לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק וגם סוכר ופיסטוקים. כל אחד מהם תורם את תרומתו והתוצאה הסופית כל כך טעימה ומיוחדת שאתם חייבים חייבים להכין.
את הלחמניות עיצבתי הפעם בטכניקה שונה מהרגיל וזה יוצא כל כך מוצלח ומיוחד
כמה אני אוהבת בצקים?? מלאאא! ולחמניות בפרט. אני אוהבת להכין בכל פעם בצק אחר ולשלב בו רכיב שונה ולראות מה תהיה התוצאה. אז כבר הכנתי לחמניות עם חלב מרוכז שיצאו היסטריות ממש ועכשיו החלטתי להכין בצק עם אבקת חלב ולראות מה זה ייתן. אתם מבינים שאם הלחמניות פה בבלוג אז הן יצאו מושלמות, הורסות ומדהימות נכון? 🙂
אז מה זה אבקת חלב אתם שואלים ואני אסביר 🙂 הכי פשוט, אבקת חלב זה חלב שמיובש למרקם של אבקה ולא הרבה מכירים אותו או משתמשים בו. ולא, זה לא מלבין חלב, אלא אבקת חלב והיא נמכרת לרוב בחנויות מתמחות באפייה וחנויות תבלינים טובות.
שניםםם אני מכינה חלבה ביתית עם אבקת חלב ואחרי שמכינים פעם אחת בבית, אי אפשר יותר לאכול חלבה תעשייתית, טעימה ככל שתהיה.
למה בכלל לשים אבקת חלב במאפים? טוב ששאלתם 🙂
דבר ראשון היא מדגישה את הטעמים של שאר המרכיבים ושנית, היא פשוט הופכת מאפים – בעיקר מאפי שמרים – לרכים יותר וטעימים יותר עם טעם חלבי מודגש. אפשר להוסיף לכל מאפה ואפילו לעוגיות אבקת חלב וזה משדרג ברמות. אני שומרת את אבקת החלב במקפיא והיא נשמרת לי חודשים רבים בלי בעייה.
העיצוב של הלחמניות הוא השראה מסרטון של בחורה תורכייה שראיתי באינסטגרם. אהבתי ממש את הנראות של הלחמניות וכמובן שאני לא דוחה סיפוקים, אז הכנתי 🙂 יצא לי בצק היסטרי ומדוייק ועפתי עליו ברמות. חילקתי אותו לשניים, חצי הכנתי באותו יום וחצי שמתי במקרר והכנתי למחרת. שתי הדרכים יצאו מעולות, אבל זה נוח שאפשר להכין הכל עד שלב עיצוב הלחמניות ולהכין רק למחרת.
יש בשלבי ההכנה כמה קיפולים קלים, מריחת חמאה ופיזור סוכר (omg), מה שמשדרג ממש את הלחמניות והן יוצאות מהתנור כל כך רכות והחלק העליון קריספי מהסוכר שהתקרמל, בקיצור חלום!
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
היכנסו כאן לערוץ היוטיוב שלי לצפייה בסרטון הדגמה שהכנתי
לפני שמתחילים
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- אבקת חלב ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.
- הכנתי סרטון הדגמה לאופן הכנת הבצק ועיצוב הלחמניות כדי שיהיה קל להבין.
- אפשר כמובן להכין את הלחמניות בדיוק לפי המתכון ולוותר על שלבי הקיפול עם החמאה, אבל אז, ייצאו לכם לחמניות רגילות בלי טוויסט וחבל.
- את הבצק הכנתי יחסית בשעה מאוחרת וכיוון שלא היה לי כבר אור לצילום החלטתי לאפות חצי מהכמות באותו יום וחצי מהבצק לשמור במקרר ולאפות למחרת. בשני המקרים התוצאה יצאה מושלמת, אבל הלחמניות שאפיתי באותו יום היו שמנמנות יותר.
- הלחמניות לא מאוד מתוקות וכדי לקבל ממש לחמניות מתוקות, פיזרתי על הבצק עוד סוכר וגם מרחתי בסירופ סוכר אחרי האפייה, יצאה מתיקות מושלמת!
מצרכים ל – 20 לחמניות
לבצק
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 100 גרם אבקת חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- גרידת לימון מחצי לימון
- 200 מ"ל מים
- 300 מ"ל חלב פושר
- 25 גרם מלח
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 כפות שמן
למריחה ופיזור על הבצק
- 150 גרם חמאה רכה מאוד
- 80 גרם פיסטוקים קלויים בלי מלח קצוצים (אפשר לוותר או לשים כל אגוז שאוהבים ואפילו צימוקים)
- 6 כפות סוכר
סירופ סוכר למריחה אחרי אפייה
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, אבקת חלב, סוכר, ביצים וגרידת לימון ומערבבים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה את החלב והמים. לשים 5 דקות.
אחרי 5 דקות מוסיפים מלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומקבלים בצק רך וגמיש מאוד אבל לא דביק. משאירים את הבצק במיקסר, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות. אחרי 20 דקות מורידים את הנפח, לשים שוב 2 דקות ומעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח (בקייץ הבצק יתפח תוך שעה – שעה ורבע).
אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים פחות או יותר ואת החמאה מחלקים ל -4.
מורחים את משטח העבודה במעט שמן ובעזרת הידיים פותחים חלק אחד של הבצק למלבן בגודל של כ – 45*40 ס"מ (אפשר גם להיעזר במערוך). מורחים את הבצק ברבע מכמות החמאה ומקפלים אותו לחצי ואת המלבן שנוצר מקפלים שוב לחצי. פותחים/מרדדים את הבצק שוב למלבן ושוב מורחים ברבע מכמות החמאה, מפזרים חופן פיסטוקים קצוצים ומקפלים לחצי. נקבל מלבן בערך בגודל 40*45 ס"מ (תיעזרו בסרטון). מכינים באותה צורה את החלק השני של הבצק.
***בשלב הזה ניתן להכניס את הבצק לקופסא מלבנית ולשמור במקרר כמה שעות טובות ואפילו לילה ולמחרת לעצב לחמניות. או לחילופין להמשיך ישר ולהכין לחמניות. שתי האופציות יוצאות מעולה. אני אפיתי חצי מהבצק ישר ואת החצי השני אפיתי למחרת.
מעצבים לחמניות: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40*45 ס"מ. בעזרת כף מפזרים 2-3 כפות סוכר וחופן קטן של פיסטוקים. עוברים על הבצק עם מערוך כדי להדק את הסוכר והפיסטוקים. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לרצועות ברוחב של כ – 4 ס"מ. יוצאות 10 רצועות = 10 לחמניות. מקפלים כל רצועה לחצי, כך שהצד שעליו הנחנו את הפיסטוקים יהיה הצד החיצוני ומגלגלים למעין בורג צפוף. את הבורג סוגרים היטב למעין בייגל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכינים כך את כל רצועות הבצק ומניחים בתבנית במרווחים קלים.
מתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את הנפח.
מכינים סירופ סוכר: שמים סוכר ומים בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה 10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב רגיל.
מורחים על הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20-30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
מייד כשהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים סירופ סוכר. ממתינים 5 דקות ומורחים שוב.
הלחמניות הכי טעימות כשהן חמימות, החלק העליון שלהן מתקרמל מהסוכר ונעשה קריספי אבל הן טעימות גם יום למחרת.
אפשר כמובן להקפיא אותן אחרי האפייה וכשרוצים לאכול להפשיר ולחמם כדי להחזיר את הקריספיות.
הלחמניות נשמרות במקפיא עד שבועיים.
שלום וברכה
אפשר לוותר על הביצים ומה לשים במקום אם בכלל צריך במקום
תודה ????
אי אפשר לוותר הביצים תורמים לרכות של המאפה
גם אני גיליתי מערבייה מסעודיה שמכינה מאפים בפרט שמרים עם הטריק של אבקת חלב.זה משדרג ברמות את כל בצקי השמרים.וזה נראה סוף. קניתי ומאז משתמשת בקביעות.
ניתן לרכוש באתר של Polina
לגמרי משדרג
אין על המתכונים שלך!!!
האם אפשר להחליף אבקת חלב בקורנפלור או אבקת אינסטנט וניל? ( לא מצאתי אבקת חלב)
תודה
בוקר טוב מזל, לחלוטין כן שימי אינסטנט פודינג
המתכון הכי מושלם ללחמניות מתוקות?????
תודה אורית
איזה כייף
שלום מה ניתן במקום אבקת חלב
היי ליאור
אפשר לוותר ואז אלו יהיו לחמניות רגילות
היי,
הלחמניות מגרות ממש!
שאלה לגבי הקמח-
קמח לחם יהייה כאן טוב, או שעדיף קמח רגיל?
תודה
היי אורית,קמח לחם זה מצויין
תודה רבה
היי ג'ודי, הלחמניות הורסות. יש לי אבקת חלב, נכנסתי למתכון של החלבה אך לא מצוין בו אבקת חלב. מה פספסתי?
היי לאה,
זה היה כתוב למטה למטה שאפשר במקום אבקת שקדים אבקת חלב. עדכנתי את המתכון ובכל מקרה יש בדרך מתכון חדש מעודכן ופשוט יותר. אז קצת סבלנות ויעלה מתכון עדכני
אין שום אבקת חלב במתכון החלבה…
צודקת מאיה,
תייגתי בטעות מתכון אחר. את המתכון עם אבקת החלב גנזתי מפאת תמונות ישנות וגרועות מידי.
בקרוב יעלה מתכון עם אבקת חלב. אגב, במקום קמח שקדים אפשר לשים אבקת חלב. זה אותו דבר אבל הכנתי מתכון חדש לגמרי