לחמניות פרח וניל מתוקות במרקם עננים. הלחמניות יוצאות כל כך אווריריות ועם טעם וניל מודגש שהשם לחמנייה קצת עושה להן עוול. יותר מרקם של בריוש או סופגנייה, אבל זאת היא כן לחמנייה והיא כל כך טעימה ומיוחדת שאתם חייבים להכין רק כדי להבין על מה אני מדברת
אם יש טעם שאני הכי אוהבת בעולם זה וניל. יותר משוקולד (כן!) ויותר מכל טעם אחר, זה הטעם האהוב עליי ואני משלבת אותו בהמון מתכונים שלי. לפני כמה וכמה שנים, עוד בימים שהבלוג שלי היה ב"תפוז" היה לי איזשהו מתכון של לחמניות וניל שהיו מאוד טעימות לפי הזיכרון שלי, אבלללל כאלה טעימות כמו שיצאו לי היום לא היו לי. יש לי מלא מתכונים שווים ללחמניות וחלות מתוקות, אבל המתכון הזה שרקחתי היום עולה על כולם גם בטעם וגם במרקם הכל כך מושלם שמזכיר יותר בריוש או סופגנייה רכה כמו ענן מאשר לחמנייה. אבל זאת לחמנייה והיא טעימה ומיוחדת בטירוף.
את הלחמניות הכנתי בצורת פרח. כבר כמה זמן שאני רוצה להכין את הצורה המגניבה הזו והיום סוף סוף יצא לי להכין. את הבצק הכנתי מקילו קמח, חילקתי ל – 17 כדורים במשקל 120 גרם שמהם הכנתי לחמניות פרח. אפשר כמובן לחלק את הבצק לפי העיין, לא חייב לדייק.
הכנתי לכם סרטון שתראו כמה זה פשוט וקל להכין את הלחמניות האלה שיוצאות מהממות
לחמניות פרח וניל מתוקות במרקם עננים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- הסירופ צריך להיות בטמפרטורת החדר ולכן בזמן שהבצק תופח מכינים את הסירופ כדי שיספיק להתקרר.
- סוכר גבישי קונים בחנויות מתמחות באפייה.
- הבצק חלבי וזה כל הטעם והמרקם שלו. רוצים מתכון פרווה? כנסו לכאן ולכאן.
- תקנו קמח איכותי, אל תחסכו כי זה משפיע מאוד על המרקם הסופי. יש היום בשוק המון קמחים טובים, פשוט לבחור קמח איכותי וטוב.
- הלחמניות הכי טעימות ביום ההכנה וכמובן סמוך להכנה שלהן אבל נשארות טריות גם יום למחרת.
- אפשר להקפיא את הלחמניות לפני ששמים את הסירופ והסוכר הגבישי, כשרוצים לאכול מפשירים במיקרוגל (על תכנית הפשרה ולא על תכנית חימום), מורחים את הסירופ סוכר, מפזרים סוכר גבישי ויש לנו לחמנייה שכאילו יצאה עכשיו מהתנור.
מצרכים לכמות של כ – 17 לחמניות
- 1 ק"ג קמח רגיל (רב תכליתי)
- 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת = 80 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כף תמצית וניל אמיתי
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב פושר
- 1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר
- 1.5 כפיות מלח
- 50 גרם חמאה רכה
- למריחה לפני אפייה: ביצה טרופה מהולה בכף חלב
- לפיזור: סוכר גבישי
סירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- 1 כפית מחית וניל
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
מוסיפים לקערה את הסוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה,פודינג, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל ושמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מתחילים להוסיף תוך כדי לישה את החלב והמים ולשים 5 דקות. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש. משאירים בקערת המיקסר ומכסים עם מגבת. מתפיחים חצי שעה, הבצק תופח מעט. אחרי חצי שעה לשים עוד 2 דקות.
מכינים קערה גדולה ומשמנים אותה קלות. מעבירים אליה את הבצק ומתפיחים עוד שעה – שעה ורבע (בחורף ייתכן שייקח יותר זמן) עד שהבצק מכפיל את הנפח.
מורידים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות. שוקלים חתיכות של בצק במשקל של 120 גרם (יצאו לי 17 לחמניות) ומעצבים לכדור חלק. מכסים את כדורי הבצק ומשאירים למנוחה של 20 דקות.
אחרי 20 דקות מרדדים כל חלק ויוצרים גליל באורך 50 ס"מ.
מכינים מכל גליל לחמניית פרח ומעבירים לתבנית אפייה להתפחה נוספת (תיעזרו בסרטון ליצירת הלחמנייה).
מתפיחים את הלחמניות 40-60 דקות או עד שהן מכפילות את הנפח.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מורחים את הלחמניות בביצה הטרופה.
אופים 12-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
מוציאים מהתנור ומורחים מייד בסירופ, מפזרים סוכר גבישי.
מכינים סירופ סוכר: הסירופ צריך להיות בטמפרטורת החדר. שמים בקלחת מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית – נמוכה כ – 15-20 דקות עד שהסירופ מתחיל להסמיך מעט. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את הלהבה ומוסיפים מחית וניל. מערבבים היטב, מקררים ומורחים על הלחמניות מייד כשהן יוצאות מהתנור.
הכנתי והן מושלמות..
אני רוצה להכין לחמניות ברכות ובמרקם דומה רק מלוחות, על איזה מתכון את ממליצה?
כל הלחמניות בבלוג מעולות
היי,
נראה מעולה, האם אפשר בסירופ תמצית וניל אמיתית אם אין לי מחית וניל?
תודה!
אפשר אבל הטעם שונה לחלוטין
היי פעם ראשונה שאני מנסה את הלחמניות שלך. האם ניתן להשתמש בקמח תופח ?
תודה
היי חיה, לא. קמח רגיל או קמח לחם
היי, ותודה על המתכון.
קמח לחם/ חלה גם הולך?
היי מורן, בטח
עושה את הלחמניות בפעם השנייה, לא אכלתי כאלו מעולם!! תודה על מתכון מושלם
איזה כייף לשמוע סורינה. תודההה. זו תגובה שאני שומעת מלא על המתכון הזה. שמחה ממש שאוהבים
הכנתי את הבצק אתמול בערב והוא היה נראה מעט נוזלי. נתתי לו התפחה למשך לילה (אוהבת להתפיח בלילה ולאפות בבוקר) ולא האמנתי איזה בצק מדהים יצא!!!! כלכך רך ונוח לעבודה, בצק שהוא חלום.
המתכון מדויק והלחמניות פשוט כמו ענן, מיותר לציין שכולן נטרפו בארוחת הבוקר.
תודה על מתכון מעולה!
איזה כייףףף שירן. אני ממש שמחה לשמוע
היי
האם ניתן להחליף את השמנת בשמנת צימחית?
היי חיה,
לא, כיוון ששמנת צמחית היא לא תחליף לשמנת חמוצה
האם אפשר לותר על השמנת חמוצה או לשים משו אחר במקום?
זה תורם המון למרקם. לא ממלחיצה לוותר. את יכולה לשים יוגורט במקום אבל לא הייתי מוותרת
הי יהודית
במידה ואכין בערב ואתפיח את הבצק לילה במקרר
האם צריך להפחית בכמות השמרים?
תודה
היי דנה, אין צורך להפחית שמרים
ניסיתי, הילדים פה התלהבו מהטעם והמרקם. הקפאתי מה שנשאר וחיממתי שוב בתנור, ועדיין הטעם מהמם. וביקשו ממני להודות לך על המתכון, אז בבקשה 🙂 תודה רבה
איזה כייף לשמוע בת חן. תודההה ושמחה שאהבתם
היי, האם ההכנה יכולה להתבצע גם בלישה ידנית? או חייב מיקסר?
אפשר ידנית
כמה שקיות אינסטנט פודינג צריך כדי למלא חצי כוס?
היי ליאת,חבילה אחת = 80 גרם
נראה מושלם..
נוסף לרשימת ההכנה 🙂
תודה רבה
היי יהודית,
בחצי שעה הראשונה של ההתפחה רשמת שלשים שוב 2 דק
הלישה היא במיקסר?
היי עדי,
כן במיקסר