לחמניות שום וגם כאלה שממולאות במוצרלה. רכות כמו עננים וטעימות טעימות, כאלה שחייבות לככב על שולחן החג אבל טעימות בכל ארוחה חלבית
תכף מגיע החג הכי אהוב עליי מכל החגים – שבועות ולכבודו אני מפרסמת מתכונים שיככבו על השולחן. למי שלא יודע, אני מכורה לאוכל חלבי ויכולה לחיות עליו בלבד. שבועות זה חגיגה בשבילי כי אני מכינה ביום אחד מלאאא מתכונים שווים. השנה, בפעם הראשונה נוביק שלי שמטייל בעולם עם מאיוש חברה שלו, לא יהיה בארוחה והאמת שזה ממש קשה כי זה החג האהוב גם על נוביק שלי.
כל שנה מחדש אנחנו בונים יחד תפריט, לנוביק יש את הבקשות שלו ואני כמובן מתמסרת לבקשות שלו באהבה. השנה, בגלל שהוא לא יהיה בחג, אני אכין את האוכל הטעים פעמיים, פעם אחת בחג ופעם נוספת כשיחזור מחו"ל, נחגוג לו שבועות במיוחד.
לחמניות שום במילוי מוצרלה חייבות להיות על שולחן החג. הן רכות כמו ענן ובתוכן מסתתרת מוצרלה שנמתחת עם הביס, עונג אמיתי. כמובן שהכנתי גם רגילות ואת שני הסוגים מרחתי בחמאה, שמן זית, שום ופטרוזיליה.
לחמניות שום וגם במילוי מוצרלה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר למלא את הלחמניות במוצרלה או להשאיר ריקות. אני מילאתי חצי מכמות הבצק במוצרלה ואת השאר השארתי ריקות.
- מהכמות הזו יוצאות כ – 30 לחמניות קטנות במשקל 50 גרם כל אחת. חילקתי לשתי תבניות אמאיל של מגנוס – אחת 30 ס"מ ואחת 24 ס"מ.
- ניתן להקפיא את הלחמניות אחרי האפייה ולחמם בתנור כשהן עטופות בנייר כסף.
מצרכים לשתי תבניות בקוטר 30 ו – 24 ס"מ
- 1 ק"ג קמח (השתמשתי בשטיבל 405)
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- 1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
- 500 גרם/מ"ל מים
- 25 גרם מלח
- 100 גרם חמאה רכה
- למילוי: 250 גרם מוצרלה מגוררת/קוביות
ציפוי
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר ושמן זית. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה. ממשיכים ללוש את הבצק 5 דקות, מוסיפים את המלח והחמאה קוביה אחר קוביה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד, רך וגמיש כמו פלסטלינה.
משמנים קלות קערת התפחה ומעבירים אליה את הבצק, משמנים קלות גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה – שעה וחצי (בחורף זה ייקח יותר זמן).
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
מכינים לחמניות ממולאות מוצרלה: בעזרת הידיים משטחים כל כדור למלבן וממלאים במוצרלה בנדיבות, סוגרים ללחמנייה מאורכת ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם עוד כדורי בצק ומניחים בתבנית אחת ליד השנייה עד שכל התבנית מלאה (תיעזרו בתמונות ובסרטון שפרסמתי באינסטגרם).
מכינים לחמניות קשר: מעצבים כל כדור לרצועה באורך של כ – 20 ס"מ ויוצרים קשר. מניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ אחת ליד השנייה.
מכסים את התבניות ומתפיחים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן.
מכינים ציפוי: מערבבים יחד את כל חומרי הציפוי.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 דקות, מוציאים מהתנור ומורחים ציפוי, מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד כ – 10-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות יפה ונראות מוכנות.
מוציאים מהתנור ומורחים שוב את הציפוי פעם – פעמיים.
ניתן להכין מראש ולחמם לפני הגשה?
תלוי כמה זמן לפני. רצוי להקפיא ולחמם. הכל כתוב בפוסט
לא הבנתי רשמת לבצק חמאה ובהוראות הכנה לא מוזכר….
תודה על המתכונים אתמול הכנתי תשושני פיצה מהירי וואו יצא שלמות
תודההה תוקן!
האם אפשר פרווה?
מה במקום החמאה?
הטעם מגיע מהחמאה בעיקר והמוצרלה ומה שמורחים מעל. איזה גבינה תשימי בפרווה? לא ממליצה
לפני בשלנית מוכשרת אמא מושלמת …:)
תודהההה אהובה ♥