יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
לחמניות סלק קטנטנות ומהממות
ראשי » בצקים » לחמניות סלק קטנטנות ומהממות

לחמניות סלק קטנטנות ומהממות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 10 ביוני 2025 6 תגובות

לחמניות סלק קטנטנות ומהממותתת כל כך. הצבע שלהן מהפנט והן טעימות מאודד ובמרקם מושלם. כמובן שהכנתי עם מחית סלק ביתית שזה הכי קל להכנה וגם מאוד בריא וטעים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות סלק קטנטנות ומהממות

שנים שאני רוצה להכין לחמניות סלק עם הצבע הבורדו העמוק הזה שמהפנט אותי כל פעם מחדש. והנה כמו כל דבר בחיים, גם זמנן הגיע והכנתי! חייבת לציין שפיתחתי את המתכון מאפס והוא יצא מדוייק להפליא מהפעם הראשונה. כן הכנתי פעמיים – פעם ראשונה עם קמח מניטובה של קאפוטו, שזה הקמח האהוב עלי ללחמניות וחלות בקייץ ופעם שנייה עם קמח רב תכליתי של "נפלאות" שגם יצא מעולה, אז לבחירתכם באיזה קמח להשתמש.



לא לחפף במתכון ולהכין את הסלק ממש כמו במתכון כדי שתקבלו את הצבע העמוק המטורף הזה ושיישאר כזה גם אחרי אפייה. זו לא טעות, אין מים במתכון אלא רק מחית סלק שהספיקה כנוזל והשמן זית כמובן


הבצק יוצא ממש כמו פלסטלינה ומאוד גמיש ונוח לעבודה והצבע מטורף אפילו יותר במציאות

לפני התפחה
אחרי התפחה

מחלקים לחתיכות במשקל 50 גרם
מעצבים ללחמניות ומתפיחים




לחמניות סלק קטנטנות ומהממות

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • הכנתי את המתכון פעמיים עם שני סוגים של קמח. פעם ראשונה עם קמח מניטובה של קאפוטו שזה הקמח המועדף עליי ופעם שנייה עם קמח רב תכליתי של "נפלאות" שגם יצא מעולה אז לשיקולכם.
  • כדי לקבל את הצבע הכי עמוק מהסלק הכי נכון זה לאפות אותו בתנור עד שהוא רך ולטחון למחית.
  • את כל המצרכים אני שוקלת כדי לדייק ושייצא לי בצק מושלם. משקל מעולה שלא מזייף ולא מתקלקל אחרי כמה שימושים מזמינים פה באתר של מגנוס. מזינים קוד קופון: יהודית ומקבלים הנחה שווה. שימו לב שרק מעל 299 ש"ח המשלוח עד הבית חינם. כל סכום נמוך מזה יחוייב בדמי משלוח.
  • אני שקלתי כל לחמנייה 50 גרם כי רציתי אותן קטנטנות. אפשר להכין לחמניות מ – 70 גרם ואז הן יהיו גדולות יותר.

מצרכים ל – 21 לחמניות במשקל 50 גרם

  • 600 גרם קמח מניטובה/נפלאות רב תכליתי (4 כוסות מדידה +4 כפות)
  • 400 גרם מחית סלק
  • 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 30 גרם סוכר (3 כפות)
  • 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)
  • 15 גרם מלח (3 כפיות מדידה)

אופן הכנה

מכינים מחית סלק: שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה 4-5 סלקים טריים ואופים אותם בתנור על חום של 200 מעלות כשעה או עד שהם רכים. מקררים, קולפים וטוחנים במג'ימיקס למחית חלקה.

מכינים בצק סלק: שמים במיקסר את כל החומרים ולשים 10-12 דקות לבצק חלק וגמיש כמו פלסטלינה. מרססים קערה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. משמנים גם את הבצק עם תרסיס שמן זית, מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה. אחרי שעה מחלקים ל – 21 חלקים במשקל 50 גרם ומעצבים כל חלק לכדור חלק. מניחים על מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כשעה – שעה וחצי (בחורף הזמנים מתארכים יותר). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ – 15-20 דקות. כיוון שזה בצק שקשה לראות מתי הוא אפוי ומוכן, אחרי 12 דקות תתחילו לבדוק את החלק התחתון של הלחמניות שיהיה מעט שחום אבל שהחלק העליון יישאר ורדרד. כל תנור אופה בעוצמות אחרות ולכן תפעילו שיקול דעת כדי שהלחמניות לא ישחימו ויאבדו את הצבע המהמם שלהן. כשהלחמניות מוכנות, מוציאים מהתנור ומכסים עם מגבת כדי לשמור אותן רכות.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • 74
    לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
  • רביולי סלק
    רביולי סלק במילוי יוגורט יווני גבינת פטה ואגוזי מלך

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. שבע הגב 15 ביולי 2025 בשעה 21:11

    הי. נראה מעולה. אפשר להכין מקמח חיטה לבן רגיל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 ביולי 2025 בשעה 21:12

      תודה רבה
      נפלאות רב תכליתי זה קמח רגיל

  2. אליאס רות הגב 29 ביוני 2025 בשעה 11:32

    היי יהודית
    הכנתי את הלחמניות ויצא נהדר
    אני רוצה להכין אותו בתבנית קסטן כלחם ולא לחמניות האם זה יצא רך כמו הלחמניות ולא דחוס?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 ביוני 2025 בשעה 14:40

      מהמם שאהבת. ייצא מעולה גם כלחם. לרדד למלבן דק ולגלגל לרולדה

  3. אליאס רות הגב 11 ביוני 2025 בשעה 17:52

    אפשר להוסיף קצת חומץ למחית שהצבע יישמר בלחמניות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביוני 2025 בשעה 7:39

      את רואה שהצבע נשמר מעולה גם בלי

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.