לחמניות עגולות קלועות מ – 4 רצועות. עוד רעיון ללחמניות מתוקות שיקשטו את שולחן החג. מתוקות במידה כך שאם תוותרו על הסירופ והסוכר הגבישי הן יכולות להתאים גם לארוחה עצמה
עוד רעיון ללחמניות מתוקות יפהפיות שיקשטו את שולחן החג. הן כל כך טעימות ואם לא תמרחו סירופ סוכר ותפזרו סוכר גבישי, הן יכולות להתאים גם לארוחה עצמה. הפעם לא צילמתי שלבים אבל יש סרטון ישן שצילמתי ליוטיוב שלי שבו אני מדגימה קליעה של הלחמניות האלה רק שהכנתי שתי חלות במקום לחמניות. היכנסו כאן לסרטון ההדגמה.
לחמניות מתוקות מעוצבות מארבע רצועות
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הלחמניות מראש ולהקפיא.
- אפשר להכין כל צורה אחרת של לחמניות ואפשר להכין גם חלה מתוקה כמו פה
מצרכים ל – 15 לחמניות
- 400 גרם/מ"ל מים (1.5 כוסות +2 כפות)
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמן (100 גרם)
- 1 ק"ג קמח (מומלץ קמח 00 של קאפוטו)
- 30 גרם מלח (כף וחצי)
סירופ סוכר ודבש
- 1.5 כוס סוכר
- 1.5 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית מחית וניל
לפיזור: סוכר גבישי ו/או אבקת סוכר
אופן הכנה
מכינים לחמניות: שמים בקערת המיקסר מים, שמרים, סוכר, ביצים ושמן ומערבבים. מתחילים ללוש ומוסיפים תוך כדי לישה את הקמח בהדרגה. באמצע הלישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 10 דקות או עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא דביק). מוציאים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים מעט גם את הבצק. מתפיחים מינימום שעה וחצי – שעתיים ובחורף אפילו 3 שעות במקום חמים. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם כל כדור, מכסים ומשאירים למנוחה של 10-15 דקות. יוצרים מכל כדור רצועה באורך של כ – 20 ס"מ וקולעים לחמניות עגולות מכל ארבע רצועות לפי הסרטון פה. מתפיחים כשעה (בחורף לוקח יותר זמן) או עד שהלחמניות מכפילות את הנפח ב – 50% . אופים על חום של 180 מעלות כ – 25-30 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב ונראות מוכנות. מוציאים מהתנור ומקררים אותן על רשת צינון.
מכינים סירופ סוכר: מבשלים את כל חומרי הסירופ יחד כ – 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך מעט עם צבע ענברי. מורחים סירופ קר על לחמניות חמות או להפך – סירופ חם על לחמניות קרות. מקשטים עם סוכר גבישי ואבקת סוכר.
בתאבון!
האם אפשר לשנות את זה לקמח כוסמין לבן אם כן מה היחסי מים שישתנו?
אשמח לתשובה ממש בהקדם האפשרי תודה רבה
היי נועה,
קמח כוסמין לבן אותן כמויות
איזה שלמות!! נפלא!!