יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
ראשי » חלות מעוצבות » לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 בינואר 2021 17 תגובות

לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק וגם סוכר ופיסטוקים. כל אחד מהם תורם את תרומתו והתוצאה הסופית כל כך טעימה ומיוחדת שאתם חייבים חייבים להכין.
את הלחמניות עיצבתי הפעם בטכניקה שונה מהרגיל וזה יוצא כל כך מוצלח ומיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

כמה אני אוהבת בצקים?? מלאאא! ולחמניות בפרט. אני אוהבת להכין בכל פעם בצק אחר ולשלב בו רכיב שונה ולראות מה תהיה התוצאה. אז כבר הכנתי לחמניות עם חלב מרוכז שיצאו היסטריות ממש ועכשיו החלטתי להכין בצק עם אבקת חלב ולראות מה זה ייתן. אתם מבינים שאם הלחמניות פה בבלוג אז הן יצאו מושלמות, הורסות ומדהימות נכון? 🙂

אז מה זה אבקת חלב אתם שואלים ואני אסביר 🙂 הכי פשוט, אבקת חלב זה חלב שמיובש למרקם של אבקה ולא הרבה מכירים אותו או משתמשים בו. ולא, זה לא מלבין חלב, אלא אבקת חלב והיא נמכרת לרוב בחנויות מתמחות באפייה וחנויות תבלינים טובות.

שניםםם אני מכינה חלבה ביתית עם אבקת חלב ואחרי שמכינים פעם אחת בבית, אי אפשר יותר לאכול חלבה תעשייתית, טעימה ככל שתהיה.

למה בכלל לשים אבקת חלב במאפים? טוב ששאלתם 🙂

דבר ראשון היא מדגישה את הטעמים של שאר המרכיבים ושנית, היא פשוט הופכת מאפים – בעיקר מאפי שמרים – לרכים יותר וטעימים יותר עם טעם חלבי מודגש. אפשר להוסיף לכל מאפה ואפילו לעוגיות אבקת חלב וזה משדרג ברמות. אני שומרת את אבקת החלב במקפיא והיא נשמרת לי חודשים רבים בלי בעייה.

העיצוב של הלחמניות הוא השראה מסרטון של בחורה תורכייה שראיתי באינסטגרם. אהבתי ממש את הנראות של הלחמניות וכמובן שאני לא דוחה סיפוקים, אז הכנתי 🙂 יצא לי בצק היסטרי ומדוייק ועפתי עליו ברמות. חילקתי אותו לשניים, חצי הכנתי באותו יום וחצי שמתי במקרר והכנתי למחרת. שתי הדרכים יצאו מעולות, אבל זה נוח שאפשר להכין הכל עד שלב עיצוב הלחמניות ולהכין רק למחרת.

יש בשלבי ההכנה כמה קיפולים קלים, מריחת חמאה ופיזור סוכר (omg), מה שמשדרג ממש את הלחמניות והן יוצאות מהתנור כל כך רכות והחלק העליון קריספי מהסוכר שהתקרמל, בקיצור חלום!

לחמניות מתוקות עם אבקת חלב

היכנסו כאן לערוץ היוטיוב שלי לצפייה בסרטון הדגמה שהכנתי

לפני שמתחילים

  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • אבקת חלב ניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.
  • הכנתי סרטון הדגמה לאופן הכנת הבצק ועיצוב הלחמניות כדי שיהיה קל להבין.
  • אפשר כמובן להכין את הלחמניות בדיוק לפי המתכון ולוותר על שלבי הקיפול עם החמאה, אבל אז, ייצאו לכם לחמניות רגילות בלי טוויסט וחבל.
  • את הבצק הכנתי יחסית בשעה מאוחרת וכיוון שלא היה לי כבר אור לצילום החלטתי לאפות חצי מהכמות באותו יום וחצי מהבצק לשמור במקרר ולאפות למחרת. בשני המקרים התוצאה יצאה מושלמת, אבל הלחמניות שאפיתי באותו יום היו שמנמנות יותר.
  • הלחמניות לא מאוד מתוקות וכדי לקבל ממש לחמניות מתוקות, פיזרתי על הבצק עוד סוכר וגם מרחתי בסירופ סוכר אחרי האפייה, יצאה מתיקות מושלמת!

מצרכים ל – 20 לחמניות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 100 גרם אבקת חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 200 מ"ל מים
  • 300 מ"ל חלב פושר
  • 25 גרם מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן

למריחה ופיזור על הבצק

  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • 80 גרם פיסטוקים קלויים בלי מלח קצוצים (אפשר לוותר או לשים כל אגוז שאוהבים ואפילו צימוקים)
  • 6 כפות סוכר

סירופ סוכר למריחה אחרי אפייה

  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, אבקת חלב, סוכר, ביצים וגרידת לימון ומערבבים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה את החלב והמים. לשים 5 דקות.

אחרי 5 דקות מוסיפים מלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעת בבצק ומקבלים בצק רך וגמיש מאוד אבל לא דביק. משאירים את הבצק במיקסר, מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות. אחרי 20 דקות מורידים את הנפח, לשים שוב 2 דקות ומעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח (בקייץ הבצק יתפח תוך שעה – שעה ורבע).

אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים פחות או יותר ואת החמאה מחלקים ל -4.

מורחים את משטח העבודה במעט שמן ובעזרת הידיים פותחים חלק אחד של הבצק למלבן בגודל של כ – 45*40 ס"מ (אפשר גם להיעזר במערוך). מורחים את הבצק ברבע מכמות החמאה ומקפלים אותו לחצי ואת המלבן שנוצר מקפלים שוב לחצי. פותחים/מרדדים את הבצק שוב למלבן ושוב מורחים ברבע מכמות החמאה, מפזרים חופן פיסטוקים קצוצים ומקפלים לחצי. נקבל מלבן בערך בגודל 40*45 ס"מ (תיעזרו בסרטון). מכינים באותה צורה את החלק השני של הבצק.

***בשלב הזה ניתן להכניס את הבצק לקופסא מלבנית ולשמור במקרר כמה שעות טובות ואפילו לילה ולמחרת לעצב לחמניות. או לחילופין להמשיך ישר ולהכין לחמניות. שתי האופציות יוצאות מעולה. אני אפיתי חצי מהבצק ישר ואת החצי השני אפיתי למחרת.

מעצבים לחמניות: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40*45 ס"מ. בעזרת כף מפזרים 2-3 כפות סוכר וחופן קטן של פיסטוקים. עוברים על הבצק עם מערוך כדי להדק את הסוכר והפיסטוקים. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לרצועות ברוחב של כ – 4 ס"מ. יוצאות 10 רצועות = 10 לחמניות. מקפלים כל רצועה לחצי, כך שהצד שעליו הנחנו את הפיסטוקים יהיה הצד החיצוני ומגלגלים למעין בורג צפוף. את הבורג סוגרים היטב למעין בייגל ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכינים כך את כל רצועות הבצק ומניחים בתבנית במרווחים קלים.

מתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את הנפח.

מכינים סירופ סוכר: שמים סוכר ומים בקלחת ומביאים לרתיחה עדינה 10 דקות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב רגיל.

מורחים על הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20-30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

מייד כשהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים סירופ סוכר. ממתינים 5 דקות ומורחים שוב.

הלחמניות הכי טעימות כשהן חמימות, החלק העליון שלהן מתקרמל מהסוכר ונעשה קריספי אבל הן טעימות גם יום למחרת.

אפשר כמובן להקפיא אותן אחרי האפייה וכשרוצים לאכול להפשיר ולחמם כדי להחזיר את הקריספיות.

הלחמניות נשמרות במקפיא עד שבועיים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
  • לחמניות קרם קוקוס
    לחמניות מעוצבות עם רכיב מיוחד בבצק
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • לחמניות שמונה
    לחמניות קשר שמונה רכות במיוחד
אבקת חלב לחמניות מתוקות פיסטוקים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

17 תגובות

  1. רחלי הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 9:28

    שלום וברכה
    אפשר לוותר על הביצים ומה לשים במקום אם בכלל צריך במקום
    תודה ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2023 בשעה 23:02

      אי אפשר לוותר הביצים תורמים לרכות של המאפה

  2. כנרת הגב 31 בדצמבר 2022 בשעה 8:52

    גם אני גיליתי מערבייה מסעודיה שמכינה מאפים בפרט שמרים עם הטריק של אבקת חלב.זה משדרג ברמות את כל בצקי השמרים.וזה נראה סוף. קניתי ומאז משתמשת בקביעות.
    ניתן לרכוש באתר של Polina

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בינואר 2023 בשעה 9:01

      לגמרי משדרג

  3. מזל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 9:49

    אין על המתכונים שלך!!!
    האם אפשר להחליף אבקת חלב בקורנפלור או אבקת אינסטנט וניל? ( לא מצאתי אבקת חלב)
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 10:00

      בוקר טוב מזל, לחלוטין כן שימי אינסטנט פודינג

      • אורית הגב 15 באוקטובר 2021 בשעה 16:04

        המתכון הכי מושלם ללחמניות מתוקות👏👏👏👏👏

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2021 בשעה 10:40

          תודה אורית
          איזה כייף

  4. ליאור ויסבלום הגב 17 בינואר 2021 בשעה 23:24

    שלום מה ניתן במקום אבקת חלב

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 0:15

      היי ליאור
      אפשר לוותר ואז אלו יהיו לחמניות רגילות

  5. אורית הגב 17 בינואר 2021 בשעה 21:12

    היי,
    הלחמניות מגרות ממש!
    שאלה לגבי הקמח-
    קמח לחם יהייה כאן טוב, או שעדיף קמח רגיל?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בינואר 2021 בשעה 0:15

      היי אורית,קמח לחם זה מצויין

      • אורית הגב 19 בינואר 2021 בשעה 17:21

        תודה רבה

  6. לאה הגב 17 בינואר 2021 בשעה 14:40

    היי ג'ודי, הלחמניות הורסות. יש לי אבקת חלב, נכנסתי למתכון של החלבה אך לא מצוין בו אבקת חלב. מה פספסתי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2021 בשעה 16:41

      היי לאה,
      זה היה כתוב למטה למטה שאפשר במקום אבקת שקדים אבקת חלב. עדכנתי את המתכון ובכל מקרה יש בדרך מתכון חדש מעודכן ופשוט יותר. אז קצת סבלנות ויעלה מתכון עדכני

  7. מאיה הגב 17 בינואר 2021 בשעה 11:51

    אין שום אבקת חלב במתכון החלבה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2021 בשעה 14:35

      צודקת מאיה,
      תייגתי בטעות מתכון אחר. את המתכון עם אבקת החלב גנזתי מפאת תמונות ישנות וגרועות מידי.
      בקרוב יעלה מתכון עם אבקת חלב. אגב, במקום קמח שקדים אפשר לשים אבקת חלב. זה אותו דבר אבל הכנתי מתכון חדש לגמרי

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס