 4 כדורים במשקל 20-25 גרם, מגלגלים לרולדה וחותכים באמצע. מניחים בתבנית כשהחלק היפה, עם צורת השבלול כלפי מעלה

לחמניית שבלולים

לחמניות בריוש עם רכיב מיוחד בבצק

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • את הבצק מכינים יום מראש על מנת שיהיה הרבה יותר נוח לעבוד איתו.
  • ניתן למלא בכל מלית שאוהבים. גם מלית גבינה תתאים פה.
  • אפשר לעצב איזה צורה שאוהבים.

מצרכים ל – 5 לחמניות אישיות בתבנית בגודל 13*6 ס"מ, 3 עוגות אישיות עם נוטלה ועוגה אחת באורך 30 ס"מ

  • 500 גרם קמח (רצוי קמח לחם)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים(10 גרם)
  • 150 גרם חלב מרוכז (אני מכינה בבית)
  • 3 ביצים גדולות (185 גרם)
  • 75 מ"ל מים
  • 1 כף תמצית וניל (15 מ"ל)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

למלית נוטלה

  • 160 גרם נוטלה
  • 50 גרם חמאה

סירופ סוכר

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים יחד.

מוסיפים לקערה חלב מרוכז וביצים ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים מים ותמצית וניל תוך כדי לישה. לשים 5-7 דקות.

מוסיפיםמלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק והוא נעשה חלק.

מוציאים למשטח מקומח ומעצבים לכדור חלק. מחזירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים שעה.

אחרי שעה מורידים את הנפח ולשים שוב כדקה לכדור חלק.

מחזירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות 8 שעות במקרר, אני התפחתי כל הלילה.

מכינים מלית נוטלה: שוקלים בקערית 160 גרם נוטלה. ממסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים אותה עם הנוטלה למלית חלקה.

מכינים סירופ סוכר: שמים בקלחת מים וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 5-7 דקות, עד לקבלת סירופ מעט סמיך. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה. מקררים לחלוטין.

מכינים מאפים: מוציאים את הבצק שהיה לילה במקרר ומחלקים אותו לארבעה חלקים. משני חלקים מכינים מאפים ממולאים נוטלה ומכל השאר 5 לחמניות בתבנית קטנה בגודל 13*6 ס"מ.

יש לנו ארבעה חלקים. מהחלק ראשון מכינים מאפה קלוע באופן הבא: מרדדים את הבצק למלבן ומורחים חצי ממנו עם מלית הנוטלה. מקפלים את החלק הלא מרוח על החלק המרוח ומרדדים שוב למלבן גדול יותר. בעזרת גלגלת או סכין חותכים את המלבן לאורכו ל- 6 רצועות. מכל 2 רצועות יוצרים לחמנייה אישית. תיעזרו בסרטון כדי ליצור את הקליעה או פשוט תקלעו איך שבא לכם, זה בכל מקרה יהיה טעים.

מהחלק השני יוצרים עוגה אחת ארוכה – מרדדים את הבצק למלבן ומורחים במלית נוטלה. מגלגלים לרולדה ופורסים אותה ל – 8. בעזרת שיפוד או צ'ופ סטיק לוחצים במרכז כל חלק ומניחים בתבנית. גם פה תיעזרו בסרטון.

עכשיו נותרו לנו שיני חלקי בצק שאותם נחלק כל אחד לשלושה חלקים ומהם ניצור את הלחמניות בתבנית הקטנה. כמובן שאם אין לכם תבנית, אתם יכולים ליצור צורות אחרות אבל תתאמצו להשיג תבנית כי זה יוצא מושלם בתוכן. את הלחמניות תכינו לפי הדוגמאות למעלה ויש גם הדגמה בסרטון.

מכסים ברפיון עם נייר אפייה ומתפיחים 30-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

את הלחמניות הגדולות יותר הממולאות בשוקולד אופים בחום של 160 מעלות כ – 15-20 דקות, רק עד לקבלת צבע זהוב יפה. מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ סוכר קר.

מעלים את חום התנור ל – 170 מעלות ואת הלחמניות בתבנית אופים כ- 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

מקררים, מחלצים מהתבניות ומפדרים באבקת סוכר. אפשר כמובן למרוח סירופ גם על הלחמניות.

הלחמניות ללא השוקולד הכי טעימות ביום הכנתן אבל טריות גם למחרת. הלחמניות הממולאות שוקולד נשארות טריות 3 ימים גם בזכות הסירופ שמרחנו עליהן.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
    פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
  • חלה לשבת קלועה מ - 7 רצועות
    חלה לשבת קלועה מ - 7 רצועות
  • לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
    לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
  • קרואסון חמאה אמיתי בגרסה ביתית (כולל סרטון)
    קרואסון חמאה אמיתי בגרסה ביתית (כולל סרטון)
עוגות שמרים שוקולד שמרים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. ליה הגב 5 במרץ 2021 בשעה 14:19

    ואו נראה מדהים! והבלוג שלך פשוט מהמם! התמונות של כל המאפים הללו כל כך יפות שזה נראה כמעט בלתי אפשרי להגיע לתוצאות כאלו 👏

    רציתי גם לשאול,
    אם ארצה להכין לחמניות כאלו אבל לאפות אותן בתבניות אינגליש סטנדרטיות, האם תוכלי לעזור לי לחלק את כמות הבצק אחרת? ניסיתי וקצת התבלבלתי..
    בהתחשב בעובדה שכן ארצה להכין את החלה/עוגה הארוכה עם נוטלה וגם הקטנות יותר עם נוטלה.
    תודה ומקווה שהייתי די מובנת 🤭🙏

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 במרץ 2021 בשעה 13:33

      היי ליה,
      תודה רבה!
      פשוט תחלקי את הבצק ל -3-4 חלקים ומכל חלק תעצבי עוגה אחת

  2. שני מלניק הגב 8 בינואר 2021 בשעה 8:16

    בוקר נפלא!
    הכנתי את הבצק יחד עם בת השנתיים וחצי שלי. היא הלכה לישון בהתרגשות כי אמרתי לה מה נכין איתו בבוקר 🙂
    אני מתכוונת לנסות לאפות בתבנית אינגליש שייק, כי לא הספקתי למצוא תבניות קטנטנות… את חושבת שזה אמור להשפיע על זמן האפייה? תודה מראש!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בינואר 2021 בשעה 9:19

      היי שני,
      איזה כייף לכן.
      בטח. מאפה גדול אופים זמן ארוך יותר. אולי כפול מזמן אפיית הקטנות. ממליצה להיות צמודה לתנור ולהציץ כל פעם עד שיהיו מוכנים ואז תלמדי את הזמן המדוייק
      בהצלחה♥

      • שני מלניק הגב 8 בינואר 2021 בשעה 23:10

        מעדכנת שיצא מצוין! גם ממש ממש טעים וגם כיף ומתאים להכנה עם ילדים. תודה רבה!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2021 בשעה 10:10

          היי שני,
          איזה כייף לשמוע
          תודה על העדכון

  3. סיגל הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 15:54

    החלןת מהממות. והתבניות גם, איפה אפשר להשיג אותן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בדצמבר 2020 בשעה 21:42

      תודה רבה סיגל, יש בחנויות של חד פעמי או בחנויות אפייה. הן ממש קטנות

      • סיגל הגב 6 בדצמבר 2020 בשעה 8:02

        תודה, התבניות הן חד פעמיות? והגודל מצויין, אוהבת ככה שהן קטנות

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בדצמבר 2020 בשעה 8:07

          היי סיגל,
          כן, חד פעמיות אבל מהסוג האיכותי. הן קשיחות ומוליכות חום מעולה

      • מיטח הגב 26 בדצמבר 2020 בשעה 20:47

        תוכלי להראות דוגמא של התבניות ולציין גודל?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בדצמבר 2020 בשעה 8:48

          היי מיטח
          הגודל מצויין בפוסט

          • שני מלניק 7 בינואר 2021 בשעה 20:45

            היי! קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים!!!
            מוזר אבל קראתי את הפוסט כמה פעמים ופספסתי את המקום בו מצוין גודל התבניות… עייפות של אמא לתינוק שלא ישן?! 😉
            בכל אופן, יש לי תבנית אינגליש קייק – האם אוכל להכין בה כמות כפולה במקום 2 תבניות קטנות?

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 7 בינואר 2021 בשעה 22:13

            היי שני יקרה,
            תודה רבה רבה.
            צודקת. עדכנתי את המתכון. זה 13*6 ס"מ

  4. ורדה מוסרי הגב 30 באוקטובר 2020 בשעה 8:34

    מתכונים נהדרים ניסיתי כמעט את כולם ויצאו סוף. יש לך מתכון דומה אבל פרווה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוקטובר 2020 בשעה 10:26

      איזה כייף ורדה,
      תמיד אפשר להמיר לפרווה אבל זה לא יהיה אותו טעם. חלב מרוכז יש מתכון טבעוני בבלוג וחמאה ממירים למרגרינה או שמן קוקוס

  5. שרה הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 19:26

    וואוווו. הבצק נראה סוףףףף.
    תודה ששיתפת❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 20:15

      תודה רבה שרה. באמת בצק מושלם
      שבת שלום

  6. Avi הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 6:08

    וואו!!! את אלופה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 9:30

      תודההה אבי

  7. ורד הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 3:17

    גאה בך

  8. ורד הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 3:17

    תמשיכי ללחוש כי את אלופה תבורכי אהובתי

  9. ורד הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 3:16

    את פשוט אגדה אין כמוך ולא יהיה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 9:30

      תודה רבה ורד ♥ ♥

  10. SIMHA AVIV הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 2:57

    מורידה בפנייך את הכובע.אני לא יודעת היכן את גרה.אבל אוהבת את ראשך האומנותי.כי אני כאומנית רב תחומית.שמציגה בעולם.אוהבת שחושבים גם מחוץ לקופסה.לכן אוליי יום אחד תראי מה אני עושה.לא אפיה.יודעת טוב.אבל אומנות.שאפו.בריאות ואשרייך.אנשים מוכשרים לעולם לא משועממים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 9:29

      תודה רבה שמחה יקרה ♥ ♥

  11. ענת הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 1:19

    נראה מדהים, מגרה וממש רוצה להכין גם אבל בלי המרכיב הסודי… בעיה??‍♀️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 9:28

      היי ענת,
      אז תכיני מתכון אחר. למשל את הלחמניות וניל המדהימות שלי: https://bit.ly/2BPUsVE

  12. אנה הגב 28 באוקטובר 2020 בשעה 19:35

    כיצד את מכינה חלב מרוכז?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2020 בשעה 9:26

      היי אנה,
      יש לינק בתחילת המתכון

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה
סרטוני הדרכה ב – YouTube

יהודית אביב

יהודית אביב
עוגיות גבינה מדהימות במרקם בצק עלים רק בלי כל התהליך הארוך הכרוך בהכנתו. העוגיות מקבלות את המרקם המדהים מהגבינה ותהליך ההכנה המאוד פשוט.
המתכון המלא פה: https://bit.ly/2Pjf9zS
עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז)
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_qJJ966kpkP0
הפסטייה המסורתית שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים בגרסה אישית מדליקה ומיוחדת שתגנוב את ההצגה על השולחן
פסטייה מרוקאית אישית עם פרגיות בעיצוב מדליק
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Ko3RlAi9JZI
תמיד רציתם לדעת איך לקלוע לחמניות בכל מיני צורות? ריכזתי לכם פה לא פחות מ-7 קליעות שונות של לחמניות.
תשמרו את הסרטון ובכל פעם תוכלו לחזור אליו ולקלוע שוב ושוב.
מתכון ללחמניות מושלמות פה: https://bit.ly/32KRE5F
לחמניות בכל מיני צורות
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_TDfyYG9GOMU
פיתות תימניות אמיתיות שמכינים בסיר גריל חשמלי
המתכון כאן: https://www.yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-תימניות-בסיר-גריל-חשמלי/
פיתות תימניות אמיתיות ( סאלוף)
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_S1EQQAeWCF4
המתכון פה: https://bit.ly/3iJa5iV
בורקס תורכי ביתי מושלם
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Xr-yvDuDFOE
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה. מי צריך צבעי מאכל סינתטיים כשיש לנו צבעים כאלה מטורפים באופן טבעי.
בטטה סגולה היא אחת הבטטות הכי יפות, טעימות ובריאות שיש לנו ואני בחרתי לשלב אותה בלחם המדהים הזה שגם ככה הוא טעים בטירוף ועם תוספת הבטטה הוא הרבה יותר טעים ולא רק יפה.
המתכון המלא פה:https://bit.ly/3iNeb9O
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Fm3AdtueIME
לעוד סרטונים לחצו פה הירשמו לערוץ היוטיוב שלי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
פוסט מתכון הכי מהיר בעולם🙄 פוסט מתכון הכי מהיר בעולם🙄

מידי פעם, ממש רק מידי פעם אני מחפשת לי חיים קלים במטבח, רק מידי פעם כי אחרת איך נהיה פולניה🤣🤣 ואגב, פולניה ומרוקו אחיות 🤣

קיצר, בקבוק אחד של רוטב שיש בו את כללל הירקות והטעמים שאני אוהבת.

מי שעוקב פה יודע שאני מתה על טעמים מתקתקים באוכל. אז הכנתי עוף וכרוב ברוטב בצל וסילאן.

שתבינו שחוץ מהרוטב אין במתכון הזה שום תבלין וזה יוצא טעים בטירוף.

מבטיחה מחר להעלות מתכון מסודר... תעקבו בסטוריז מחר בבוקר מעלה לכם שלבים למרות שזה באמת משחק ילדים - עוף, כרוב  ובקבוק רוטב🙈

עוף וסטייק כרוב בתנור / יהודית אביב הלוחשת לאוכל

מצרכים ל – 3 -4 מנות
1 בקבוק רוטב לעוף בתנור של אוסם
6 יחידות שוקי עוף
1 כרוב קטן – בינוני 
4 כפות שמן זית (לכרוב)
מלח ים אטלנטי (לכרוב)
חופן של פירורי לחם
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
פורסים את הכרוב לפרוסות ברוחב 1 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
מזלפים על הכרוב שמן זית ומפזרים מלח. דואגים שכל הכרוב יהיה מרוח בשמן.
בקערה נפרדת שמים את העוף ומוזגים עליו כ – 1/2 בקבוק מהרוטב המוכן. מעסים היטב כך שכל העוף יכוסה ברוטב ומניחים על הכרוב. מפזרים פירורי לחם בעיקר על העוף.
אופים כשעה. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את העוף, מוזגים עליו עוד מעט מהרוטב, מפזרים שוב פירורי לחם ומחזירים לתנור לעוד כ – 15-30 דקות, עד שהעוף מוכן והכרוב רך וכל התבשיל מקבל צבע שחום עמוק ויפה. מוציאים את העוף לצלחת ומעבירים את התנור למצב גריל. צורבים את הכרוב כמה דקות עד שהוא מקבל צבע זהוב יפה גם מלמעלה ומוציאים. 
להגשה: מגישים את העוף והכרוב עם צלוחית של רוטב ליד.

מתכון בשיתוף:
@bishulim_osem
שניםםם ששמתי עיין על העוגיו שניםםם ששמתי עיין על העוגיות המטורפות האלה שאני נתקלת בהן מידי פעם באתרים רוסיים.

בתרגום חופשי מרוסית הן נקראות רגלי אווז🤣 דווקא כשחושבים על זה אז יש בזה משהו. אני קראתי להן עוגיות גבינה רוסיות (רגלי אווז) 🙈

פשוטות מאוד להכנה, קראנצ'יות, במרקם ובנראות שמזכירים בצק עלים. את המראה והטעם מקבלים בזכות הגבינה שיש בבצק והמנוחה שחייבים לתת לו במקרר.
דפדפו בתמונות כדי לראות את הדפדוף של הבצק😉 ולשמוע את הקראנץ'. 

כתבתי הכללל בבלוג, כולל את ההסבר הכימי לתופעת המרקם המדהים של העוגיות האלה וגם הכנתי לכם סרטון שלבים מלא.

תכתבו בגוגל עוגיות גבינה רוסיות הלוחשת לאוכל
.

#cheesecookies
#russioncookies
#goosefeetcookies
#russion #imsomartha #marthastewart #thefeedfeed #thefeedfeedbaking
#israeli_kitchen
#cookies
#cheesecakefactory
#shugar
שלושה שבועות ברצף ולא נמאס להם🤷‍♀️... בסוף יימאס🙈 ואז אני לא אכין מלאאא זמן, אשכח שבכלל הייתי מכינה להם את זה כשהיו קטנים ממש כל שבוע, כי ילדים פחות אוהבים לגוון באוכל, עד שייזכרו ויבקשו שוב 😉

בורקס במילוי כבד עוף, חזה עוף ופטריות עם טכניקת בישול שמשאירה את המלית והרוטב עסיסיים וטעימים גם אחרי אפייה ובישול.

המתכון עלה הבוקר לבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג
אוזן אחת חדשה לא הייתה פה הש אוזן אחת חדשה לא הייתה פה השנה!

לא שחלילה קרה משהו, להפך, קרו מלאאא דברים משפחתיים משמחים ולא הספקתי להכין אוזניים חדשות כמו בכל שנה🤷‍♀️ גם האווירה המוזרה לא תרמה ויצא שלא הכנתי ואני מתההה על אוזני המן ובמיוחד להמציא כל שנה מחדש אוזניים חדשות 🙄

אז קבלו את אחת האוזניים הכי מיוחדות וטעימות שהכנתי ובבלוג יש לא פחות מ-12מתכונים וכולם מיוחדים וטעימים.

חפשו בגוגל קטאייף אוזני המן הלוחשת לאוכל ותכינו, כי זה היסטרי וטעים ומיוחד וחג שמייחחחחח אהובים 😻😺👺👹👻👽
אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסי אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסיקני👨‍🌾👩‍🌾

הכי מהיר שלי :) תפתחו את המקרר, תוציאו את כל שאריות הגבינות שיש לכם, תוסיפו תרד, זיתי קלמטה ותכניסו לטורטייה.
אז כן,  סך הכל טורטיות ממולאות בגבינות ותרד, אבלללל איזה טעים זה והכי חשוב - קל להכנה. ארוחת ערב ב - 30 דקות.

אתמול במאסטר שף המתמודדים התבקשו להכין מתכון עם טורטיות או דפי אורז וגם אני אותגרתי באותה משימה.

 אזזזז ישר קפצו לי מיליון רעיונות ולא הצלחתי להתמקד ולבחור. ומה יותר טוב מאשר לשאול אתכם בסטורי?? נתתם לי מלא רעיונות מעולים אבל רק אחת קלעה בול לרעיון שהתיישב לי חזק במוח וזה רק חיזק לי שזה מה שאני רוצה להכין.

קבלו מתכון לאנצ'ילדה מקסיקנית:

אגב, תרגישו חופשי לשים כל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך.

6 טורטיות קטנות (של מאסטר שף)

מלית:

1 קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית

100 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה רגילה מגוררת

חופן זיתי קלמטה

200 גרם תרד שטוף

מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

לרוטב:

20 עגבניות שרי תמר חצויות

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (של מאסטר שף)

4-5 כפות צ'ילי מתוק/חריף

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור

 חופן זיתי קלמטה  

לפיזור: 150 גרם מוצרלה מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המלית יחד. את התרד שמים כמו שהוא טרי ומעסים עם הידיים הכל.

שמים בתבנית פיירקס בגודל 25*30 ס"מ את העגבניות החצויות ומזלפים מעט שמן זית ומלח ים אטלנטי. צולים בתנור 15-20 דקות עד שהן נצרבות מעט. בינתיים בקערה אחרת שמים עגבניות מרוסקות וצ'ילי. מערבבים ומתבלים. מוזגים 3/4 מכמות הרוטב על התבנית עם העגבניות.

מכינים טורטיות ממולאות: לוקחים טורטייה ומניחים לרוחבה כמות יפה מהמלית. מגלגלים למעין רולדה ומניחים בתבנית על הרוטב כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את כל הטורטיות ומניחים צפוף בתבנית.

מוזגים על כל טורטייה את שארית הרוטב ואופים כ - 30 דקות עד שהכל רותח ומבעבע. מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה ומכניסים לעוד 5-7 דקות, עד שהמוצרלה נמסה.

מגישים מייד.

המתכון בשיתוף:
@master_chef_israel
#מבשלים_בבית_עם_מאסטר_שף
החולשה שלי זה לא שוקולד!! החולשה שלי זה עוגות גבינה ובמיוחד כשהן באות במעטפת בצק שמרים במרקם עננים, אז אני לא עומדת בזה בכלל בכלל😱
.
.
השבוע הכנתי אותה שוב וכמו בכל פעם היא מתחסלת ראשונה כאילו לא הייתה🤔
חפשו בגוגל הלוחשת לאוכל עוגת גביניות, רק תדעו מעכשיו, אני לא אחראית על הקלוריות🤣
.
.
#cheeselover
#cheesepancake
#cheesecakelove
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cake
#cakes
#cakedecorating
#israeli_kitchen #inmyblog #imsomartha
#marthastewart
#thefeedfeedbaking
#thefeedfeedcheesecake
מלך המרקים המרוקאים 😉 לכו מלך המרקים המרוקאים 😉

לכו להשרות קטניות למחר ותחפשו אצלי בבלוג מרק חרירה מרוקאי
אמנם זה יום קלאסי למרק אבלללל.... מכירים את הפסטייה המרוקאית, זאת שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים?
אז הכנתי אותה בגרסה אישית בעיצוב מהמםםם והמלית, כמו שהפתיעה אותי תפתיע את כל מי שיטעם😱

פרגיות, פירות יבשים וההפתעה- קוביות אגסים אמריקאים שבכל ביס מתפוצצים בפה בעסיסיות ומתיקות מדהימה.

כל השלבים איך להגיע לעיצוב המהמם עכשיו אצלי בסטוריז.

מלא מתכונים שווים ומיוחדים תמצאו פה:
@usapearsisrael

והמתכון המלא של הפסטייה  עלה ממש עכשיו לבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג

המתכון בשיתוף: 
.
#אגסיםאמריקאים
##אוכלטעיםובריא
#usapears
#israeli_kitchen
 #inmyblog
 #imsomartha
#marthastewart
#morocanfood
#morocan
#morocanstyle
#pears
#filodough
#fillodough
אין יותר מתאים מקרפ צרפתי עמוס בנוטלה, בננות, קוקוס ואגוזים כדי להביע אהבה ❣️❣️❣️
 ואגב, כל השנה ולא רק ביום האהבה
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️.
❣️
❣️
❣️
❣️
#creps
#crep
#nutella😍
#coconut
#banana
#chocolatecrepes
#franchcrepes
#קרפצרפתי
#קרפ
#בלינצס
#blinches
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס