יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
ראשי » חלות מעוצבות » לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 בינואר 2021 11 תגובות

לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק וגם סוכר ופיסטוקים. כל אחד מהם תורם את תרומתו והתוצאה הסופית כל כך טעימה ומיוחדת שאתם חייבים חייבים להכין.
את הלחמניות עיצבתי הפעם בטכניקה שונה מהרגיל וזה יוצא כל כך מוצלח ומיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

כמה אני אוהבת בצקים?? מלאאא! ולחמניות בפרט. אני אוהבת להכין בכל פעם בצק אחר ולשלב בו רכיב שונה ולראות מה תהיה התוצאה. אז כבר הכנתי לחמניות עם חלב מרוכז שיצאו היסטריות ממש ועכשיו החלטתי להכין בצק עם אבקת חלב ולראות מה זה ייתן. אתם מבינים שאם הלחמניות פה בבלוג אז הן יצאו מושלמות, הורסות ומדהימות נכון? 🙂

אז מה זה אבקת חלב אתם שואלים ואני אסביר 🙂 הכי פשוט, אבקת חלב זה חלב שמיובש למרקם של אבקה ולא הרבה מכירים אותו או משתמשים בו. ולא, זה לא מלבין חלב, אלא אבקת חלב והיא נמכרת לרוב בחנויות מתמחות באפייה וחנויות תבלינים טובות.

שניםםם אני מכינה חלבה ביתית עם אבקת חלב ואחרי שמכינים פעם אחת בבית, אי אפשר יותר לאכול חלבה תעשייתית, טעימה ככל שתהיה.

למה בכלל לשים אבקת חלב במאפים? טוב ששאלתם 🙂

דבר ראשון היא מדגישה את הטעמים של שאר המרכיבים ושנית, היא פשוט הופכת מאפים – בעיקר מאפי שמרים – לרכים יותר וטעימים יותר עם טעם חלבי מודגש. אפשר להוסיף לכל מאפה ואפילו לעוגיות אבקת חלב וזה משדרג ברמות. אני שומרת את אבקת החלב במקפיא והיא נשמרת לי חודשים רבים בלי בעייה.

העיצוב של הלחמניות הוא השראה מסרטון של בחורה תורכייה שראיתי באינסטגרם. אהבתי ממש את הנראות של הלחמניות וכמובן שאני לא דוחה סיפוקים, אז הכנתי 🙂 יצא לי בצק היסטרי ומדוייק ועפתי עליו ברמות. חילקתי אותו לשניים, חצי הכנתי באותו יום וחצי שמתי במקרר והכנתי למחרת. שתי הדרכים יצאו מעולות, אבל זה נוח שאפשר להכין הכל עד שלב עיצוב הלחמניות ולהכין רק למחרת.

יש בשלבי ההכנה כמה קיפולים קלים, מריחת חמאה ופיזור סוכר (omg), מה שמשדרג ממש את הלחמניות והן יוצאות מהתנור כל כך רכות והחלק העליון קריספי מהסוכר שהתקרמל, בקיצור חלום!

לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

היכנסו כאן לערוץ היוטיוב שלי לצפייה בסרטון הדגמה שהכנתי

לפני שמתחילים

  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • אבקת חלב ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.
  • הכנתי סרטון הדגמה לאופן הכנת הבצק ועיצוב הלחמניות כדי שיהיה קל להבין.
  • אפשר כמובן להכין את הלחמניות בדיוק לפי המתכון ולוותר על שלבי הקיפול עם החמאה, אבל אז, ייצאו לכם לחמניות רגילות בלי טוויסט וחבל.
  • את הבצק הכנתי יחסית בשעה מאוחרת וכיוון שלא היה לי כבר אור לצילום החלטתי לאפות חצי מהכמות באותו יום וחצי מהבצק לשמור במקרר ולאפות למחרת. בשני המקרים התוצאה יצאה מושלמת, אבל הלחמניות שאפיתי באותו יום היו שמנמנות יותר.
  • הלחמניות לא מאוד מתוקות וכדי לקבל ממש לחמניות מתוקות, פיזרתי על הבצק עוד סוכר וגם מרחתי בסירופ סוכר אחרי האפייה, יצאה מתיקות מושלמת!

מצרכים ל – 20 לחמניות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם אבקת חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 200 מ"ל מים
  • 300 מ"ל חלב פושר
  • 25 גרם מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן

למריחה ופיזור על הבצק

  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • 80 גרם פיסטוקים קלויים בלי מלח קצוצים (אפשר לוותר או לשים כל אגוז שאוהבים ואפילו צימוקים)
  • 6 כפות סוכר

סירופ סוכר למריחה אחרי אפייה

  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, אבקת חלב, סוכר, ביצים וגרידת לימון ומערבבים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה את החלב והמים. לשים 5 דקות.

אחרי 5 דקות מוסיפים מלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומקבלים בצק רך וגמיש מאוד אבל לא דביק. משאירים את הבצק במיקסר, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות. אחרי 20 דקות מורידים את הנפח, לשים שוב 2 דקות ומעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח (בקייץ הבצק יתפח תוך שעה – שעה ורבע).

אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים פחות או יותר ואת החמאה מחלקים ל -4.

מורחים את משטח העבודה במעט שמן ובעזרת הידיים פותחים חלק אחד של הבצק למלבן בגודל של כ – 45*40 ס"מ (אפשר גם להיעזר במערוך). מורחים את הבצק ברבע מכמות החמאה ומקפלים אותו לחצי ואת המלבן שנוצר מקפלים שוב לחצי. פותחים/מרדדים את הבצק שוב למלבן ושוב מורחים ברבע מכמות החמאה, מפזרים חופן פיסטוקים קצוצים ומקפלים לחצי. נקבל מלבן בערך בגודל 40*45 ס"מ (תיעזרו בסרטון). מכינים באותה צורה את החלק השני של הבצק.

***בשלב הזה ניתן להכניס את הבצק לקופסא מלבנית ולשמור במקרר כמה שעות טובות ואפילו לילה ולמחרת לעצב לחמניות. או לחילופין להמשיך ישר ולהכין לחמניות. שתי האופציות יוצאות מעולה. אני אפיתי חצי מהבצק ישר ואת החצי השני אפיתי למחרת.

מעצבים לחמניות: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40*45 ס"מ. בעזרת כף מפזרים 2-3 כפות סוכר וחופן קטן של פיסטוקים. עוברים על הבצק עם מערוך כדי להדק את הסוכר והפיסטוקים. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לרצועות ברוחב של כ – 4 ס"מ. יוצאות 10 רצועות = 10 לחמניות. מקפלים כל רצועה לחצי, כך שהצד שעליו הנחנו את הפיסטוקים יהיה הצד החיצוני ומגלגלים למעין בורג צפוף. את הבורג סוגרים היטב למעין בייגל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכינים כך את כל רצועות הבצק ומניחים בתבנית במרווחים קלים.

מתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את הנפח.

מכינים סירופ סוכר: שמים סוכר ומים בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה 10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב רגיל.

מורחים על הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20-30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

מייד כשהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים סירופ סוכר. ממתינים 5 דקות ומורחים שוב.

הלחמניות הכי טעימות כשהן חמימות, החלק העליון שלהן מתקרמל מהסוכר ונעשה קריספי אבל הן טעימות גם יום למחרת.

אפשר כמובן להקפיא אותן אחרי האפייה וכשרוצים לאכול להפשיר ולחמם כדי להחזיר את הקריספיות.

הלחמניות נשמרות במקפיא עד שבועיים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
    לחמניות באן עם בשר מפורק בטעמים אסיאתיים
  • לחמניות פרח וניל מתוקות במרקם עננים
    לחמניות פרח וניל מתוקות במרקם עננים
  • עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
    עוגיות שוקולד מגולגלות מתפוצצות
  • המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
    המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
אבקת חלב לחמניות מתוקות פיסטוקים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. מזל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 9:49

    אין על המתכונים שלך!!!
    האם אפשר להחליף אבקת חלב בקורנפלור או אבקת אינסטנט וניל? ( לא מצאתי אבקת חלב)
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 10:00

      בוקר טוב מזל, לחלוטין כן שימי אינסטנט פודינג

  2. ליאור ויסבלום הגב 17 בינואר 2021 בשעה 23:24

    שלום מה ניתן במקום אבקת חלב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 0:15

      היי ליאור
      אפשר לוותר ואז אלו יהיו לחמניות רגילות

  3. אורית הגב 17 בינואר 2021 בשעה 21:12

    היי,
    הלחמניות מגרות ממש!
    שאלה לגבי הקמח-
    קמח לחם יהייה כאן טוב, או שעדיף קמח רגיל?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 0:15

      היי אורית,קמח לחם זה מצויין

      • אורית הגב 19 בינואר 2021 בשעה 17:21

        תודה רבה

  4. לאה הגב 17 בינואר 2021 בשעה 14:40

    היי ג'ודי, הלחמניות הורסות. יש לי אבקת חלב, נכנסתי למתכון של החלבה אך לא מצוין בו אבקת חלב. מה פספסתי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2021 בשעה 16:41

      היי לאה,
      זה היה כתוב למטה למטה שאפשר במקום אבקת שקדים אבקת חלב. עדכנתי את המתכון ובכל מקרה יש בדרך מתכון חדש מעודכן ופשוט יותר. אז קצת סבלנות ויעלה מתכון עדכני

  5. מאיה הגב 17 בינואר 2021 בשעה 11:51

    אין שום אבקת חלב במתכון החלבה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2021 בשעה 14:35

      צודקת מאיה,
      תייגתי בטעות מתכון אחר. את המתכון עם אבקת החלב גנזתי מפאת תמונות ישנות וגרועות מידי.
      בקרוב יעלה מתכון עם אבקת חלב. אגב, במקום קמח שקדים אפשר לשים אבקת חלב. זה אותו דבר אבל הכנתי מתכון חדש לגמרי

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה
סרטוני הדרכה ב – YouTube

יהודית אביב

יהודית אביב
הפסטייה המסורתית שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים בגרסה אישית מדליקה ומיוחדת שתגנוב את ההצגה על השולחן
פסטייה מרוקאית אישית עם פרגיות בעיצוב מדליק
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Ko3RlAi9JZI
תמיד רציתם לדעת איך לקלוע לחמניות בכל מיני צורות? ריכזתי לכם פה לא פחות מ-7 קליעות שונות של לחמניות.
תשמרו את הסרטון ובכל פעם תוכלו לחזור אליו ולקלוע שוב ושוב.
מתכון ללחמניות מושלמות פה: https://bit.ly/32KRE5F
לחמניות בכל מיני צורות
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_TDfyYG9GOMU
פיתות תימניות אמיתיות שמכינים בסיר גריל חשמלי
המתכון כאן: https://www.yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-תימניות-בסיר-גריל-חשמלי/
פיתות תימניות אמיתיות ( סאלוף)
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_S1EQQAeWCF4
המתכון פה: https://bit.ly/3iJa5iV
בורקס תורכי ביתי מושלם
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Xr-yvDuDFOE
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה. מי צריך צבעי מאכל סינתטיים כשיש לנו צבעים כאלה מטורפים באופן טבעי.
בטטה סגולה היא אחת הבטטות הכי יפות, טעימות ובריאות שיש לנו ואני בחרתי לשלב אותה בלחם המדהים הזה שגם ככה הוא טעים בטירוף ועם תוספת הבטטה הוא הרבה יותר טעים ולא רק יפה.
המתכון המלא פה:https://bit.ly/3iNeb9O
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Fm3AdtueIME
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק ובטכניקת עיצוב מיוחדת.
התוצאה: לחמניות רכות רכות, חמאתיות וקריספיות מבחוץ בזכות סוכר שאני מפזרת ומתקרמל באפייה
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_-R6rEGfopBg
לעוד סרטונים לחצו פה הירשמו לערוץ היוטיוב שלי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
אוזן אחת חדשה לא הייתה פה הש אוזן אחת חדשה לא הייתה פה השנה!

לא שחלילה קרה משהו, להפך, קרו מלאאא דברים משפחתיים משמחים ולא הספקתי להכין אוזניים חדשות כמו בכל שנה🤷‍♀️ גם האווירה המוזרה לא תרמה ויצא שלא הכנתי ואני מתההה על אוזני המן ובמיוחד להמציא כל שנה מחדש אוזניים חדשות 🙄

אז קבלו את אחת האוזניים הכי מיוחדות וטעימות שהכנתי ובבלוג יש לא פחות מ-12מתכונים וכולם מיוחדים וטעימים.

חפשו בגוגל קטאייף אוזני המן הלוחשת לאוכל ותכינו, כי זה היסטרי וטעים ומיוחד וחג שמייחחחחח אהובים 😻😺👺👹👻👽
אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסי אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסיקני👨‍🌾👩‍🌾

הכי מהיר שלי :) תפתחו את המקרר, תוציאו את כל שאריות הגבינות שיש לכם, תוסיפו תרד, זיתי קלמטה ותכניסו לטורטייה.
אז כן,  סך הכל טורטיות ממולאות בגבינות ותרד, אבלללל איזה טעים זה והכי חשוב - קל להכנה. ארוחת ערב ב - 30 דקות.

אתמול במאסטר שף המתמודדים התבקשו להכין מתכון עם טורטיות או דפי אורז וגם אני אותגרתי באותה משימה.

 אזזזז ישר קפצו לי מיליון רעיונות ולא הצלחתי להתמקד ולבחור. ומה יותר טוב מאשר לשאול אתכם בסטורי?? נתתם לי מלא רעיונות מעולים אבל רק אחת קלעה בול לרעיון שהתיישב לי חזק במוח וזה רק חיזק לי שזה מה שאני רוצה להכין.

קבלו מתכון לאנצ'ילדה מקסיקנית:

אגב, תרגישו חופשי לשים כל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך.

6 טורטיות קטנות (של מאסטר שף)

מלית:

1 קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית

100 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה רגילה מגוררת

חופן זיתי קלמטה

200 גרם תרד שטוף

מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

לרוטב:

20 עגבניות שרי תמר חצויות

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (של מאסטר שף)

4-5 כפות צ'ילי מתוק/חריף

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור

 חופן זיתי קלמטה  

לפיזור: 150 גרם מוצרלה מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המלית יחד. את התרד שמים כמו שהוא טרי ומעסים עם הידיים הכל.

שמים בתבנית פיירקס בגודל 25*30 ס"מ את העגבניות החצויות ומזלפים מעט שמן זית ומלח ים אטלנטי. צולים בתנור 15-20 דקות עד שהן נצרבות מעט. בינתיים בקערה אחרת שמים עגבניות מרוסקות וצ'ילי. מערבבים ומתבלים. מוזגים 3/4 מכמות הרוטב על התבנית עם העגבניות.

מכינים טורטיות ממולאות: לוקחים טורטייה ומניחים לרוחבה כמות יפה מהמלית. מגלגלים למעין רולדה ומניחים בתבנית על הרוטב כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את כל הטורטיות ומניחים צפוף בתבנית.

מוזגים על כל טורטייה את שארית הרוטב ואופים כ - 30 דקות עד שהכל רותח ומבעבע. מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה ומכניסים לעוד 5-7 דקות, עד שהמוצרלה נמסה.

מגישים מייד.

המתכון בשיתוף:
@master_chef_israel
#מבשלים_בבית_עם_מאסטר_שף
החולשה שלי זה לא שוקולד!! החולשה שלי זה עוגות גבינה ובמיוחד כשהן באות במעטפת בצק שמרים במרקם עננים, אז אני לא עומדת בזה בכלל בכלל😱
.
.
השבוע הכנתי אותה שוב וכמו בכל פעם היא מתחסלת ראשונה כאילו לא הייתה🤔
חפשו בגוגל הלוחשת לאוכל עוגת גביניות, רק תדעו מעכשיו, אני לא אחראית על הקלוריות🤣
.
.
#cheeselover
#cheesepancake
#cheesecakelove
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cake
#cakes
#cakedecorating
#israeli_kitchen #inmyblog #imsomartha
#marthastewart
#thefeedfeedbaking
#thefeedfeedcheesecake
מלך המרקים המרוקאים 😉 לכו מלך המרקים המרוקאים 😉

לכו להשרות קטניות למחר ותחפשו אצלי בבלוג מרק חרירה מרוקאי
אמנם זה יום קלאסי למרק אבלללל.... מכירים את הפסטייה המרוקאית, זאת שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים?
אז הכנתי אותה בגרסה אישית בעיצוב מהמםםם והמלית, כמו שהפתיעה אותי תפתיע את כל מי שיטעם😱

פרגיות, פירות יבשים וההפתעה- קוביות אגסים אמריקאים שבכל ביס מתפוצצים בפה בעסיסיות ומתיקות מדהימה.

כל השלבים איך להגיע לעיצוב המהמם עכשיו אצלי בסטוריז.

מלא מתכונים שווים ומיוחדים תמצאו פה:
@usapearsisrael

והמתכון המלא של הפסטייה  עלה ממש עכשיו לבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג

המתכון בשיתוף: 
.
#אגסיםאמריקאים
##אוכלטעיםובריא
#usapears
#israeli_kitchen
 #inmyblog
 #imsomartha
#marthastewart
#morocanfood
#morocan
#morocanstyle
#pears
#filodough
#fillodough
אין יותר מתאים מקרפ צרפתי עמוס בנוטלה, בננות, קוקוס ואגוזים כדי להביע אהבה ❣️❣️❣️
 ואגב, כל השנה ולא רק ביום האהבה
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️.
❣️
❣️
❣️
❣️
#creps
#crep
#nutella😍
#coconut
#banana
#chocolatecrepes
#franchcrepes
#קרפצרפתי
#קרפ
#בלינצס
#blinches
איזה שנ"צ😱

נראה לי שעל הקינוח הזה אין בכלל ויכוח 🤷‍♀️

הרגע הזה שנועצים את הכפית ומתפללים שהשוקולד יתפרץ לנו כמו לבה, זה רגע מותח וכשזה קורה, יש אנחת רווחה ואושר 😍
 אזז לי יש טריק שזה מצליח תמיד!! אין חשש, אין לחץ בכלל. 

מתכון ישןןן נושן שלי שקיבל פנים חדשות וריענון של המתכון.
עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל סופלה שוקולד הלוחשת לאוכל.

וכן, זה אמנם פונדנט שוקולד אבל מזמן שינה את שמו לסופלה😉
.
.
.
#chocolatecake
#chocolatelovers
#israeli_kitchen
#imsomartha
#lovechocolate #thefeedfeedchocolate
#cakes
#cake
#chocolatsufle
#sufle
תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצ תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצות חובזה?
הלם שזה גדל פרא בכל רחבי גדרה. 

אני מודה ומתוודה שהפעם הראשונה שהכנתי הייתה לפני שבועיים וגם זה בזכות סטורי של אינס המהממת שעשתה לי חשק ללכת ללקט חובזה בשדות🙈
@ines_yanai

אם רק הייתי יודעת כמה שזה טעיםםםםם הייתי יוצאת ללקט כבר לפני שנים. מרגישה סתומה שרק עכשיו ניסיתי. אבל לא נורא, מאז התמכרנו פה לקציצות חובזה והכנתי כל כך הרבה פעמים ובכל פעם זה מתחסל בשנייה.

אגב, ממולאים ופשטידה גם יהיו.

בינתיים יש בבלוג מתכון לקציצות חובזה ופטריות טעימותתת

צאו ללקט לפני שהיא תיעלם
שתדעו שאני אוהבת רק פיצות מיוחדות בניגוד לנוביק שאוהב את הכי פשוטה.

אני, כמה שיותר תוספות, כמה שיותר מעניין ומיוחד ונוביק, פיצה מרגריטה הכי בסיסית, בלי תוספות מיוחדות.

וזאת, פיצה מונטנרה מטורפת. הבצק מטוגן ומעליו מניחים רוטב עגבניות פרשי ומוצרלה טרייה. אני אומרת לכם שזה חלום!!!

יום הפיצה הבינלאומי שמחחח❣️❣️❣️
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס