לחמניות ממולאות בשר עם רכיב סודי בבצק. עסיסיות במיוחד והשוס האמיתי – הן מצופות ב – פירורי לחם. כן, פירורי לחם שהפכו אותן לקריספיות וטעימות במיוחד. זה בהחלט אחד המתכונים הטובים שהכנתי
הלחמניות הממולאות הכי טעימות שהכנתי! הכנתי לא מעט פעמים לחמניות ממולאות בשר ואלה עלו על כולן. קיבלתי משימה ממאסטר שף להכין מתכון עם שלושה מוצרים. ואז קיבלתי את המארז ואוי ואבוי, כלום לא קשור לכלום. כל המוצרים מעולים, אני מכירה אותם ומשתמשת בהם, אבל לחבר מתכון חדש ממוצרים שלא בהכרח מתחברים זה היה מאתגר במיוחד.
אז שאלתי בסטורי את העוקבים מה להכין, כמובן שפרסמתי את המוצרים וקיבלתי עשרות תשובות מצויינות, אבל תוך כדי כבר רקמתי לי במוח את המתכון שאכין. לי היה בראש בצק, כי אני מכורה לבצקים והייתי רק צריכה לחשוב איך לשלב את המוצרים ברעיון שלי ומצאתי!
אלה המוצרים והרעיונות של העוקבים באינסטגרם
את הספייסי מיונז הכנסתי לבצק שהפך אותו לבצק הכי טוב שהכנתי, גמיש כמו פלסטלינה וטעיםםם, את העגבניות הכנסתי למלית הבשר והשוס – ציפיתי את הלחמניות בבלילת ביצים ומיונז וגלגלתי בפירורי לחם! כן כן כן, וזה יצא מטורף!!
לחמניות ממולאות בשר מצופות פירורי לחם
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ניתן להקפיא את הלחמניות למשך שבועיים.
- הלחמניות יוצאות די גדולות במשקל 100 גרם כל אחת. אפשר לעשות אותן קטנות יותר במשקל 70 גרם.
- המוצרים נמדדו עם כוסות מדידה אוניברסליות.
- זמני ההתפחה של הבצק משתנים בהתאם למזג האוויר ולכן יש להפעיל גם שיקול דעת ולהתייחס לבצק ולא רק להנחיות במתכון.
מצרכים לכמות של 16 לחמניות גדולות
לבצק
- 1 ק"ג קמח (אני משתמשת ב"נפלאות)
- 2 כפות שמרים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס מיונז ספייסי של מאסטר שף
- 1 כף מלח
- 500 מ"ל מים
למלית
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי (צוואר)
- 30 גרם שומן טלה
- 3 בצלים גדולים
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית כורכום
- 1 קופסת שימורי עגבניות חתוכות דק של מאסטר שף
- חופן גדול פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות גדושות נענע יבשה
לציפוי
- 1/2 כוס מיונז ספייסי של מאסטר שף
- 2 ביצים
- פירורי לחם מוזהבים של מאסטר שף
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים מיונז ומלח ומתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים מים בהדרגה. לשים את הבצק 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש מאוד. מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה וחצי ובינתיים מכינים את המלית.
מכינים את המלית: מחממים שמן זית בסיר סוטאז' ומוסיפים את הבשר ואת שומן הטלה. בעזרת מזלג מפוררים את הבשר וצורבים כמה דקות טובות עד שהבשר צרוב היטב ושחום.
מוסיפים את העגבניות, חותכים את הבצל לרצועות דקות ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. סוגרים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך וקטיפתי. מכבים את הלהבה ומוסיפים פטרוזיליה ונענע יבשה.
מכינים את הלחמניות: מחלקים את הבצק ל – 16 כדורים במשקל 100 גרם כל כדור, מכסים ומשאירים למנוחה של 15 דקות. פותחים כל כדור למעין פיתה שטוחה וממלאים מהמלית בנדיבות וסוגרים לכדור. מכינים כך את כל הלחמניות.
בעזרת מזלג מערבבים יחד את המיונז והביצים שישמשו לציפוי. בקערה אחרת שמים את פירורי הלחם.
טובלים כל לחמנייה בבלילת המיונז והביצים ואז מגלגלים בפירורי הלחם, ממש כמו שמכינים שניצלים.
מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קלים ומתפיחים כ – 45 דקות.
אופים את הלחמניות: מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות.
אופים את הלחמניות כ-25 דקות או עד שהלחמניות שחומות ומוכנות.
מוציאים ומצננים מעט לפני שאוכלים.
היי יהודית.
אפשר מיונז לא ספייסי? לא אוהבת חריף אפילו לא מעט.
תודה
אפששר בהחלט אם כי זה לא יוצא בכלל בכלל חריף