לחמניות המבורגר ביתיות, רכות, אווריריות וטעימות במיוחד. מטעמי כשרות אני אופה את הלחמניות עם מחמאה והן מקבלות מרקם וטעם של בריוש
אם כבר משקיעים ומכינים המבורגר בבית, רצוי להשקיע ולהכין גם לחמניות ביתיות, במרקם וטעם של לחמניות בריוש עשירות. למרות שאני מכינה אותן עם מחמאה ולא עם חמאה מטעמי שמירת כשרות, הן יוצאות מעולות וטעימות כל כך ומשדרגות לחלוטין את ההמבורגר.
כתבתי לכם מדריך שלם ומושקע איך להכין המבורגר מושלם בבית. כנסו פה לפוסט ואם אתם מכינים אני אשמח שתספרו לי איך יצא לכם. אם אתם עדיין לא עוקבים אחריי באינסטגרם, הגיע הזמן ללחוץ על ה – Follow ושם תוכלו גם לתייג אותי כך שנוכל להשוויץ ביחד בסטוריז בתוצרים שלכם.
לחמניות המבורגר ביתיות
לחמניות ביתיות להמבורגר – 8 לחמניות במשקל 100 גרם ליחידה
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס מים פושרים
- 80 גרם מחמאה רכה
- 2 כפיות מלח
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר, הביצה והמים ומתחילים ללוש 2-3 דקות.
- מוסיפים את המחמאה כף אחרי כף ומוסיפים גם את המלח. לשים 8-10 דקות עד שכל המחמאה נטמעת בבצק ומקבלים בצק רך וגמיש. מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ללחמניות במשקל 100 גרם ומעצבים לכדור חלק.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20-30 דקות עד להזהבה של הלחמניות.
- מעבירים לצינון על רשת ומכסים עם מגבת כדי להחזיר להן את הרכות.