לחמניות קלועות משתי רצועות, יפהפיות ומיוחדות. אפשר להכין באותה צורה גם חלות, זה יוצא מהמם. אפשר לאפות אותן מקומחות כמו פה או למרוח ביצה ושומשום/פרג וכו'
אחת האהבות הכי גדולות שלי זה בצקים. אני יכולה לשחק שעות עם בצק ולעצב לחמניות בכל מיני צורות. בכל פעם שעולה לי צורה חדשה לראש, אני לא נרגעת עד שאני מצליחה להכין אותה בצורה מושלמת ולא פחות חשוב – גם ללמד אתכם להכין אותה. הפעם קליעה מהממת משתי רצועות. צילמתי שלבים וגם ערכתי סרטון כדי שיהיה קל וברור יותר.
לחמניות קלועות משתי רצועות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- המלצה חמה- תשתמשו בקמח מניטובה או בקמח פיצה כדי לקבל לחמניות מעולות. כמובן שאפשר עם קמח רגיל וזה ייצא מצויין, אבלללל תכינו פעם אחת עם קמח איכותי ותבינו את ההבדל. בכל מקרה אם בקמח רגיל אז של "נפלאות" מעולה.
- כל הכמויות במתכון נשקלו במשקל על מנת שכשתכינו ייצא לכם בדיוק אותו דבר. בסוגריים ציינתי את הכמות בכוסות מדידה אוניברסליות (חוץ מהמים אותם לא הצלחתי לכמת בכוס). כוס מדידה אחת=240 מ"ל.
- אני אוהבת לעבוד עם שמרים יבשים, הם זמינים תמיד ונוחים לעבודה, אבל אין בעייה לעבוד עם שמרים טריים. על כל 1 ק"ג קמח שמים 50 גרם שמרים טריים.
- הבצק הראשוני של החלות/לחמניות צריך להיות רך וגמיש כמו פלסטלינה ובשום אופן לא דביק, אחרת לא תצליחו לעצב חלות/לחמניות יפות.
- משך זמן הלישה הוא מינימום 10 דקות, זה הזמן שנדרש לפתח את הגלוטן שיש בקמח.
- הכי חשוב באפיית חלות/לחמניות ביתיות זה זמני התפחה נכונים. לבצקים יש חיים משלהם ובכל מזג אוויר נקבל תוצאה שונה. יש המון גורמים שמשפיעים על התוצאה הסופים של החלה/לחמנייה כמו סוג הקמח, מזג האוויר, המיקסר שאנחנו לשים בו ועוד ועוד ולכן, צריך להיצמד למתכון אבל להפעיל שיקול דעת כי התפחה מועטה מידי – הלחמניות ייצאו לא תפוחות ולא אווריריות. לעומת זאת, התפחה מרובה מידי תגרום לתפיחת יתר וקריסה של הלחמניות. צריך לזהות מתי הלחמניות תפחו מספיק כדי להיכנס לאפייה וזה כמובן עניין של ניסיון והבנת תהליכים כימיים של הבצק וגםםם עושים את מבחן האצבע – לוחצים על הלחמניה עם האצבע כדי ליצור שקע, אם השקע קופץ מהר חזרה, סימן שצריך עוד זמן התפחה, אם הבצק חוזר לאט, סימן שזה מוכן לאפיה ואם השקע לא חוזר בכלל, סימן שאתם בתפיחת יתר.
- חלה/לחמנייה מוצלחת תהיה תפוחה פי אחת וחצי ממה שהייתה וקלה כמו נוצה. הקלות של החלה/לחמנייה זה הסימן להצלחה ולזה שהיא תהיה רכה ואוורירית ולא דחוסה.
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן, צריך ללמוד את זמני האפייה של התנורים שלכם וגם פה להפעיל שיקול דעת מעבר להיצמדות למתכון.
- אפשר למרוח את הלחמניות בחלמון ביצה ולפזר שומשום לקבלת מראה מבריק ושחום במיוחד ואפשר לפזר מעט קמח למראה כפרי כמו פה.
- אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי האפייה, הן נשמרות במקפיא שבועיים.
מצרכים
- 450 גרם/מ"ל מים
- 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות מדידה)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר (110 גרם)
- 50 גרם שמן זית (1/4 כוס מדידה)
- 80 גרם סוכר (5.5 כפות מדידה)
- 1 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח מניטובה של קאפוטו)
- 30 גרם מלח (2 כפות מדידה)
אופן הכנה
מכינים בצק ומתפיחים: שמים את המים, השמרים, הביצים, השמן והסוכר במיקסר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים חצי מכמות הקמח בהדרגה, מוסיפים מלח ואת יתרת הקמח. ממשיכים ללוש על מהירות נמוכה 10-15 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש. משמנים קלות קערת התפחה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים קלות גם את הבצק, מכסים ומתפיחים שעה – שעה ורבע או עד שהבצק מכפיל את נפחו (בחורף זה עשוי לקחת גם שעתיים – שלוש). מחלקים את הבצק ל – 20 חלקים במשקל 85 גרם. מעצבים לכדורים חלקים, מכסים ומניחים למנוחה של 10-15 דקות.
מעצבים את הלחמניות ואופים: יוצרים רצועות מכל כדורי הבצק ונותנים על הקצוות לחיצה קלה כדי שיהיו דקים יותר מהמרכז. לא מקמחים לפני שהרצועות באורך הרצוי כי ברגע שנקמח לא נוכל יותר להאריך את הרצועות. מקמחים קלות את הרצועות ומכל שתי רצועות קולעים לחמנייה. תיעזרו בתמונות ובסרטון. מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 4 ס"מ, בעזרת מסננת מפדרים בקמח ומתפיחים כשעה או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן (עושים את מבלן האצבע). מחממים תנור לחום של 180 מעלות אופים את הלחמניות כ – 20-25 דקות או עד שהן מזהיבות קלות ונראות מוכנות.
בתאבון!